Vodičák jazdy

Príspevok v téme: Vodičák jazdy
melon

Ahoj,,mam 19 rokov robim si vodičak najpr som si myslel že jazda to je v pohode a robil som si starosti s učením.A zvrtlo sa to naopak.Robim si testy a večinou nad tých 50 bodov spravím.Mal som už Piatu jazdu a ja hodinu pred tím sračka na záchode,srdce mi strašne bije je mi na vracanie je to niečo strašne som asi psichicky narušeny.Intštruktor mi povedal že to ešte nezačíl že spím za volantom On povie doprava ja idem dolava Uplne mimo nesledujem značky,neviem kto ma prednosť NIČ.A po jazde som nenormalne unaveny normalne ma viečka tažia.A pritom teoreticky to všetko viem! Tak potom kde je problem 5 jazda a mne robí problem sa vobec pohnuť.Nikdy sa to nenaučím :( som debil vo všetkom :(

milink.a

Melon klidek, aj ja mam vodicak od marca, a este na predposlednej jazde pred skuskou som kiksovala. Musis sa len sustredit - a kedze musis vediet naco sa mas zamerat, tak si na jazdach vsimaj kde robis najviac chyb a zapis si to niekde - ja som mala taky mensi zoznam, kde som mala velkymi pismenami napisane napr. nezabudaj si vsimat znacky!!, na STOPke musis uplne zastat a rozbiehas sa znova cez jednotku, nestaci len pribrzdit!!! a podobne. Mozno su to hovadinky, ale mne to pomohlo, dookola som si to potom omielala a tak som odstranila aspon zopar najcastejsich chyb.Proste som si na vsetko spravila zoznam, naucila sa ho a pomohlo to. Vedela som, ze ked sadnem do auta, dolezite su tieto veci - pas, svetla, spatne zrkadla. Potom rucna brzda a ci mam neutral. Potom stlacam spojku a nastartujem...a tak vsetko postupne. Mozno to znie smiesne, ale lahsie sa ti potom sustredi, ked vies na co sa mas sustredit. A pred kazdou jazdou si to zopakuj. A s tym kto ma kedy prednost - no ak nie je vyslovene znacka, tak niekedy aj ja zavaham, ale sama este nejazdim, tak este len zbieram skusenosti. Moj tato mi povedal, ze aky je rozdiel medzi mnou a nim...kedze soferovat uz vieme obaja, len on ma v tom dlhsiu prax, takze asi tak. Tak drzim palce.

mirka 23

Melon, všetci sme začťínali, uvidíš že o rok budeš cestný pirát:D Piata jazda je len začiatok. Ja aj keď som mala vodičák tesne po autoškole, tak som nevedela jazdiť. 3 mesiace som všade vyvážala môjho otca a až potom som si sama sadala do auta. Teraz je to vpohode, všetko je o praxi.

fusakla

melon:
aho melon myslim, ze mozes mat spomalene reflexy, mne sa tesne pred skuskami stalo ze mi povedala dolava a ja smozrejme doprava, su asi typy ludi, ktori pomalsie vnimaju, moze to bytr aj tym ze ta jazda s nimi nebai a nema spocit sebazodpovednosti lebo vies, ze ked sa nieco stane oni su pri tebe, ale snad az podjes sam to bude ine a bude viac pozorny, tam si sam sebe budes musiet pomoct, ja teoritcky tiez vsteko zvaldam ale prakticky som aj dost bojko, obcas sadavam za volant ale naposledy ked sla sama som bola vylepena a to nie je dobre, mozno casom sa u teba prejavy nejaka ta zodpovednost a budes si viac uvedomovat ake je doleztite jazdit pozorne,vies ty nie si len vodic v premavke, cakajuci , ze ti co jazdia tiez sa ti vyhbnu vzdy, ty musis si dat pozor na vsteko, na ostatnych vodicov, na zvierata , na vsteko je to hrozna zodpovednost ale neboj hadam sa ti to urpavy az budes jazidit asam a podatri sa ti urobit vodicak

vierka

neviem prečo,ale nám zakazovali cúvať na späťáky.Z toho si nič nerob.Je iné cúvať na cvičisku medzi kolíkmi a iné na parkovisku.Ja som nadrbala manželovi späťák na octávke,keď som chcela vycúvať z dvora,dva týždne pred skúškami.

