Vodičák jazdy

Príspevok v téme: Vodičák jazdy
melon

Ahoj,,mam 19 rokov robim si vodičak najpr som si myslel že jazda to je v pohode a robil som si starosti s učením.A zvrtlo sa to naopak.Robim si testy a večinou nad tých 50 bodov spravím.Mal som už Piatu jazdu a ja hodinu pred tím sračka na záchode,srdce mi strašne bije je mi na vracanie je to niečo strašne som asi psichicky narušeny.Intštruktor mi povedal že to ešte nezačíl že spím za volantom On povie doprava ja idem dolava Uplne mimo nesledujem značky,neviem kto ma prednosť NIČ.A po jazde som nenormalne unaveny normalne ma viečka tažia.A pritom teoreticky to všetko viem! Tak potom kde je problem 5 jazda a mne robí problem sa vobec pohnuť.Nikdy sa to nenaučím :( som debil vo všetkom :(

carolin

to stáva zo začiatku nič si z toho nerob, mne to tiež nešlo a dosť dlho, prišla som do toho všetkého iba pár jázd pred koncom autoškoly, inštruktor bol zo mňa dosť zúfalý :D ale sa to popravilo našťastie,tiež som chodila na jazdy taká trochu nervózna a aj so strachom, že čo zas pokazím ale hlavne musíš byť kľudný, pozorný a ničoho sa nebáť potom ti pôjde všetko ako po masle a keď nevieš tak sa opýtaj veď on je tam na to, aby ťa naučil čo a ako.

dduha

Ahoj, 5-ta jazda? Neboj, ja som dnes bola na 31-jazde a stale mam strach..., uz 2-hy instruktor je zo mna nervozny..., pocuvam, ze sa mam snazit, ze mam pomale reakcie... a z prvej skusky som vyletela na kuzelkach..., no chcem tu skusku a nezdavam sa, aj ked vysoka skola nebola taka tazka pre mna ako tento vodicak. Cize neboj, zvladnes... :-) ci lepsie povedane zvladneme :-)

zjuzjika

no ja mam vodicak teraz asi polroka a ako ja sa jazdit nebojim a ani som sa nebala..ale akonahle som si ho urobila a chcela od tatka auto, tak povedat ze nie... takze som sa rozhodla ze si kupim vlasnte..lebo jazdit ccem..brat mi pozicia akurat sluzobne sem tam a ex mi tiez daval auto, ale to stale mi hovoril co a ako..ale tak v poohode, chcel mi len pomoct...ale ja som aj otcovi povedala ze s nim jazdit nebudem, lebo by ma porazilo... on je nervak na taketo veci a bojim asa ze by som mu vynadala a vyhodila ho z auta..tak preto ccem vlastne... a ucila som sa jadzit v tych brutal zapchach, tak snad to neak zvladnem aj ked na zaciatok budem jadzit iba cez vikendy alebo vecer ked nebude tolko aut....

jajka001_

toto je tema uplne ako o mne :)) teoria perfektna, prva testy, na sto bodov, za volantom stres, stresovy instruktor, stresak manzel, co mi drzal rucnu brzdu celu cestu. skusky som spravila ale jazdit som sa aj tak bala a ked, tak len po znamych cestach. a lepsie sa mi jazdilo samej.
autoskolacka, zvladnes to, chce to len cvicit a cvicit, a sama, sama. tak sa jedine naucis jazdit a ked potom pojdes s niekym, stres mensi tam stale bude, ale skusenost bude silnejsia. drzim palce.

autoskolacka

ahojte, fajn tema, ja sa musim priznat so svojim problemom, ja mam uz vodicak totiz skoro dva roky, a poviem vam ze mam stale stres jazdit, nejazdim nikdy sama, a takmer vobec nejazdim po meste, iba cez vikendy ked ideme mimo mesto, a ani nie ze mam stres jazdit, ale ja mam stres z toho ze zase sa nieco stane preco budem zdrbana, lebo muzi nechapu, ze niektore zeny maju problem sa to naucit, a tak len cakam kedy co zase vyvediem a je to, ja vsetku teoriu ovladam, premietam si kedy preradit, kde spomalit, a podobne, ako nasadam do auta dam si pas, skontrolujem svetla a pomaly ale pomaly spojku, a? co sa stane? ja uz len rozjazd urobim zle a uz sa to vlecie celou cestou, v aute zacnu do mna hucat, ze to nechapu, ze mam uz tolko vodicak a jazdila som uz kopec krat, ze sa mi nieco take stava, ale omyl, pretoze jazdim vzdy len po mesiaci, dvoch tyzdnoch a to mi pripada ako keby stale nanovo, nemozem sa to naucit a sama tomu nerozumiem, ked si to vsetko premietnem vravim ze viem presne co robit, ale ci to tak aj v reali urobim to je otazne, a tak jazdim len sem tam a kazdy sa ma vypytuje ze preco nejazdim, otec mi vobec nedoveruje, drzi rucnu a je viac v strese ako ja, no vdaka za taku podporu, a ked mu aj niekto znamy povie preco jej nedas auto tak odvrkne len ze nie nie, no a ja ked to vidim tak nemam chut sa to vobec naucit..pripadam si ako analfabet, mam kamaratku ktoru otec vzal do mesta hned ako dostala do ruky vodicak a 4X jej zdochol motor, rozjazdy mala skakacie ale otec jej nepovedal ani slovo, mna toto velmi vie nahnevat ked viem ze sa mi nedari a este niekto sa tvari ze nechape ako to nemozem vediet ked uz tolko x, a pritom ho.no malo co, a pre tie male kiksi lebo nemala som ich velke, mi nedaju sancu sa to naucit :(

