Mate niekto tuto poruchu? Ja ju mam a nepoznam nikoho, kto ju ma tiez. Niekedy je lepsie sa o svojich problemoch porozpravat, aby sme zistili, ze nie sme sami na tomto svete s takou diagnozou.
-----------------
"Porucha osobnosti" www.zdravie.sk
Hranicna porucha osobnosti
trumoj
Ano chapu to ako rozlucku, uvedomia si ze ublizuju, alebo nechcu byt opusteny aj napriek tomu ze ich presviedcas ze budes stat pri nich, tak to radsej ukoncia. Taky ludia myslia citia a aj uzatvaraju vztahy uplne inak ako ostatni. Potrebuju lasku a nechcu byt sklamany lebo su presvedceni ze ak neopustia oni opustia ich iny.
meretseger
to ako myslíš že to chápete ako rozlučku? čiže sa bojite že budete opustení, tak radšej opúšťate vy? dobre tomu rozumiem?
Ak ano, ako vás presvedčiť že to tak nie je, že sme s stále s Vami?
uz som na to prisiel na to spamovanie. Ked aktualizujem stranku tak sa prispevok tiez aktualizuje a prida znova. Lenze ked neaktualizujem tak sa mi nezobrazi pridany prispevok resp. odpoved od ineho prispievatela.
No 2 ja hraniciari. Aj nad tym som rozmyslal ked som myslel na tu osobou ci by bola stastna s takym ako je ona, prve co ma napadlo tak asi nie...
Pretoze ked to bude prepinat jednemu aj druhemu tak ako to moze byt naplneny vztah? Byt s niekym len preto ze mam rovnaky problem nie je vychodisko. Je to skor taka utecha ze nie som v tom sam. A nevedno ci ti to nepohorsi ked budes s clovekom ktori na tiez problem, ako zistis ci robis veci spravne ako sa maju ked druhy ti to "toleruje" resp. neupozorni ta na to ze toto robis zle?
Ale to je len moj nazor
S nami sa často nedá absolútne vydržať, to si uvedomujem. Btw, čo si myslíš o vzťahu dvoch hraničiarov? Je to udržateľné?
jo a hento rehotanie sa (zlahcovanie ako ulava v probleme) ma strasne vytacalo. Ja vazne a ona rehot do xichtu.
Inak netvrdim ze som aj ja idealny, len ked sa to deje od rana do vecera, ustipacne poznamky, sarkazmus, a rehoty, infantilita. Tak to sa neda ostat v klude. A teda ti poviem ja som toho zniesol aj za koňa.
jo a hento rehotanie sa (zlahcovanie ako ulava v probleme) ma strasne vytacalo. Ja vazne a ona rehot do xichtu.
Inak netvrdim ze som aj ja idealny, len ked sa to deje od rana do vecera, ustipacne poznamky, sarkazmus, a rehoty, infantilita. Tak to sa neda ostat v klude. A teda ti poviem ja som toho zniesol aj za koňa.
inak sorry nespamujem, neviem preco sa to tolko krat zobrazuje.
No, s tým spýtaním sa dvakrát to mám navlas rovnako, strašne ma to dráždi :-[ Som rada, že nie som jediná :D
Meretseger
vyznat sa v ZDRAVYCH medziludskych vztahoch je:
empatia: vcitenie sa do vnutra cloveka a prezit jeho pocity
asertivita: nenásilné, vľúdne, ale pevné, otvorené prejavenie názoru bez nasilneho prejavu s cielom niekoho ponizit
pochopenie toho ze: vsetko nie je take ako sa na prvy pohlad zda, nie je to len cierne a biele, znamena ze to co bolo vyslovene ten clovek nemusi naozaj vo vnutri aj tak prezivat a to si treba uvedomit v dane chvili v danom case ked je hadka.
Kriza v medziludskych vztahoch je o tom do akej miery sme schopny sa ovladat a akceptovat utoky toho druheho.
Inak ja som neraz prezival psychoteror ako na mna strasne nakricala, len pre to ze som sa nieco 2x spytal lebo som nerozumel co hovori. Alebo ma zavolala na dovolenku a 14 dni si ma absolutne nevsimala, len si uzivala s chlapmi a povedala ze sme skoncili. Ja som bol slusny a chcel som byt len s nou. Ona minula vsetky peniaze a potom ma obvinovala z toho ze som sa o nu nepostaral.
Meretseger
vyznat sa v ZDRAVYCH medziludskych vztahoch je:
empatia: vcitenie sa do vnutra cloveka a prezit jeho pocity
asertivita: nenásilné, vľúdne, ale pevné, otvorené prejavenie názoru bez nasilneho prejavu s cielom niekoho ponizit
pochopenie toho ze: vsetko nie je take ako sa na prvy pohlad zda, nie je to len cierne a biele, znamena ze to co bolo vyslovene ten clovek nemusi naozaj vo vnutri aj tak prezivat a to si treba uvedomit v dane chvili v danom case ked je hadka.
Kriza v medziludskych vztahoch je o tom do akej miery sme schopny sa ovladat a akceptovat utoky toho druheho.
Inak ja som neraz prezival psychoteror ako na mna strasne nakricala, len pre to ze som sa nieco 2x spytal lebo som nerozumel co hovori. Alebo ma zavolala na dovolenku a 14 dni si ma absolutne nevsimala, len si uzivala s chlapmi a povedala ze sme skoncili. Ja som bol slusny a chcel som byt len s nou. Ona minula vsetky peniaze a potom ma obvinovala z toho ze som sa o nu nepostaral.