Ahojte..chcela by som len vediet ci je tu nejaka zena/dievca ktoru znasilnili a malo to nejake nasledky.Mne sa to bohuzial stalo uz pred davnymi rokmi a dodnes sa s tym neviem vyrovnat.Dnes som bola u psychologicky a poradila mi,nech skusim najst niekoho kto ma rovnaky alebo aspon podobny problem,tak preto zakladam tuto temu.Uz som tu kadeco precitala o znasilneniach,ale nikde som sa nestretla s tym,ze by zo znasilnenia vzislo dieta.Tak ak je tu nahodou niekto taky,nech sa mi prosim odzve.Dakujem.
znasilnena+nalsedky
ema, ako sa to celé pohlo po 2 rokoch od tohto príspevku?
NedAA mi nenapisat mna napr.predalia obchod za biele maso,vies co to je doteraz mam z toho traumu uz je tomu prec pol roka,nenavidim muzou neviem si vobec preedstavit svoj zivot jedinne co by som chcela je vratit cas
arana, vieš ako sa cíti znásilnená žena? Máš tušenie ako je 13 ročnému zneužitému decku, ktoré ani vlastná mater nepodrží, neochráni, nezaujíma ju, čo sa stalo vlastnej dcére? Si myslíš, že decko VIE (!!) ČO A AKO má robiť po tom ako ju otčim znásilnil (znásilňoval)? Aj dospelá žena je v šoku po takom niečom a nevie normálne reagovať, nevie čo má robiť! Ema nemala vo svojom okolí NIKOHO, kto by ju podržal, poradil, pomohol, bola ešte decko a tehotná (ďalší šok) a môže byť rada, že sa z toho všetkého nezcvokla. To, že dokáže teraz normálne fungovať (mimochodom, téma je stará 2 roky) je skôr výnimka, veľa žien je znásilnením poznačená na dlhé roky a nevedia sa s tým vyrovnať. Tak si podobné drísty o tom čo MALA urobiť nechaj pre seba - keď niečo také zažiješ, pochopíš ako jednoducho sa to druhým kecá, keď je už po funuse. Ale keď si sama, neskúsená, jednoducho vtedy v tej situácii robíš to, čo si myslíš, že je najlepšie pre teba, aj pre druhých. Aj keď to bolo možno zlé rozhodnutie (nevolať políciu), na to človek príde až neskôr, ale nechci predsa od decka, aby rozmýšľalo ako rozumný dospelý človek.
ema nic v zlom ale podla mna si sa zachovala nezodpovedne ze si sa skor nepokusila dostat to dieta prec z ruk toho bastarda co ak to robi aj jej? alebo bude? preco si ho davno neudala? je to chore...davno mal byt zabasnuty a nie este sa "starat" o dieta ktore prislo na svet takymto sposobom. Vies ze je to tak a nic s tym nerobis? len pre sebectvo co bude s tvojou rodinou ked sa to dozvie? ako sa na teba budu pozerat? je to ubohe... pride mi to tak no co znasilnili mna mozu aj ju...je to hnusne napisane ale moj dojem z precitanich par prispevkov dalej som uz ani necitala lebo mi prislo normalne zle...
ema,cakas dalsie babatko?lebo ak ano,nemyslim si,ze je dobre zacinat s takymito vecami a k tomu uz ked mas za sebou potrat,myslim,ze by si to mala nechat na neskor,ked sa ti babatko narodi,aby si ho nijak neohrozovala
ano mam aj dalsie dieta a jedno prave na ceste..tak nechcem ohrozit ziadne z nich..uz som kedysi prekonala spontany potrat zo stresu a vsetkeho mozneho,tak nechcem aby to tak dopadlo znovu..idem si znovu precitat vase rady..dakujem za vsetky,aj ked sa to nezda velmi ste mi pomohli..snad na nieco pridem
Prepáč, Ema, môj príspevok vyznel trošku tvrdo, naozaj mi je to veľmi ľúto, ale ľútosť ti nepomôže a tiež preto to nechceš povedať aj svojmu priateľovi, aby ťa neľutoval. Ale snáď by ti pomohol. Veď kto by to mal urobiť, keď nie on. Myslím, že keď nebudeš mať jasno vo vzťahu k partnerovi, tak ostatné nevyriešiš.
Ema, tvoj prípad je veľmi smutný a mnohé mi v ňom nie je jasná. Napr. postoj psychologičky. Vie o tom, že bol spáchaný trestný čin a nepodporuje ťa v tom, aby si to riešila? Snáď je to aj povinnosť zo zákona. Ale to len tak na margo. Chápem, že hľadáš spôsob, ako sa dostať z toho začarovaného kruhu, ale skutočnú pomoc by som hľadala inde. Je to príliš vážne a ťažko ti pomôžu názory nevyzretých anonymov. Hruza ti to pekne napísala. Ja sa nechcem hrať na múdru, len vyjadrím svoj názor. Ako dlho chodíš k tej psychologičke? Možno by si sa mala poobzerať po inej. Podľa mňa by si mala s priateľom o tom hovoriť. Je to parner na celý život a ty nemáš voči nemu dostatok dôvery, aby si mu odhalila tak závažné veci zo svojho života? Píšeš, že chceš dcérku späť, ale ako si to predstavuješ, keď to nechceš povedať priateľovi? Na tomto fóre si oslovila dievčatá, ktoré majú podobný osud. Čo sa chceš od nich dozvedieť? Očakávaš radu, ako situáciu riešiť alebo ako na všetko zabudnúť? Predpokladám, že tá druhá možnosť je vylúčená. Čiže to musíš riešiť. A stričiť hlavu do piesku ti zrejme nepomôže. Tvoja matka sa k tebe zachovala veľmi nepekne, verím, že ty chceš byť dobrou matkou všetkým svojím deťom.
Ahoj, kedy ti umrel otecko?
Pises ze sa toho nastastie nedozil.