Az sa trasiem od placu, je mi strasne, akurat dosli vysledky z mojho pap testu a zistili, ze som bola vystavena virusu HPV. Okrem manzela a panica som nemala nikoho. Trapi ma obcasne svrbenie a palenie posvy. Co robit? Ako som sa mohla nakazit? Dostanem rakovinu? Vraj o rok mam prist na pap test zase...Mozeme sa s muzom este milovat? Treba pouzit kondom? Je mi priserne, paneboze, toto som necakala. Co povedat muzovi? Musi ist na vysetrenie aj on? Ma to on?
HPV
pre Inka: vtedy ked mi zistili takuto diagnozu, som nemala ani len tusenie ze existuje nejaky virus HPV a uz vobec by ma nenapadlo ze to bude take zle... Prve co ma napadlo bolo, ze uz mozno nikdy nebudem moct mat deti... Vtedy som bola so svojim terajsim snubencom rok a on mi navrhol, ze ked bude treba babo tak radsej teraz ako nikdy... A to mal 25... Bola som z toho celeho velmi nestastna a smutna, ale hlavne som sa bala ze, nebudem moct mat babatko, ale momentalne mam vysledky v norme. Zatial som menej ako PAP II nemala... A to, ze ti z neho len ubziknu, tiez nie je len tak... Ja som to znasala velmi tazko, a aj teraz 4 roky po zakroku citim pri milovani, kde presne to bolo "ubziknute"... Antikoncepciu od vtedy neberiem ale zatial sa o babatko nepokusame... Preto som sa vlastne pytala a rada by som sa opytala este raz, ci prekonal niekto takuto diagnozu a ci ma babatko a ako to je s porodom? Je podla vas ta plastika taka pruzna, aby sa dalo porodit babo prirodzenou cestou? Pretoze ja nasledky toho pocitujem este aj teraz, nehovoriac o tom, ze som nikdy pred operaciou nekrvacala (je to skor take spinenie a vraj je to normalne) pred menstruaciou, ani pocas milovania... Taktiez, sa nedokazem zbavit az prilis sladkasteho pachu krvi pocas mrchy (niekedy si normalne myslim, ze si to uz namyslam)... No ale aspon som zdrava a hlavne ziva...
pre q:dakujem dala si mi vycerpavajucu odpoved.aj ked tych mojich otazok je stale dokola viac a viac.vsade pisu ze v takom mladom veku je to velmi velmi zriedkave aby boli vysledky take zle a predsa aj ty si mala len 19 .
odeteraz si dam pozor na to aby som radil len tym co si to ocenia a nie tym co uz vsetko dopredu vedia.
Keby to bolo take ucinne, tak by ten noz pouzivat nemuseli, kvapli by na krcok trochu jodovej tinktury a bolo by, nie? prepac, ale bola by som rada, keby sa tejto teme vyhli alternativisti. Dakujem.
displaziu odstranuju aj ine prostriedky(I3C, DIM,, enzymi, jod), nie len noz
evellina, nakolko som vydata a pevne verim, ze sexualneho partnera uz budem mat do konca zivota len jedneho a toho isteho a je mi verny, ockovat sa nedam. Ockovanie by bolo fajn pre baby, ktore este pocitaju s tym, ze nezostanu pri danom chalanovi. Ja uz nemam co od koho chytit...Pisala som uz predtym, ze vakcina nie je este "na svete" dlho, treba si pockat, co to urobi so zenami, ktore sa dali ockovat o 10-20, mozno viac rokov. Vyskumy boli robene narychlo, kedze firma, ktora "vynasla" vakcinu chce peniaze. Nesla by som do toho. Mrzi ma, ze mas tu displaziu, znamena to, ze v bunkach na krcku maternice sa uz cosi meni, ten virus tam zacina uradovat, chod urcite na tu konizaciu, ci co ti to maju robit, nech tie bunky odstania, aby sa z nich nestala rakovina. Ale neplas sa, strasne male percento ludi dostane rakovinu krcka maternice, tebe z neho trosku odzdibnu a bude. Tento zakrok ma za sebou dost zien, zajdi za gyndakom osobne, alebo zajdi aj za nejakym inym s vysledkami, ak tomuto nedoverujes.
zhrozena...dakujem ze odpoved.Tak vidis ved ty si na tom este dobre.Ja mam strednu az tazku displaziu,ani neviem co to znamena,lebo doktor ma len odbyl cez telefon.To ja by som mala byt ta ZHROZENA...a dala si sa aj zaockovat,po tom ako ti zistili HPV?...dik
pre zhrozenu cislo 2: Ja sice HPV mam, ale moj pap test je stale negativny, jednicka, uplne v poriadku, nic mi ten virus nesposobuje. Proti virusu neexistuje ziadna liecba a nakolko mne to nic nerobi, nepodstupila som ani nijaky zakrok ani nic. Sex mozes mat normalne. HPV sa nepingponguje, ved ked mas raz za cas herpes na puse, tak ked ti zmizne, s partnerom sa bozkavas, nie? neuvazujes nad tym, ze si to hadzete...Sex mat mozes. Inak, potencialne kazdy druhy muz, ktory uz nie je panic, ma HPV, takze tazko sa v dnesnej dobe hlada taky, co ho nema.
RNG...dakujem,uz som to nasla,pokusim sa tam zavolat...dakujem..
sorry....pridal evellina...