Trenčianska nemocnica

Príspevok v téme: Trenčianska nemocnica
zhrozená...

pred pár dňami som sa vrátila z trenčianskej nemocnice a musím povedať že mám traumu na veelmi dlhý čas....sestričky neochotné,protivné,pomalé,starostlivosť katastrofálna,...máte podobné skúsenosti či len ja som natrafila na hrozné oddelenie??to je v každej nemocnici takto?ak máte možnosť výberu určite nie trenčín...hanba zdravotníctva..

sme nula

Super "starostlivosť" vTrenčanskej nemocnici na pľúcnom oddeleni.Pacient privezený zo zápalom pľúc.Po 4 dňoch hospitalizácie pacient priviazaný k posteli,vraj im schádzal z postele a chodil po izbách to mi povedala sestrička,ktorá mala službu 9.12.2018 okolo 16 hod.Pacient sa ani neposadil,taký bol nevládny a nie aby zišiel s postele.Neviem či bola námesačná alebo si ho z niekým pomýlila.Pacient s nami komunikoval ako keby bol po porážke.Za 2 dni už s nami pacient nedokázal komunikovať,vraj zápal mu ustúpil.Po ďalších 2 dňoch samé chrasty v ústach a na jazyku,vraj nechce piť a oni mu dávajú pitný režim v infúziach.Skúste si ale nedať neviem koľko hodín ani kvapku vody do úst,vydržíte to?,ja nie.Vraj sú tam len 2 sestričky a nestíhajú.Ale keď si platíte zdravotné odvody vy musíte stíhať.Po kvapkách som mu davala piť a očami si to pýtal aj sám.A ležal vyzlečený pod otvoreným oknom,vraj sa vyzlieka a bol aj bez ponožiek ,neviem akým zázračným spôsobom si ich dal dolu,veď sa pomaly ani nehýbal.Viem,že treba vetrať,ale nechat nehyblivého pacienta pod oknom mi akosi nedáva logiku.Toto mi povedala sestrička,ktorá mala službu 13.12.2018 asi okolo 16.00.A keď krmila vedlajšieho pacienta,tak to bol pohlad,ani na družstve sa tak nesprávajú k sviniam.Na druhý deň pacient zomrel.Keď vidím, že chcú viac peňazí, chce sa mi zvracať.Akokoľvek, ak Vám záleží na svojich blízkych, prosím, nedávajte ich tam,aby nemuseli prežiť posledné chvile života v galejách.Máte vyšší vek,tak skapte.Dúfam,že karma je zdarma a na každú sviňu sa voda varí.

Brozka

Tiež by som chcela reagovať na starostlivosť v trenčianskej nemocnici. Chcem vyzdvihnúť zdravotnú starostlivosť a prácu sestier a lekárky na infekčnom oddelení na 3. poschodí, kde boli minulý týždeň hospitalizovaní moji rodičia s brušným vírusom. Sú to starí ľudia a starostlivosť, aká sa im na tomto oddelení dostala, je málokde. Celý zdravotnícky personál bol veľmi milý, ústretový, s úsmevom a láskavosťou sa starajú o pacientov aj napriek ich starobe a všetkého, čo s ňou súvisí. Veľká pochvala za naozaj ľudský prístup.
Naopak geriatrické oddelenie jedna veľká katastrofa, tam ležala moja maminka tento rok na jar s vysokým tlakom a boli sme veľmi nespokojní. Už len prostredie príšerné, ľudia tam ležia natlačení ako sardinky v malých izbičkách, kde je zlé vetranie, sestričky (nie všetky ale väčšina) nepríjemné, okrikovali a neochotne sa starali o starých ľudí, ktorí už dosť trpia za svoju nevládnosť a choroby a potrebujú aspoň milé a láskavé slovo, ktoré nič nikoho nestojí. Sestričky z geriatrie by sa mali ísť učiť, ako zaobchádzať so živým človekom akéhokoľvek veku, od sestier z infekčného oddelenia. Veľké mínus geriatrickej ambulancii, kde sa starým ľuďom, ktorí celý život vytvárali hodnoty pre tento štát, dostáva opovrhnutia a zlej opatery. Hanba veľká :(

Patriciam

Nechcem obhajovať nemocnicu ani darebné sestričky ale vaša maminka sa dožila krásneho veku v ktorom je už aj chrípka riziková. Zvončeky sa nedajú k pacientom dať ak tam proste niesú, je to bohužial o slabej výbave nemocnice keď pri lôžku chývajú zvončeky.. na geriatrii je bohužial 30 ľudí na 3-4 sestry, ak vôbec...

