Vačšina detí dnes namiesto toho, aby sa išli vyhehať vonku, sedia doma za počítačom alebo televíziou a pozrerajú falmy, hrajú pc hry. A to dokonca aj vtedy, keď je vonku krásne teplúčko. Ako ja navravím, že všetky deti sú také, ale je ich čoraz viac. Čo si o tom myslíte? Prečo je to tak? Robia chybu rodičia vy východe? Ako sa dá tomu predchádzať?
Prečo dnešné deti vysedávajú za počítačom?
a doba sa dá meniŤ.
To, ze za vsetko mozu rodicia, je velmi ale velmi zjednodusene..dieta potrebuje pre svoj rozvoj a ziskanie miesta v zivote hlavne suzitie s rovesnikmi..hry rodicov toto vobec nenahradia (do urciteho veku ano)..ale co ma dieta robit, ked by sa chcelo von zahrat s rovesnikmi, a von nikto nie je?..to by musel rodic dieta poslat von same, aby sa zahralo na piesku, aby si samo polozilo na preliezackach, samo..lenze clovek je tvor spolocensky, a kde najde spolocnost, ktora von absentuje?..pri PC..bohuzial taka je doba, a okrem ineho nepodporuje druznost skor individualizaciu..rodic predsa nedokaze zabezpecit von dostatok deti na hry pre svoje dieta..preto by som nevivil rodicov
xxxx... pc nie je zlý, ale aj tu platí všetko s mierou a pokec a pod. str. sú predsa nebezpečné, veď si len spomaň na tú reklamu, kt. sa končí sloganom: ,,V skutočnom živote by ste svoje deti chránili, tak prečo ich nechránite aj na internete?´´ Rodičia toto všetko zmeniť možu.
je taká doba a my s tým nič nespravíme.Deti buď hrajú hry alebo sú na pokecoch.Stále lepšie ako keby sa mali flákať a brať niekde drogy a čo robíme teraz my tu.Skúste sa zamestnať a nevedieť zapnúť počítač.O to to budú mať tieto deti ľahšie.PC je už pomaly nevyhnutnosť bez neho sa nik nezaobíde tým sa nechcem zastávať deti je jasné,že to treba obmedzovať,ale tak ako je to s PC tak je to aj z mobilmi jednoducho taká je doba
ginngi... ja si to tiež myslím. V niektorých veciach sa výchova a celkovo rodičovstvo posunulo dopredu a v niečom klaslo, no je len na samotných rodičoch, či si z toho všetkého vezmú to zlé alebo to dobré. Taktiež si myslím, že ak rodičia nie sú na dieťa pripravení, tak by ho ani chcieť nemali. Pripravenosťou myslím financie, zázemie, kariéru, ale hlavne čas.
Okica... áno, tei deti, čo pc majú sa vyvyšujú pre tými, čo ho nemajú alebo v horšom prípade si z nich robia posmech a tie, čo ich nemajú a možno im ani nechýba, tak pc chcú už len z toho dovodu, aby neboli ostatným deťom na posmech. Je to dosť kruté, ale v tomto prípade podľa mojho názzoru opať zlyhali rodičia, pretože dovolia, aby ich deti a vysmievali iným.
dadada... za počítačom nevysedávam, to rozhodne nie, to keď ma tu raz vidíš o 3 ráno, neznamená, že o takej hodine som tu stále. Navyše je to iný prípad ako s deťmi, ja mám predsa už 18 a keď som bola malá, tak sme pc ani nemali. Takže len tak pre zaujímavosť pri pc som maximálne hodinku, dve denne a v pribehu školského roku len sem - tam. A dovod, prečo som tu bola minule tak skoro ráno bol ten, že som mala zdravotné problémy, vrátane bolestí a nemohla som spať, tak som bola tu. Nemusíš človeka hneď odsúdiť a vytvárať si unáhlené závery, keď ani nevieš o čo ide i keď síce možno na 1. pohľad to tak posobilo, ale veci nie sú vždy také ako sa zdajú na 1. pohľad.
palomino... a s tv máš úplnu pravdu - samé reklamy, pomaly nie je čo pozerať, samé vraždy... No nie je taká prechádzka vonku lepšia? :)
palomino... ano, mne sa rodičia venovali podobne ako tebe, ke%d som bola ešte malá a aj teraz sa snažíme nájsť si chvíle, kedy budeme spolu i keď teraz už je na to menej príležitosti, čo je aj pochopiteľné, lebo každý má svoje - práca, škola... Ale to až tak nevadí, viac by mi prekážalo, keby sa mi rodičia nevenovali v detstve. Takže myslím si aj ja, že je to chyba aj rodičov, ale zas nie vo všetkých smeroch i keď je pravda, že hlavnú vinu na tom nesú práve rodičia, ale tak deti možu hovoriť v škole aké hry hrali na pc a ak im iné povie, že ono nehrá pc, tak sa mu tie ostatné možu smiať... a aj to na druhé dieťa vplýva.