poradte mi,prosim.Od jesene do jary mi býva večer ked zalahnem neuveritelna zima!!A to mam na sebe 2pyzama,vestu alebo hrubý sveter,ponozky,pozakryvana paplonom a zaroven v spacaku!A aj tak ma poriadne drgoli!!Mam stres z chvile ked mam zalahnut!A pocit,ze rano sa zobudim a bude zo mna kus ladu!!Za rady dakujem!
P.S len neradte,ze si mam zohnat chlapa do postele.takych rad mam vela
veľka zima
Problém „mastných tukov „ (nasýtených mastných kyselín) nie je taký jednouchý. Vo všeobecnosti tuky sú zdrojom energie, ktoré sú ničím nezastupiteľné. Počas zimných mesiacov je prirodzené ich konzumovať oproti letu viac. Pri ich častom používaní, najmä tepelne spracované tuky (pečenie, vyprážanie...) ich kvalita prudko klesá a nezemulgujú na čiastočky, ktoré sa dobre zabudujú do buniek. Ak je takáto molekula v kapiláre, a nemá sa kde „hnúť“, vlásočnicu upchá. Takáto vlásočnica a tkanivo (bunky) okolo nej neplní dobre svoje „úlohy“ ani pri termoregulácii.
sorry...pišta...
pišt, to mam ako presne chapat?
"V zime je ešte väčšia zima od mastných kyselín, príliš veľa štiav ovocných aj zeleninových..."
aké mastné kyseliny? preco myslis v zime ze vela ovoc.stiav?
kvetka, ta operacia je rizikova?musi mi ju odporucit lekar na zaklade vysledkov z nejakeho vysetrenia?alebo na moje poziadanie?popis, prosim.
ja so to uz zistila,ked dlho sedim pri PC a nieco pisem tak mam jednu ruku tu na mysi uplne zamrznutu,aj cela sa nehybem a ked potom lahnem tak cela sa klepocem.ked nic vecer nerobim na PC ale normalne sa hybem,tak je to lepcie,nie je mi zima ked lahnem spat.a najhorie ta ruka ladova v posteli,br.asi si dam rukavicu na nu a tak budem drzat mys xixi
caute vsetci.presne viem ako sa citite.to presne som prezivala aj ja a ja to prezivam ale nebude to uz dlho.hned po 18ke pojdem na operaciu.jedna sa o operaciu na ruky..robia to na cievnom a ide o to,ze nam nepomoze asi fakt nic..po tejto operacii ide o to,ze sa urobi pod pazuchov otvor a prestrihne sa nerv,ktory brani dokrvovaniu koncatin a potom sa ruky zahreju..a tak aj na nohy sa to da.ale to uz nie operativne.pod ct sa vstrekne do chrbtice roztok ktory rozpusti nervy braniace prekrvovaniu noh.nasa choroba sa vola dajak syndrom studenych ruk...fakt vysledky su super aj co ludia v nemocnici vraveli:-))))) skuste to aj vy.popytat sa na to.caute ja na tu operaciu urcite pojdem
ahoj daria.aj mne byva casto zima.ale to iba odkedy som schudla,ked som trosku pribrala ,uz mi nie je taka zima ako kedysi.takze moja skusenost..:) inak ako uz ostatni pisali,teplo sa obliekaj,horuce sprchy,cajiky,polievky.. a v noci ponozky na nohach,minimalne jedny:DD teple pyzamo,deku paplon..ja sa doma bez deky ani nepohnem:)) papa
Nahodou som sem natrafil. Ja som pred 3 rokmi spolu s kamaratom skusal otuzovat. Zacali sme v lete s tym, ze kazdy mesiac sme sa aspon 10x okupali v prirodnom jazere/potoku. Vydrzalo nam to vtedy do februara. To bola moja najlepsia zima. Ziadne choroby (do aprila) co inokedy za zimu sa mi podari asi 3x prechladnut. Vzdy po vylezeni z vody bolo teplo. Az po osuseni a obleceni sa na ceste domov objavil straasny chlad, ktory o par minut az hodinu presiel. (Najlepsie vtedy pomahalo vrucne objatie priatelky :) No ale potom vo februari sme s tym prestali (sa nam to uz zdalo byt trafene dobrovolne podstupovat take tyranie) a od dalsej zimy sa mi postupne stupnuju problemy s chladom. Co som kedysi v pohode spaval outdoor pri -5 st.C tak teraz mam problem s chladnymi nohami aj pri +5 st.C Mozno je to aj spacakom, predsa len sa opotrebovava... No ale chcel som vlastne napisat len tolko, ze otuzovanie sa oplati
Ahoj Daria.Mne tiez byva stale zima...v lete je to sice lepsie, ale ked nastane jesen tak to opat zacina....najucinnejsie je pre mna vecer, kym zalahnem do postele horuca sprcha, vtedy sa uplne prehrejem. Ked ides spat, neobliekaj sa velmi. Skor sa zahrejes, ked budes mat menej vrstiev...stacia jedny ponozky a jedno pyzamo...skor sa pod paplonom zahrejes, pokozka dycha. Rano, ked vstanes, sprav si hned horuci caj, alebo si daj opat sprchu...A chod na krvne testy, ci nie si chudokrvna. sarag
uz to znovu pomalicky zacina.mám papón, ponozky aj deku.pomoooc, zima sa blizi!