Mate niekto tuto poruchu? Ja ju mam a nepoznam nikoho, kto ju ma tiez. Niekedy je lepsie sa o svojich problemoch porozpravat, aby sme zistili, ze nie sme sami na tomto svete s takou diagnozou.
-----------------
"Porucha osobnosti" www.zdravie.sk
Hranicna porucha osobnosti
ach ľudia ja nejak nezvládam diagnózu HPO :( som zúfalá
Čo by si mi poradila aby som ss nedal nachytať? Alebo je to ešte horšie nedať sa nachytať?Ako by som sa mal správať aby bol kľud?
Čo by si mi poradila aby som ss nedal nachytať? Alebo je to ešte horšie nedať sa nachytať?Ako by som sa mal správať aby bol kľud?
Nebývali sme spolu, hoci keď sa odsťahoval do vedľajšej obce, zvažovala som čosi také... ale túto odlúčku som nezvládla a poslala som ho k čertu už definitívne.
Ale plánujeme spoločné bývanie s priateľkou.
Jo, chcela som sa ho zbaviť, možno aj pre jeho dobro (výhovorky?), aby ma nemusel trpieť v tej desnej nálade.
Na moje skúšanie sa dal nachytať, pohádali sme sa a bol "pokoj". Spočiatku nevedel, že mám HPO a musím povedať, že myslím, že by mal dostať medailu, keď dokázal milovať hraničiarku:)
Meretseger,
môžem vedieť či spolu aj bývate? alebo byvate každý zvlášť a ty si ho po cca dvoch týždňoch zavolala von?
Niekedy mám pocit, že po niekolkých dňoch začínam mojej priateľke vadiť, že hľadá zamienku na hádku, že proste chce byť bezo mňa. Poznáš také niečo? Stávalo sa to aj tebe?
Písala sa si že si bola protivná, že si skušala čo si môžeš dovoliť, ako reagoval tvoj partner? Pýtam sa teraz na to ako reagoval najlepšie, t.j. tak že si sa ukľudnila?
Zatiaľ dokážem fungovať vo vzťahu vcelku normálne. Moja priateľka je tiež hraničiarka, už sme mali obdobie, keď sme sa nenávideli obe navzájom, ignorácia, a tak, ale vydiskutovali sme si to a aspoň obe chápeme, čo sa u tej druhej deje :D Myslím, že to nikdy nebude dokonalé, ale terapia ma posunula vpred (a v auguste začínam s klinickou terapiou, uvidíme, ako mi pomôže v porovnaní s gestaltom) a lieky normalizujú pomery v mozgu.
Prestala som ho ignorovať a zavolala som ho von, to som urobila:) Najviac to boli snáď dva týždne, tak nejak.
Meretseger,
pomohla Ti liečba k tomu, že už si nemala vo vzťahu také výkyvy?
A ked si ho chcela stratiť, ako dlho to trvalo pokiaľ si si neuvedomila že ho ľubiš? čo si potom urobila aby ste boli spolu?
Vtedy som ho chcela stratiť... z hĺbky duše som ho neznášala. Ako často? Čo ja viem... nepravidelne, sem-tam.
Meretseger,
ako často si mala také tie stavi, že si zmenila k tomu človeku postoj ( z lásky k nenavisti) a nebala si sa vzedy že toho človeke stratíš?
Hej, hej, presne. Objavil sa tak, že som opäť začala vidieť na partnerovi všetky pozitívne stránky, začala som ho vnímať úplne opačne, ako keď som bola v záchvate nenávisti (akoby som sa doňho znovu zamilovala, dá sa povedať). Prešlo to samo.
Tiež som skúšala, bola som protivná, hoci ma to potom hrozne mrzelo, ale nevedela som to zastaviť :(
Prišla som za psychológom s dorezanými rukami (aj niektoré situácie zvládame hranične, bolo to kvôli rozchodu ešte s predošlým priateľom) a s depresiami, tak ma so samovražednými úmyslami a pokusmi poslal za psychiatričkou, ktorá mi HPO určila tuším hneď medzi dverami :D Antidepresíva, psychoterapia, to ma vytiahlo zo srabu; napokon je z toho bipolárna porucha a liečebňa plus antipsychotiká ma znormálnili už takmer úplne. Cheers!