Ahojte,
prosim o radu niekoho, kto uz ma vyoperovanu celu stitnu zlazu a berie tabletkove hormony. Caka ma tato operacia a velmi by som potrebovala informacie , ako sa to da zvladnut a ci sa da potom normalne zit . Dakujem.
Ako sa da zit bez stitnej zlazy ?
stitna zlaza je nadradena vsetkym zlazam s vnutornym vylucovanim. ide o kvazy "generalneho riaditela" endokrinnych zliaz :))
ak sa chirurgicky odstrani, da sa zit samozrejme, ale dozivotne treba substituciu hormonov- teda uzivat denne rano hormonalnu tabletku
ahoj, mne nefunguje dlhodobo - roky :) a nepocitujem ziadny handicap ..jednoducho denne euthyrox a je vybavene :) mam dve mini-deti, pracujem, fungujem ..takze ziadna hruza to podla mna nie je :)
emilia1 ide v oboch pripadoch o levothyroxin, len vyrobca je rozdielny
denisa,nohy obvazujú pri každej operácii,myslím,že je to prevencia proti krčovým žilám.Ja som tu operáciu brala nejako v pohode,ani som sa dajako nebála.Ten operačný rez na krku ma nebolel,skor ma bolelo hrdlo z intubácie,ale to asi len 2 dni.Ani po operácii som nemala žiadne komplikácie,rana sa pekne hojila.Na 3.den mi vybrali dren/to je taká hadička/ a na 5.den mi vybrali stehy.Jazvu mi ani nevidieť,ten kto nevie že som bola operovaná sa musí dobre pozrieť.Akurát po operácii nesmieš nosiť ťažké veci,nákupy,aspon 6 mesiacov.A ešte karcinom je vlastne nádor,mala som tam nádorový uzlík.