Ahojte..chcela by som len vediet ci je tu nejaka zena/dievca ktoru znasilnili a malo to nejake nasledky.Mne sa to bohuzial stalo uz pred davnymi rokmi a dodnes sa s tym neviem vyrovnat.Dnes som bola u psychologicky a poradila mi,nech skusim najst niekoho kto ma rovnaky alebo aspon podobny problem,tak preto zakladam tuto temu.Uz som tu kadeco precitala o znasilneniach,ale nikde som sa nestretla s tym,ze by zo znasilnenia vzislo dieta.Tak ak je tu nahodou niekto taky,nech sa mi prosim odzve.Dakujem.
znasilnena+nalsedky
podla toho co si pisala, v podstate by to slo riesit , tym ze stris prt do hovna. Bude z toho riaden smrad, ale ten sa casom vyvetra.
Pises, ze si pokazila jednemu decku zivot..Dobre vies, ze to tak nie je, tak si nepridavaj nieco, co nie je pravda.
ja ta nechcem presvedcovat robit to alebo hento...ale zo svojou minulostou budes zit cely zivot. treba vediet ako dokazem niest tento problem.
Ak sa rozhodnes s tym vyliest von, mas vyhodu oproti podobnym pripadom, ze mas aspon ciastocne pravne vzdelanie.
Ak ta tvoja matka s tym kriminalnikom kontroluju a brania sa stretnut s dcerou, asi maju nato dovod..to je jednoducho strach. lebo ak vyjde jedna pravda von, vyjde aj dalsia a dalsia
Pises, ze mas rodinku, mas dalsie dieta??
Napr. by ma zaujimalo stanovisko psychologicky, pokial vie vobec vsetko...co ti ona radi.....je tu vela otaznikov......
hruzaaa..dakujem ti za rady,psychologicku navtevujem uz roky a rozpravali sme sa o vsetkom,je dobre to niekomu povedat,ale neviem si predstavit ze by som to vravela priatelovi..ale neide iba o to,ze sa bojim toho,ze ma necha alebo ako napisala kooky uvidim aka silna je jeho laska..verim,ze ma miluje so vsetkymi kladmi aj zapormi,lebo keby chcel tak sa so mnou uz davno rozide..mal na to az prilis vela prilezitosti..a ani by som sa mu necudovala keby tak urobil,som nevyrovnany clovek,kazda zla vec ktora sa mi stane ma strasne vykolaji a potom som robim strasne veci..ja si to uvedomujem a snazim sa proti tomu bojovat,ale tazko..no k veci,neide iba o priatela..ale celkovo..mam s priatelom uz rodinku a nechcem aby to ich nejako zasiahlo..staci ze som uz jednemu svojmu dietatu znicila zivot..nechcem aj dalsim..a hruzaaa,po pravnickej stranke viem co robit..to je asi to jedine..priatel je pravnik a ja som tento rok,da sa povedat,ze uspesne ukoncila bakalarske studium na pravnickej fakulte..a co sa tyka okolia to ma absolutne nezaujima,uz teraz maju ludia o mne svoju mienku,buduca svokra,cize priatelova mama ma neznasa uz len pre to,ze som sa dala dokopy s jej synom,vzdy mala vela reci,aka som mlada,ze sa neviem postarat o deti a tak..buduci svokor je na tom podobne..co sa tyka priatelovej strany.. a zo svojej strany nemam nijaku rodinu..jediny clovek ktoreho som na tomto svete mala bol moj ocko,ten sa toho vsetkeho nastastie nedozil a nikdy sa nic nedozvedel..cize ostala mi uz iba matka,respektive zena ktora ma porodila..ona pre mna nie je matka a ani nikdy nebola..cize z rodiny nemam nikoho a co sa tyka priatelov tak verim,ze tí by ma podrzali..cize okolie nijako neriesim..
ema, to čo napisala hruzaa je uplne vystizne!!! Podla mna to v ziadnom pripade nenechaj tak, budes to lutovat, alebo sa k tejto myslienke vratis neskor opat a potom zas a zas.A cim skor to vsetko vysvetlis pretrpis a preplaces, tym skor budes mat svoju dceru a budes mat pokoj na dusi.Ty si NIC nespravila, Ty si obet a nemas sa coho bat, moznono len toho ako to prijme dcera, ale kto neriskuje, nema... drzim palce. PS.pises ze priatelovi nic nepovies, ale vtedy ked mu to povies zistis aka silna je jeho laska. A ked ti je prednejsie nepokaslat si to s nim ako vratit sa k dcere, tak je chyba asi v tebe. Maj sa
fakt neviem, co by som robila na tvojom mieste.
su dve moznosti, odtrpiet si svoj zivot a nechat to v tajnosti
alebo druha, urobit v tom riaden sek, ale potom budu padat hlavy.
1. zanasilnenie je zlocin a premlcacia doba je asi 10 rokov... a o tom uvazujes, ze to udas , mas este 2 roky? .
2. DNA testy ukazu kto je otec a matka,, a nech si hovoria co chcu, jednoznacne je vinik on. Tvoja matka je spoluvinik, pretoze asi neico vedela.
