ahojte...tak asi problém ktorý nás dámy trapy najviac...mykóza...tak sa chcem opýtať a prosím o radu...takže hygiena 100% používam laktacid, obrúsky na intímnu hygienu, bavlnené spodné prádlo, kúpila som si nedávno gyntimu - probiotica vag. čípky ako prevenciu....lenže používam aj tenké intimky môže byť problém v tom???preto sa mi to stále vracia???viem že tiež musím zapracovať na svojej imunite ale možu byť problémom aj tie intimky??? ďakujem
Mykóza - kvasinková infekcia
Emily ano .... po antibiotikách byvaju často mykozy ... práve preto musíš popri antibiotikách užívať aj probiotiká!!! antibiotika ničia zdravú floru a potom nemá čo držať kvasinky na uzde a sa premnožia ... maťa môže to byť aj z intimiek , z oslabenej imunity, ak jedavas vela cukru , zo sexu, ak si nechas mokre plavky .... zo všetkého možného ... musíš hlavne posilňovať imunitu ....a davať si pozor na stravu ....inak sa ich na trvalo nezbavis ... je to ale boj na trosku dlhsiu trať ...
Zdravím. Mám problém s opakujúcou sa mykózou. Objavuje sa u mňa vždy po tom čo užívam antibiotiká. Môžete mi prosím poradiť čo robiť, keď ich musím užívať? Alebo sa s tým nedá vtedy nič robiť?
ĎAKUJEM
ahoj maťa! pri takýchto problémoch nie je vhodné používať intimky pretože sú impregnované. mala by si ísť do lekárne kde sa dajú kúpiť antibakteriálne vložky. používaj ich najmä popri liečbe a chvíľu po nej. neskôr preventívne. mám s tým dobré skúsenosti. držím palce.. :)
Pri mykoze posvy je potrebne liecit oboch partnerov pretoze muzi nepocituju ziadne tazkosti a pri pohl.styku opat infikuju uz vyliecenu partnerku. V kazdom pripade je vsak potrebne dat do poriadku mikrofloru posvy . To sa da dosiahnut aj uzivanim kvalitnych probiotik peroralne a sucasne vkladat do posvy.
ublizit ani tak nie ako to, ze ked ty sa vyliecis, opat ti to vrati :D
Ahojte trápia má biele výtoky...objavuje sa mi to vždy pri prechladnutí, chrípke....jednoducho keď je moja imunita o niečo nižšia. I keď sa vyliečim výtok ostáva neivem čo mám robiť. Používala som camesten o niečo mi to výtok stiahlo ale potom sa znovu a znovu objaví. chcela som sa spýtať či to môže ublížiť nejako partnerovi ak budeme mať nechránený pohlavný styk. ďakujem
pán Pravda, alebo niekto, kto má prosím skúsenosť, je pravda, že som čítala tiež článok o mykoze a je tam písané, presne ako vy tu objasňujete, že to má súvislosť s plesňami v žalúdku..treba sa zbaviť aj nich a potom by mali pominúť aj vaginálne ťažkosti. pls, aké sú najlepšie tabletky? lebo dnes by som si chcela nejaké kúpiť, lebo už mi z toho šibe..už ani sladké nejem, aby som nemala prekysličené telo..:( ďakujem!
Problem mykoz nie je len v hygiene. Vracaju sa vam preto, ze je to problem prekyslenia organizmu a neriesite si kvasinky, ktore mate v crevach a odtial vam potom prechadzaju na pohlavne organy. Liecia sa u mna mnohe zeny s kvasinkami kde sa potom uz nevracaju. Nie je dovod na plac. Lokalnym osetrenim len posvy nic nevyriesite.
S pozdravom Milan Pravda, Alternativna medicina, Liptovsky Mikulas.
baby aj ta mykoza svrbi stale ci nemusi vobec a zapacha ci nie ?diky