Jarkaliek

No ja som zhrozená tak isto z trenčianskej nemocnice.Hovorím konkrétne o oddelení geriatrie.Sem sa dostať sa rovná doslova smrti.Moju matku tu prijali 31.3. s tým,že sa jej znova začala po chrípke tvoriť voda na pľúcach.V pondelok 9.apríla mala ísť na kontrolný rontgen a ísť domov.Ale dobre videli,že ledva chodí,nedali jej žiadny zvonček pri posteľ ani svetlo jej nefungovalo.V noci zo soboty 7.apríla na nedeľu chcela na wc po infúzke a liekoch na spanie ,čo jej dávali a keďže nemala zvonček a mala pri posteli stoličku na potrebu,išla sama,lebo sa nemala ako dovolať sestričky o 23,30 hod.samozrejme nešťastne spadla na zem.Snažila sa stať a dovolať pomoci,ale až pacient ,ktorý išiel na wc v noci ju počul volať.Mne nedali ani v nedeľu vedieť,že spadla,až pani,čo vedľa nej ležala,mi volala,že mama plače od bolesti a nemôže sa hýbať,že nech prídem skôr,ako budú návštevy.Volala som samozrejme hneď na oddelenie,že som sa dozvedela,že mi padla mama,čo sa jej stalo.Vraj nevedia,či to má zlomené!!!!!!!!!!! Lebo od nedele noci čakali na rontgen vraj do pondelka.Keď som povedala,že si asi robia srandu,a že tam prídem do 2 hodín,tak už bol urobený snímok so záverom,zlomenie krčka stehennej kosti na ľavej nohe.S chodiacej matky mi ostala nevládna ležiaca žena!!!!!!!!!!!vek 85 rokov nezaujímavá pre nemocnicu.Samozrejme starostlivosť otrasná potom,urobili jej vývod z mechúra a 3 týždne ju pripravovali na operáciu,nakoľko po zlomenine dostávala neustále zápaly mechúra.Bodaj by nie,keď ju nechali neprebalenú po veľkej potrebe aj 4-5 hodín !!!!!!!!!!Oznámili mi,že matku nemôžu uspať,len lumbálne operácia ale aj pri tej je 80% pravdepodobnosť,že neprežije!!!!mali sme 2 možnosti,buď zostane ďalej ležiaca a nehybná ako po zlomenine a dostane preležaniny a zápaľ pľúc,ktorý bude smrteľný.Alebo zomrie po operácii.Na moje výčitky,že im nemala spadnúť,mi bolo doslova odvrknuté,že to mi mohla aj doma spadnúť!!!!!!!!!!!!!!!Ale nespadla,preto som ju mala u seba a som sa jej venovala 24 hodín denne!!!!!!!!Konečne jej dali dole zápal a CRP kleslo,tak 2.mája ju previezli na traumatológiu,kde ju zoperovali už oslabenú a psychicky zničenú z toľkého ležania.4.mája mi zavolali z nemocnice,že zomrela doobeda o 10,10 hodine. Podobne dopadol aj môj otec pred 5 rokmi zas na onkologii,ale to je tiež dlhé na písanie.Záver:obaja rodičia mi zomreli pre nezodpovednosť nemocnice !!!!!!

Podmanickazuzana

Mam taktiez prevelmi zlu skusenost s tn nemocnicou. Doviezla ma sanitka s extremnymi krcmi v oblasti zaludka, pocitmi na odpadnutie a strasnou slabostou a nevolnostou. Doktorka Zuzana Podmanicka ktora mala sluzbu sa ma opytala "to si robite srandu"? Ostatni sluzbukonajuci sa vydatne smiali. Udajne mi nic nie je a mam to z menstruacie. Mala som po menstruacii.

Dali mi injekciu a poslali ma domov nech sa doplazim ako chcem.
Isla som inam a tam zistili silny zapal zaludka a demineralizaciu organizmu.
Lekarka Podmanicka by mala vratit titul a ist dojit kravky.