3. tvoj partner...zalezi na jeho tolerancii, inteligencii..ako to stravi, mozno ti bude uzasna opora a mozno to psych. neunesie a odide.
4. tvoja dcera....este teraz by sa to dalo, proste ty si jej matka a otec moze byt trebars neznamy. Raz to ale vyjde najavo. Treba sa poradit so psych.
5. okolie. to si vies predstavit
6. tvoja matka...v zivote by som s nou neprehovorila......
Ak s tym vydes von, a myslim aj tresto-pravne, mozno sa oslobodis od minulosti, vycistia sa vztahy, kto je nahnity, od teba odpadne a zdrave zostane. Myslim tym matku, priatela i cast okolia.
Vies mam 45, teraz v tomto veku by som to dala rovno na policiu..ale na to treba pevne nervy, a cakat, ze mozno stratis vsetko a nebat sa minulosti.
Neviem ako si psych. odolna, mas cez 20.
Mozno by som len tak zacala, ze by som priatelovi porozpravala podobnu historku, ako bude reagovat.a mozno ze zistis, ze je to ten pravy, kto ta podrzi.....
Rozpravala si sa s nejakym psychologom aj o tychto veciach?? nielen o znasilneni ?
napr. skus zavolat do nejakej anonymnej linky dovery.
Rob cokolvek, potrebujes to riesit a toto je jedna z moznosti ako zacat. Budes mat nejake informacie, vyrozpravas sa, a posunie ta to nejakym smerom. Ale to nedus v sebe, aktivne to ries. Zacala si dobre, napisala si tu.., teraz nejaka linka dovery, ,,psycholog....a potom uvidis.
...
a okrem toho, preco to nechces povedat svojemu partnerovi? nepochopil by to? nepomohol by ti? viem, ze to neni ukazkova situacia alebo romanticky pribeh, ale nie je to ani nic take jednoduche, zeby si mu to mohla iba tak zamlcat. pozri ema... mam o 2 roky iba menej nez ty a kebyze som ja v tvojej situacii, tak urcite by som popytala o pomoc ludi, ktori ma maju radi a ktorym na mne zalezi.
ano ema, ja ta chapem, ze ta to stoji vela usilia, aby si ho nespinila pred dcerkou. ale co tym dosiahnes, ked ho budes spinit? mala si mozno pomysli, ze: no super - mam matku, o ktorej mi povedali ze je mrtva a ktora na mna kasle; mam otca, ktory je nasilnik, grobian a svina... vies ako konci vacsina takychto deti, ked pridu do puberty - teda do obdobia, kedy nerozumeju sami sebe? samovrazdou, drogami, a neviem cim este. poznam jeden pripad, kedy chlapec vyrastal v naoko usporiadanej rodine (otec bohac, mamu nemali - rozvedeni rodicia boli, otec vlastnil zbran pre vlastnu potrebu; syn zbran ukradol z trezoru a vysledok... domysli si - ale nazive uz neni).
si myslim, ze tvoja dcerka nie je prave vo veku, kedy by mala pocuvat klamstva a svinstva na svojho otca. co ti to urobi, ked pockas este 3-4 roky a medzitym sa budes snazit najst si normalnu materinsku cestu ku svojej dcerke? a potom jej povedz neskor, co ti jej otec spravil. ALE PRIPRAV JU NA TO. ci jej chces teraz ako 8-rocnej slecne povedat, ze ta jej otec znasilnil, ked si mala 13 rokov???
ja hovorim o tvojej narazke na komicke spojenie, ale ked si to nepochopila nevadi. zamysli sa a pochopis. ja som tu urazat nikoho neprisla, ale zial, chodia tu aj ludia, ktori druhych urazaju. no co uz. ked som to takto vyjadrila (aj mojim slovnym spojenim), tak sa na nom pobav a ked sa po tom, ako sa ti to prestane zdat komicke dobavis, tak sa venuj tomuto pripadu, ok?
hanadeka,uplne ti rozumiem..ale tu na tomto fore ta pravdepodobne nikto nepozna..ale samozrejme ta chapem a respektujem..keby si si to rozmyslela,tak sa kludne mozes ozvat..
jancecka,ano vie o tom..ved kolkokrat on prisiel a ona bola doma a jednoducho sa zbalila a vratila sa za par hodin..uz len z toho mi je zle,ze spal so mnou aj s mojou mamou..tak moja mam norobi nic,cely zivot nic nerobila..zivil ju iba moj ocko.A on neviem co robi,netusim..nejake financie urcite maju..ale moja matka je zvyknuta na lepsi zivot,lebo moj ocko jej vzdy dal co jej na ociach videl..tak vies,tazko sa zvyka na horsie.A od koho by sa to dozvedel moj priatel?Nikto o tom nevie iba moja mama a dotycny chlap..a jeho nikdy v zivote nevidel a moju mamu videl iba raz na ockovom pohrebe,pochybujem,zeby ju znovu spoznal..a ja si myslim,ze aj teraz keby som mu to ja pvoedala zobral by to ako zradu.A ma 33 rokov.
bola som,ale nechcem o tom s nikym nikdy hovorit,lebo sa neda.Mam z toho syna