isadora

miselka 4 krat?paneboze snad to nebude moj pripad...mna teraz caka 2 opravna jazda a mam taky strach,nieco ako pisal melon...a to mam 27 rokov.posledne jazdy pred skuskami som pokaslala kde sa dalo lebo som stale mala v hlave ze sa blizi skuska a som mala priserny stres,mokre ruky a bolo mi na vracanie.o zaverecnej jazde s policajtom ani nehovorim...som krcovito drzala volant.sla som medzi poslednymi,ani sama neviem preco,asi som sa bala.To bola chyba.My ako posledne auto s troma babami sme isli do mesta.Ostatni predtym jazdili len par minut po sidlisku.Isli tie dve a potom ja.Hned mi dali cuvanie,ako jedinej zo vsetkych co sme tam boli!!!Viem to preto,lebo kolegovia sa nam dosli pochvalit ci urobili alebo nie a ake mali jazdy.Samozrejme,to uz som bola v takom strese,ze stacilo len malo a skolabujem.Nejak som to zvladla.Dalej krizovatka...Policajt ze "na krizovatke dolava".Nejak mi to hned nedoslo,ale po druhom upozorneni som sa este stihla zaradit.Dalej uz ani nebolo co pokazit,ale policajtovi sa aj tak nieco nepacilo.Ze vraj idem rychlo z kopca,rychlo berem zakrutu..Pritom rychlost nebola prekrocena.Posledna krizovatka a koniec.Tam mu zas vadilo,ze som sa zaradila o kusok vyssie na krizovatke do tvaru T.Neviem co je na tom.A kvoli tymto veciam co som pisala som nepresla.Divne,nechapem.Ked som potom stretla par ludi co somnou robili,tak jeden mi povedal,ze isiel 50 tam kde je 40 a presiel.Dalsi ze nepustil chodcov a presiel..a vela inych,co tiez presli s horsimi vecami ako som mala ja.Pucula som,ze v tej autoskole sa aj beru uplatky a podla toho sa prejde.to je tak asi vo vacsine autoskol,polisi a instruktori sa musia nabalit na niekom sak maju na haku ze uz kopu penazi vrazili ludia do autoskoly.tak som si vybavila jazdu v inej.je tomu uz pat mesiacov odvtedy ale stale sa bojim a priznavam,ze som za ten cas aj co to pozabudala...ja aj ked to viem ale mam pri sebe instruktora a nedaj boze este aj policajta,pobabrem co sa da,lebo mam z nich stres.neviem si predstavit ze ani teraz neurobim,to sa asi zrutim.ked som skusala jazdit s manzelom bolo to super,bez chyb ale ako nahle je tam niekto cudzi...no des.ma niekto podobny problem?a nemyslite si ze som debil,jazdit viem,len ten stres ma nici...ja by som nemohla mat nejaku prednasku pred publikom.si pamatam,ze ma aj ked vyvolali v skole na ustnu odpoved,mohla som to hocijak dobre vediet ale v tom momente okno a nevedela som zo seba dostat nic,som v strese ked ma niekto sleduje a neviem sa toho zbavit a pritom by som chcela..

miselka

ahoj. a ty v ktorom meste si robis vodicak? bo moja kamoska je tak isto na tom, uz bola 4.krat na skuske a nie a nie jej dat skusku

petulika

ahojte..už som sem raz písala, keď som sa konečne odvážila prihlásiť sa do autoškoly.. musím Vám povedať, že nikdy by som nepovedala, že pôjdem už na 3skúšku.. :( testy,cvičisko,konštrukcia v pohode..ale jazdu som nespravila už 2x:( som z toho mimo,bo som spravila také sprosté kiksy..1x som išla o niečo rýchlejšie a 2x som ževraj išla strašne blízko zaparkovaných áut(??!!) čo som bola na prvej skúške, tak to spravila len 1baba z 5tich a teraz zase 1 z 8mich..mi to tak pripadá,že fakt chcú len zarobiť tí naši policajti..myslím konkrétne v našom meste..bo môj inštruktor sa chytal za hlavu,že kvôli akým blbostiam nás povyhadzoval.. mala som 100chutí sa na to vykašlať..ale už toľko peňazí som do toho dala..a teraz už 2x 850,-..to si dávam darček na Mikuláša asi:(

vecernica

Ja som s tym do lava a prava tiez mala problem tak som poprosila partnera aby mi hovoril k oknu-to je do lava a k radiu alebo k jeho sedadlu k nemu to je do prava a pomohlo mi to. Inak mam strach ist na krizovatku velmi.CHodim zatial len po parkovisku a ked vidiem v telke tie zrazky tak to uplne sa bojim kazdy den viac a viac.

melon

všetkym ďakujem za povzbudenie.Sam som si to vybral a mam to aj su prazdniny ja mam hlavu plnu myslienok o autoškole no poviem vam taketo prazdniny som este fakt nemal.Na rok Maturujem to je moja dalšia skuška snát sa všetko podari.Niekedy si neviem uvedomiť že všetko je to na mne čo a a ako spravím.No potlačíť stres je niekedy tažke a ja som taky stresovy človek pri každom nejakom to očakavany mam rozpušene srdce a podobne...
A ako Vam idu/išli testy?Mne celkom v poho akurat čísla,rozne to sa mi tažko pameta a mylí sa to.Ale neustalim omielanim sa to dá zapametať