Vačšina detí dnes namiesto toho, aby sa išli vyhehať vonku, sedia doma za počítačom alebo televíziou a pozrerajú falmy, hrajú pc hry. A to dokonca aj vtedy, keď je vonku krásne teplúčko. Ako ja navravím, že všetky deti sú také, ale je ich čoraz viac. Čo si o tom myslíte? Prečo je to tak? Robia chybu rodičia vy východe? Ako sa dá tomu predchádzať?
Prečo dnešné deti vysedávajú za počítačom?
Keď je sychravo, som za počítačom, ked je horuco, tiež, von idem, iba ak je príjemne teplo, predsa sa mi nechce škvariť a dostať úpal:)
ahoj maria, môj brat tiež vysedáva za compom, ale našťastie má tréningy,hráva tenis a tiež chodeiva s jedným kamošom von, alebo s našimi sa kúpať. kebyže na neho naši kašlú a nikam ho neberú a tiež ho nevedú ku koníčku od malička, tak asi by bol taký istý ako ostatné decká. teraz má 14 rokov. takže je to aj výchovou.
barbinka,mas cistu pravdu dnes aj mi dospely si sami sadneme za PC,ja mam dceru a ta ked si ma vybrat von alebo PC,tak radsej ide von...
oprava: je iná doba
oni sa za ten pc posadia sami. proste je iná doma. a aj kvôli tomuto vysedávaniu za compom je v dnešnej dobe veľa obéznych detí.ja som robila diplom.prácu testovanie pohyb. výkonnosti. môj výskum spočíval v meraniach detí (toto boli štvrtáci na ZŠ). už neviem, čo tam všetko bolo: člnkový beh, sed-ľah, výdrž v zhybe, 12minútový beh a ešte jedna vec, ale nespomínam si. som to porovnávala so štandardami a tiež s deťmi z roku 1989 a tie deti nesplnili ani štandardy a ich výsledky boli oproti deťom z roku 1989 na zaplakanie.
No lebo aj dieťa musí niekto naučiť hrať sa, dieťa je od podstaty spoločenský tvor a chce mať spoločnosť. A prečo v dnešnej dobe nemôžu rodičia poslať dieťa samé von? Lebo je veľka kriminalita, všade číhajú na dieťa nástrahy, ktoré nepozná. Je to o spôsobe života v dnešnej dobe. A pc a tv môžu byť zdrojom informácií, len sa to nesmie preháňať. A dnes sa to preháňa.
Ale nejak ešte to mi nejde do hlavy prečo, aj keď rodičia čas na deti nemajú, tak prečo ich nepošlú hrať sa von, prípadne, keď prší prečo sa nehrajú s autíčkami či nejaké spoločens. hry, ale koli čomu ich hneď posadia za pc alebo tv.
nie, nerobím tu žiadne výskumy :D, len minule sme sa s priatEľom pozerali z okna na ihrisku na sídlisku a videli sme ako sa tam hrajú deti. Taktiež sme potom aj smutne skonštatovali, že takých detí, čo sa ,,bláznia´´ na hrisku je čoraz menej a takk som sa neskor nad tým viac zamyslela a chcela som vedieť ako to cítia ostatní, takže asi tak.
Ale áno, máš pravdu, sme v dobe, kde sa náhlime za peniazmi a tým zanedbávame napr. aj rodinu. Lenže zas je dosť Ťažká doba a peniaze treba, nikdy nevieš, čo príde, ale čo ja viem... Akoo ani ja keď som bola malé dieťa doba najľahšia nebola a rodičia si na mňa a sestru našli stále čas. Nedeľné prechádzky, sobotné výlety do po či ke, v lete slpoločné rodinné opekačky a v zime sánkovačky... Je toho omnoho viac. Veľa x moji rodičia odbetovali niečo zo svojho času, aby ho strávili so mnou, čo si veLmi cením a vážim. Teraz sme už spolu omnoho menej, kedže otco pracuje ďaleko mimo mesta a ja som tiež na inťáku. Ale ked sme doma spále si nájdeme čas ako byť spolu a práve to sa mi páči.
sonka, ty tu robíš nejaké výskumy, alebo čo?
tak ja ti poviem prečo. lebo rodičia nemajú na deti čas ako kedysi. každý sa naháňa len za peniazmi. tí, čo majú veľa, chcú ešte viac(budujú si kariéru) a tí, čo majú málo, musia robiť aj dve práce,aby uživili rodinu a tak na deti nezostáva čas.