Ahoj,,mam 19 rokov robim si vodičak najpr som si myslel že jazda to je v pohode a robil som si starosti s učením.A zvrtlo sa to naopak.Robim si testy a večinou nad tých 50 bodov spravím.Mal som už Piatu jazdu a ja hodinu pred tím sračka na záchode,srdce mi strašne bije je mi na vracanie je to niečo strašne som asi psichicky narušeny.Intštruktor mi povedal že to ešte nezačíl že spím za volantom On povie doprava ja idem dolava Uplne mimo nesledujem značky,neviem kto ma prednosť NIČ.A po jazde som nenormalne unaveny normalne ma viečka tažia.A pritom teoreticky to všetko viem! Tak potom kde je problem 5 jazda a mne robí problem sa vobec pohnuť.Nikdy sa to nenaučím :( som debil vo všetkom :(
Vodičák jazdy
wawa tebe hrabe? veď melon robil vodičák pred rokom, ako môže byť spolužiak!!!! ˇčítaj dievča čítaj !!! to ako potom urobíš vodičák, hááá?
A este - nie, nie si psychicky naruseny, je to normalny ludsky strach a najma je to uplne nieco nove. a cokolvek ti instruktor povie, nenechaj sa odradit. kazdy zacinal... Minule mi to zdochlo na krizovatke, kolona za mnou trubila, instruktor ma pohanal... no a co? :) Vsak sa ucim...
malon... pohoda, tiez si prave robim vodicak, mam za sebou 7 jazd. Nerobime ho nahodou spolu? :)
Po prvych dvoch-troch jazdach som mala traumu a mala som taky stav, ze som si povedala, ze to necham tak, ze to nedokoncim, ze sa to nenaucim. Testy tiez zvladam, hoci zatial tesne pod alebo na 50 bodov. Ale na ceste nemas casu rozmyslat na krizovatke tak dlho ako na tej, co mas nad papierom, ze? Poznam. Chce to cvik a pokoj. To prve ziskas a to druhe si musis zabezpecit. Ja som sa vzchopila a povedala som si, ze tomu proste ukazem! Robim si testy kazdy den, a konecne po dnoch vidim aj zlepsenie. Jazdim tiez kazdy den! Aj ked sa mi nechce, je dost teplo, ale povedala som si, ze musim byt na seba tvrda a vodicak budem potrebovat. Jazdim tiez o cosi lepsie, pokojnejsie a istejsie. Je to fakt o pristupe. Priebeh kurzu nezmenis, ale mozes zmenit postoj! Drzim palce, fakt, viem, o com hovoris. Viem, ze je tazke nebat sa. A ak by ti to neslo, resp by si stale bal, popros instruktora o lahsie jazdy (mimo mesta napr), pripadne si mozes dalsie jazdy priplatit, kym si nebudes za volantom isty. Drz sa!!
to sa vážne cvičia aj kuželky? toto som nevedela.... tak to nezvládnem. A to jazdíte na prev.stupni: jednotke, či dvojke?
A ešte, dá sa urobiť pri vodičáku napr. prestávka napr. dva mesiace a lebo aj viac a potom pokračovať?
A koľko v jednom kuse jazdíte? hodinu či viac ?
A posledná otázka: počas kurzu ste doma na odľahlých cestach necvičili jazdy? alebo áno...
Ďakuuujem....bo som vystresovaná. Ešte som len prihlásená do kurzu a už mi je blbo z toho čo čítam. a to som sa tak tešila.... A mám 32 rokov.
Oco uci v autoskole, ale ako sa vravi - obuvnikov syn chodi bosy ;) Moj Extrarychlokurz pozostaval z 5 dni - prvy den jazda mimo mesta, druhy den na cvicisku, treti v meste, stvrty som sa ucila testy (konstrukcia a pod.) a na piaty skusky.Zvladla som to lebo som si povedala ze nechcem mat vyhody koli ocovi a ze prax nejako nabeham potom. Teraz mam vodicak uz treti rok v septembri to bude (mam 21) a uz som soferovala cez cele slovensko z vychodu na zapad a nazad.Najlepsie je hodit cloveka do vody (a na zaciatku davat na neho pozor, radit, predvidat ale nechavat priestor nech sa nauci sam spravne reagovat a hlavne nebojte sa pytat pretoze ked vyleziete z autoskoly tak je samozrejme ze nebudete vediet soferovat ako instruktor, to chce prax)Dolezite je ale predvidat co spravi iny sofer, pretoze clovek moze byt hociaky dobry ale ak raz oproti ide nejaky opity,s mikrospankom alebo ja neviem aky tak sa toho vela spravit neda ak nie je pri ceste pole kam sa da "odbocit" a zachranit sa.Ak su na vas instruktori zli, hrubi alebo namysleni tak taki si nezasluzia peniaze ktore ste do kurzu vlozili!Teraz je velka konkurencia tak staci pohrozit ze nie je jediny u koho chces vodicak robit a uvidis ako zmeni pristup.Predsa len on je tu pre teba a nie ty pre neho (zas nebyt arogantny fracek..)A este rada- ak nepoznate mesto, okolie, teren, bojite sa ze zle odbocite, miniete znacku, tak chodte pomaly..nech sa ti za vami aj potrhaju, nech trubia alebo nech si nadavaju vam to moze byt srdecne jedno ;) a ak aj zle odbocite nepanikarte, vzdy vas cesta niekam zavedie, alebo odparkujte niekde nabok a smelo sa opytajte..nic nie je take hrozne ako by sa mohlo na prvy krat zdat ;) good luck
Narazim do zigulaka a 30 zigulakov ma podje zabit. Narazim do audi a nikdy to nesplatim. Narazim do stromu a vykrutim si krk.
To mate este dobre s tym strachom. Ja do auta nesadnem ani ako spolujazdec.
Ja sa tak rozklepem ked ma ma niekto odviest. Ked auto stoji na parkovisku nic mi to nerobi. Najradsej chodim vlakom. Sedim v protismere v strede vlaku. Preto ma vyhodili kedysi z uradu prace lebo som nevzal pracu kde sa jazdilo.
Nikto z vas asi nevidel pod kamionom feliciu kabrio a gulatu cast tela na asfalte.
tak to ja mam daky rychlokurz za cenu normalneho kurzu lebom vodicak spravim za cca 2 a pol mesiaca :)
dion ...... ja si robím v GAME od marca a o týžden mám skúšky....2 mesiace som čakala na jazdy...ak máš dosť času tak kludne....ale ja by som tam druhý krát nešla :)
Robili ste niekto vodicak v AUTOSKOLE GAMA V BRATISLAVE? Chcem si ho tu spravit, ale rad by som vedel aka ta skola je, ci ste boli spokojni? Dakujem
brekeke
sorry jasne 29.7.09. chcela som to opraviť (ten dátum ale neviem ako)vodičák som robila v Grendeli a zajtra si idem poňho hurááááá