tulik

ahoj, tak ako? ja som si skusala s frajerom cuvanie a vobec mi to nejde :((( to sa fakt nikdy nenaucim...navyse mam tupozrake jedno oko a nemusim nosit okuliare, tak mam zly odhad v lavom zrkadle :(

gabiii

ja som mala uplne super instruktora aj autoskolu dobru....instruktora to bavi takze mi dal jazd tolko kolko som potrebovala, nie ako v tych znamejsich autoskolach kde s vami chodia len po hlavnych cestach a ide im iba o peniaze, spravia si to co maju ale naviac uz nic aj ked vam to treba.....no a na skuske som mala policajtku...stresu bolo az az....ale sa cudujem ako tu ktosi pisal ze presla cez plnu ciaru a dali jej vodicak...v case ked som ja robila vodicak tak by vas hned vyhodili z auta....policajti su hrozni...a z trapasov si netreba nic robit...ja ich zazivam este aj teraz :D no hlavne treba byt za volantom pozorny a neprecenovat sa....vela stastia vsetkym co si robia autoskolu

petulika

ahojte,no ja sa tiež chystám urobiť si vodičák..stále som sa len odhodlávala, ale tak konečne som si aj prihlášku poslala..musím priznať, že sa moc bojím šoférovať, ale tak nikdy neviem,kedy sa mi vodičák zrovna zíde.. ako sa hovorí, keď si zavolantom-si vrah ale aj sebevrah-tak preto sa bojím. Som naozaj zvedavá ako to všetko dopadne:o/

silva25

ja som akurat prisla zo skusky zajtra mozem ist dat urobit vodicak natestovala som plny pocet z coho som este teraz v soku aj ja som si po prvej jazde povedala ze ja vodicak v zivote neurobim a to som sa ucila dopredu no a vidis mam ho chce to len klud aj ked neviem co to so mnou urobi ked priatel odide prec a ja sadnem sama do auta ale snad bude vsetko o.k. chce to uz len prax

igua

najhorsie je, prekonat vsetky tie trapasy...teda aspon pre mna. ked som urobila nejaku chybu, este dlho som sa z nej spamatavavala a potom som nedavala pozor na cestu. to iste som spravila aj na skuskach. vbehla som do jamy a potom som bola z toho tak mimo, ze som presla cez plnu ciaru. bolo to strasne, taky stres som nemala ani na mature! ja som tu jamu videla, vedela som co mam robit, ale nemohla som, ako keby som zamrzla, som sa vrutila rovno do nej! :D :D policajt zvreskol, ze co robim...som bola uplne mimo. neznasam polisov, nie to este v aute za chrbtom :D ALE DALI MI TO!!! asi preto ze dovtedy som jazdila celkom dobre. tak vela stastia! URCITE to spravis. na 100%. nepoznam nikoho, kto by to nespravil.

vierka

JEžIš,FAJN TéMA.a TOM SOM SI MYSLELA,žE LEN JA MáM STRACH.máM VODIčáK V RUKE DVA MESIACE.JAZDíM LEN CEZ VíKENDY,ALE JAZDíM.Sorry,mala mi tu úradovala,preto lietajú hore dole písmenka.K tým inštruktorom:neviem ako u vás,ale v "mojej"autoškole do poslednej jazdy stláčala pedále inštruktorka.Prvý krát som "SAMA" jazdila na skúškach,a to bola chyba,lebo teraz mi manžel vraví,že neviem robiť s pedálami.Ak sa vyskytne nečakaná situácia,panikárim-resp.panikárila som.už je to fajn.baví ma to.idem na istotu,nepreceňujem sa .ešte aj keď som na hlavnej a ide z vedľajšej cesty auto tak pribrzdím,lebo čo keď nevie,že mám prednosť.No pomaly ďalej zájdem.Ale ešte vždy mám ani nieže strach,ale ....no neviem ako to nazvať,ke´d viem,že dnes budem jazdiť.Ale ako náhle sadnem do auta,všetko je preč.Jazdili sme v autoškole na Hyundaii Atos,a doma máme Fábiu combi.ROZDIEL.Ale pohoda.A jazdím aj s troma detičkami v aute.Na Z-ko som nezabudla.Kúpila som si ho hneď na prvej jazde.Trúbia za mnou,ale nič si z toho nerobím.Snáď písmenká a značky poznajú.