Ehmo

V novembri som sa vratil z mesacnej hospitalizacie na gastre vo francuzskom Montelimar - urgentna operacia pankreatitidy . Napisem vam moje zazitky. Jedna sestricka ma jednu izbu, vsetky izby su dvojpostelove. Dali mi uplne vsetko, vratane vlhcenych obruskov, ustnej vody, teloveho samponu ci teloveho oleja....Sprchoval som sa z nudy a kvoli poteniu a zo zachvatov horucky niekolko krat denne, a zakazdym som dostal nove pizamo a uteraky.....prirodzene mi pri kazdej sprche prezliekli postelne pradlo.
Nepacil sa mi zanovny matrac, mali len jeden typ, a bol pre mna strasne tvdy aj ked mi doniesli fungl novy. V ten isty den mi doniesli a namontovali vzduchovy matrac s plynulou regulaciou tvrdosti. Sestricky zakazdym s usmevom, zdraviace pri prichode na izbu.....
Operaciu pankreatitidy balthazar E s komplikaciami a multiorganovym zlyhanim spravili laparoskopicky metodou E.R.C.P.. a to som bol pre nich podradny vychodoeuropsky kamionista.
Najvacsi rozdiel bol vsak v sanci tuto operaciu prezit. Francuzi mi dali 40% sancu prezit a ked som prisiel domov a ukazal operacnu spravu svojmu gastroenterologovi, tak ten mi povedal, ze na slovensku by som mal sancu 5% a som vraj rarita a bez akychkolvek pooperacnych komplikacii....
Len tolko k urovni europskeho zdravotnictva....

znechutena

Neverila som po vašich príspevkoch, že TN je až taký hrozný, a predsa mám už teraz svoje vlastné skúsenosti s týmto zariadením. Neurológia pre mňa nebola až taká strašná sestričky boli milé a staničná sestra úplne super, aj keď ju primárka tak trošku zvozila, tak do konca smeny mala pre každého úsmev na tvári, super prístup.
Interné tak z toho mám husiu kožu ešte teraz. Sestričky nepríjemné, arogantné, podráždené a drzé (hlavne tie mladé). Aby si 20 ročná šťanda otvárala drzo hubu na 80 ročné babky to je na mňa silné kafe. Česť jednej sestričke, ktorá bola milá na každého rovnako, fakt len jedna. Staničná vôbec nemá prehľad, kde sa jej sestry zašívajú a ako sa chovajú, alebo sa tvári, že to nevidí (to už je jej svedomie, ak púšťa na hlucho a na slepo). Mňa toto oddelenie veľmi znechutilo, a keby sa do izby nevstupovalo nonstop ako do chlieva, tak by som si tam od nervov hádam aj poplakala.

Fleur 17

Nemala som ilúzie o úrovni starostlivosti v tejto nemocnici, ale dokázali prekvapiť. Žiaľ, v negatívnom zmsle slova.
Prišla som na neurologickeé oddelenie s akútnym výhrezom platničky.Po výzve sestry, aby som si sadla a čakala aj ked som jej povedala, že sedenie mi v tomto stave robí veľké problémy, pokrčila ramenami, že voľné lôžka nemajú a nech robím čo chcem. Po hodine a pol čakania som si dovolila sa spýtať, kedy asi ma dr.vyšetri som dostala odpoveď, že toho majú veľa. To dokážem pochopiť,len keby z ich strany prišiel aspoň náznak záujmu alebo pochopenia. Len výraz - čo otravujete. Ošetrenia som sa nakoniec vzdalaaj napriek akútnej bolesti a problém s pohybom a šla som do iného nemocničného zariadenia.

Zuz3598

Trenčianska nemocnica je otras! S horším prístupom sa nestretnete nikde. Na geriatrii nie sú ochotní s vami komunikovať..... Išli sme dnes za ošetrujúcou lekárkou môjho dedka ,ktorého hospitalizovali na geriatrii ,kde absolútne nič nerobia!!!, prijali ho so zvýšeným bilirubínom, ten mu stále narastá a nič s tým nerobia... našlo sa dačo na pečeni, z čoho si primárka vyvodila sama závery , a nevidel to žiaden iný lekár v našom prípade to mal riešiť onkológ, ktorému stale nič neoznámili ,ani nás k inému lekárovi nepustia...ošetrujúca doktorka dnes za sebou zavrela dvere ,odmietla komunikovať,s odkazom sestričke aby sme šli za primárkou, ...... Absolutne odporný prístup, arogantná ,chladná, bezcitna odpoveď, vidno, že im na pacientoch vôbec nezáleží

FN TN

Nemocnica v TN je asi na urovni nemocnic v rozvojovych krajinach. Na infekcnom sme so synom s mononukleozou cakali pol dna kym ho vysetrili.
Dcera si zlomila ruku, z chirurgickej ambuancie na po pol hodine cakania posala sestricka na polikliniku, lebo ze vraj maju vela pacientov...
Cele zle, pristup personalu je otrasny, mozete ist na akekolvek oddelenie, personal je jednoducho otras, neochta, arogancia. Ak sa im nechce robit v nemocnici, nech idu do Kauflandu za pokladnu.