ahojte...tak asi problém ktorý nás dámy trapy najviac...mykóza...tak sa chcem opýtať a prosím o radu...takže hygiena 100% používam laktacid, obrúsky na intímnu hygienu, bavlnené spodné prádlo, kúpila som si nedávno gyntimu - probiotica vag. čípky ako prevenciu....lenže používam aj tenké intimky môže byť problém v tom???preto sa mi to stále vracia???viem že tiež musím zapracovať na svojej imunite ale možu byť problémom aj tie intimky??? ďakujem
Mykóza - kvasinková infekcia
mas asi narusenu imunitu, ked sa ti to deje stale, ja som to mala rovnako, vyhybala soms a vsetkemu - cukru, alkoholu, kave no uplne vsetko som skoro vylucila a nic... potom som mala jeden problem a musela som ist na test imunity a samozrejme, dopadlo to strasne...az ptoom som sa docitala, ze to moze byt prave tym, ze je znizena... imunolog mi poradil wobenzym, vraj s nim ma dobre skusenosti a fakticky zabral, uz su to dva roky a stla emam pokoj od tejto pliagy...klop klop :D
Myslím že môžu byť problém aj intímky ale už raz ak máš mykozu podráždi ťa úplne všetko.Treba určite zapracovať na imunite pretože to je základ. Ja beriem Enzymax špeciálne vyvinutý na ženské mykozy.Konečne sa mi zahojili ranky a ustalo aj svrbenie. Pomáha mi to udržať mikrofloru v rovnováhe
Ahojte, rada by som sa s vami podelila o skúsenosť s mykózou a enzymaxom V. Takže mykózu som dostala asi pred rokom, spoliehala som sa na domáce recepty, sódu bikarbónu, cesnak, výplachy, nejdela som cukor no to som moc dlho nevydržala pretože moje telo si ho proste pýtalo.. raz som mala canesten 6, no zabral mi len na 2-3 dni a potom sa mi mykóza zase vrátila.. Už pred mykózou som mávala klasické výtoky ale brala som to tak normálne.. Takže rok som sa trápila a teraz na leto som si povedala že sa toho musím zbaviť a hotovo! Tak som začala tú mykózu viac "skúmať", začala som pozerať lieky.. Najospevovanejší bol wobenzym, tak som si ho šla pozrieť ale cena bola vysoká tak som sa snažila hľadať ďalej a niekde som narazila na enzymax. Nie je úplne najlacnejší ale nie je to ani veľká pálka (20€ - vydrží ti mesiac a dávaš si len 2 tabletky denne, nie ako pri wobenzyme že 20 či 30 tabletiek denne) Enzymax beriem od piatku (je streda) čiže takmer týždeň. A dosť sa mi polepšilo. So samotnými výtokmi si to poradilo okamžite a kvasinky ešte úplne nezmizli ale je to tak o 80-90% lepšie. Už ma nič nesvrbí tak tomu dám ešte čas aby mi tá mykóza zmizla úplne :) Jediné čo sa mi zdá že sa mi na tvári objavilo pár vyrážok a mám taký pocit že to môže byť enzymaxom ale tie 3-4 vyrážky prežijem. Snáď sa mi objavili len preto, že sa moje telo čistí :) a ešte ma napadlo že som si dokúpila mastičku Fungicid Léčiva, stojí maximálne 2,13€ a tiež som s ňou spokojná..
Veľa šťastia :)
ja mám veľmi dobre skúsenosti s wobenzymom. Pomohol mi priopakovaných problemoch s vaginálnou mykozou
Skús si kúpiť enzymax v lekárni, je to novinka a jediná vec, ktorá mne osobne pomohla. On totiž aj podporuje imunitu, ktorá je vlastne hlavnou príčinou vzniku mikózy
..a tiež vylúčiť cukor zo stravy, lebo ten napomáha množeniu.
Mne tiež práve mydlá na intímnu hygienu práve problémy spôsobovali. Už sa aj radšej len sprchujem a nekúpem, keď používam sprchový gél alebo šampón a tak, lebo aj to mi robilo zle potom sedieť v tej vode. A najviac mi pomáha cesnak a sóda bikarbóna a tiež aj acidko alebo jogurty s kultúrou ak nemáš intoleranciu, lebo ja toho veľa nemôžem, ale pomáha to. :)
skus wobenzym, mne pomohol pri dlhodobej mykoze
qwetinka ináč aj ja som sa už stretla s tým liekom a tiež mi o tom povedala doktorka.Tak vyskúšam , dúfam že zaberie
qwetinka už aj mne dr odporučila ten liek čo aj tebe.Dúfam že mi to pomôže.Aj ty berieš 2 kapsule denne alebo viac,stačí to?A zmizne aj ten výtok? Dúfam že mesiac brania bude stačiť