Antidepresiva

Elderane

Chodievam ku psychologicke s GDA (generalizovana uzkostna porucha)..viacerych veci som sa uz pomaly mojim myslenim zbavila, uz sa nebojim, ale mam este fyzicke priznaky, aj ked uz miernejsie, ale mam, a najhorsi je unava. Som vkuse unavena a ako keby opita. Psychologicka sa pytala, ci nechcem antidepresiva, nie preto, ze mam depresie, ale aby sa mi doplnili a obnovili tvorby hormonov ako serotonin, lebo som vraj po 3 mesacnej uzkosti urcite v tomto smere vycerpana... ale neviem ci chcem. Ci to nejak zmaknem sama (hlavne ta unava je obtiazna popri skole, lebo nemozem si odpocinut a citim sa ako duta a vymleta), vstavam neoddychnuta. Neviem ci AD nie su len biznisom farmaceutickej lobby, ci sa to da zvladnut aj prirodnymi pripravkami a ci nie su navykove a nebude to po vysadeni AD este horsie. Ako hovorim...smutok ma uz neprepadava, snazim sa zmenit myslenie, mysliet pozitivne, ucit sa asertivite, ide len o tu unavu. Navyse beriem HAK. Neviem co s tym...poradte mi prosim ti, co mate skusenosti.

budala96

Trošku využiem názov tejto témy. Chcem vlastne čiastočne reagovať na článok, ktorý je dne na titulke tejto stránky. Ten článok je "úzkosť v 21. storočí" a vec ktorá ma najviac zaujala je:
"...je dôležité poznať základné možnosti liečby:
1.: ...
2.: ...
3: Informovanosť rodiny - pri liečbe je nevyhnutné, aby bola rodina informovaná o úzkostných stavov postihnutého, príznakoch, prejavoch choroby a hlavne možnosti jej liečby."

Ja nechápem. Načo je to nevyhnutné. Stane sa niečo, ak to nepoviem nikomu? Vlastne od polovičky septembra som na intráku- to musím povedať každému, že beriem (budem brať) tabletky??

A ešte jednavec. Koľko eur sa asi za take lieky dopláca. Menej? Viac? 30 € za krabičku? Alebo 5??

666tamara13

Ahojte.. potrebovala by som silne antidepresiva ako pre kona.. alebo minimalne take kt. mozem zapit alkoholom.. ak mi viete poradit nejaku znacku budem velmi rada.. konktakt: 666tamara13@azet.sk .. Ďakujem krasne.. :)

miculka

Užívam dlhodobo 1/2tbl zoloft 25mg denne, chcem vedieť či možem pri tomto lieku užívať ľubovník, alebo melatonín z lekárne, prípadne L-tryptophán, alebo čo pomože zlepšiť príliv energie.

namaily

to RNG: ahoj, mozes mi pls poslat na teba kontakt? bud sem alebo ak ho nechces zverejnit tak na adresu 999venom999@azet.sk
chcel by som sa s tebou poradit, dakujem

RNG

Vo wikipedii su spominane lieky na depresiu vseobecne("most prescribed antidepresants"), nielen zvysovanie hladiny serotoninu, teda aj inych neurotransmiterov (a mozno i hormonov), vcitane dopaminu a noradrenalinu.
Nechcel som ist do detailov na ine, clanok z wikipedii bol spomenuty len na dokaz ucinnosti a dlheho pouzivania lubovnika na depresie rozneho druhu v sucasnosti v niektorych krajinach.