NAJLEPSI RECEPT A PREDSA ZADARMO

Príspevok v téme: NAJLEPSI RECEPT A PREDSA ZADARMO
damian

- Ľudské telo pozostáva z asi 75% vody (H2O) a pre svoje správne fungovanie potrebuje 2 až 2 a pol litra (dospelé osoby) čistej, neminerálnej, nebublinkovej vody denne
- Koľko čistej vody vypijete denne vy???

- Smäd je znakom už pokročilého a vážneho dehydrovania organizmu!

- Všetky iné nápoje mimo vody sú diuretiká (močopudné), ktoré dehydrujú telo

- Zvieretám dávame čistú VODU

- Kvetom a ostatným rastlinám dávame čistú VODU

- Seba (že vraj Homo sapiens) nalievame dehydrujúcimi kávami a čajmi, pliesňotvornými mliekami, alkoholom, kyselinami, konzervátmi, bielym cukrom a jedovatámi sladidlami nadopovanými nápojmi, počnúc Coca-Colou, (ne)končiac konzervovanými džúsmi

- Potom nariekame, lebo trpíme rôznymi bolesťami, žalúdočno-črevnými ťažkosťami, artridami, depresiami (a inými psychickými poruchami a tzv. stareckými chorobami), migrénami, alergiami, astmou, kožnými problémami, zničenou imunitou, zápchami, zvýšeným cholesterolom, krvným tlakom (a inými srdcovo-cievnými ochoreniami), mŕtvicami (porážkami, ak chcete), cukrovkami, poruchami správania (hlavne u detí, napr. ADHD), obezitou, hlúpo nazývanými ‘autoimúnnymi‘ ochoreniami, hormonálnymi poruchami, osteoporózou, poruchami zraku, žlčníkovými a obličkovými kameňmi a ochoreniami, plesňami (ktoré spôsobujú a podporujú mnohé iné ochorenia) v neposlednom rade rakovinami atď.

- Chronicky dehydrovanému organizmu môže trvať aj 3 mesiace, pokiaľ sa znova zavodní (samozrejme za predpokladu, že budete piť adekvátne množstvo vody), keďže vaše rokmi dehydrované bunky nie sú schopné prijímať a udržať vodu a potrebuju čas na OPRAVU.

- Váš múdry a farmaceuticky študovaný lekár sa vám pravdepodobne vysmeje, keď mu o týchto veciach poviete.

- Avšak, nesnažte sa mi nahovoriť, že po čase (alebo i veľmi rýchlo) adekvátneho prijmu vody nepocítite na sebe zmenu! (Odkedy sme ja a moja polovička začali piť vodičku, ja nemám bolesti chrba a hlavy, vidím lepšie, ziedkavo máme nádchy, moja polovička nemala už vyše roka migrény a problémy s močením a napriek tomu, že 8 rokov nemohla raňajkovať, teraz pekne papká.)

- Bežte a hneď si dajte dva poháre vody!!! Na zdravie!!!

zdroj: BADATEL.SK

karol s.

Damian,mozem sukromnu otazocku,ktoru sa ta vsetci pytaju a iste ti uz aj ja tym poleziem na nervy..Mas teda vystudovanu medicinu,ci nie?(ak ano,tak porad,ako sa to da zvladnut,a neznicit sa pri tom uplne,boze ved to su len hektolitre kavy a nedostatok spanku a to mam o par rokov ludom pomahat a vraviet im,aby boli zodpovedni k svojmu zdraviu...)

l.inda

aj ked viem ze to sem nepatri(ale o svojom pitnom rezime som sa uz vyjadrovala)neda mi nereagovat na nazor ludi na vsemohucich doktorov.ja teda idem k doktorovi az ked nic ine nepomaha a nemam so ziadnym dobru skusenost.moj starky chodil klekarom rok ze kasle a ze sa mu to nezda a oni ho vzdy poslali domov ze to je ok.po roku zistili ze metastazy ma po celych plucach a neda sa stym nicrobit,keby prisiel skor...a co je najhorsie neumrel na rakovinu ktora by ho sice aj tak dostala ale ktovie kolko casu by mal este naviac.ale spadol v nemocnici z postele nadopovany liekmi a omameny a za 4h si ho nik nevsimol.tak zomrel sam na dlazbe na zemi!mojho druheho stareho otca liecili na vredy v zaludku kym po nekonecne dlhom case ich napadlo ze mozno rakovina hrubeho creva...uz bolo neskoro.jasne prevencia je zaklad ale lekari sa tiez nejdu pretrhnut.mna poslal lekar so zlomenym meniskusom a potrhanymi vazmi domov s tym ze to mam len natiahnute.sama som si zohnala barle lebo som sa po dome len plazila po zemi.ked to po tyzdni neprechadzalo iny ortoped zistil ze to vlastne neni len natiahnute.ale to bolo dost neskoro operacia mala prist hned a teraz mam dozivotne nasledky...takze lekari....

likja

A nech sa paci,moj pitny rezim zase 0 bodov,tak "hura" herpes na puse sa zase ukazal,tak mi treba,mala som pit,takze uz sa "nalievam":)

damian

Vela ste tu popisali, DAKUJEM. Lenze ja som po nocnej a tak idem spat. Napisem len jedno a to, ze JABLKOVE KOLACE NERASTU NA STROMOCH A ANI COCACOLA V POTOKU NETECIE.

rencaa

damian... konas podla vzoru moj syn :)
(ako si to "olivove zdrave cudo" pekne rychlo smaril, kam patri :)) )
musim este kuknut co si dr. IB mysli o margarinoch... ty si ho s tou sojou dobre nastval :D :D :D
inak.. zive potraviny,. mam doma prastaru knihu, este z 90 rokov, od dr. HAYa o delenej strave, tam som prvy krat citala pravdu o mlieku, uvadzal tiez priklady o vplyve "ludskej zdravej stravy" na zdravie domacich zvierat.

jeho koncept zaklada na myslienke, ze "Pre optimálne zásobenie organizmu potrebnými látkami je dôležité prijímať potraviny v maximálne možnej prírodnej forme".

kachitaa

Trvalo mi nieco vyse pol druha hodiny, kym som si celu tuto diskusiu precitala. A neda mi nenapisat moje skusenosti. Mam stastie v tom, ze moje telo hned reaguje na vsetko. Ako dieta som trpela atopickou dermatitidou, ku ktorej su pridruzene rozne alergie. Zijem v Spanielsku uz skoro 4 roky a velmi si davam pozor co zjem podla vyzivovej hodnoty. A citim sa omnoho lepsie. Vzdy, ked som na Slovensku, nemozem jest vacsinu ovocia pre prudke alergicke reakcie. Pricom to iste ovocie v Spanielsku jedavam bezne a bez problemov. Je to casto o chemii.
Ale ked mam prejav alergie, zdvojnasobim prijem vody a postupne ekzem ustupuje a do dvoch tyzdnov je prec. Nie tabletky, ale voda. Uz mam svoje telo napozorovane, reaguje velmi silne na stravu a prave na to staviam. Ked pijem dzus, zvycajne citim palenie ust, viem, ze v nom teda bolo viac chcemie nez stavy.
Ja vodu pouzivam na vsetko, rano nalacno pijem prevarenu vodu asi pol litra (este teplu). Vynikajuco mi to prebudi traviaci system a az potom nasleduju ranajky. Pocas prace stale pijem vodu, denne ju vypijem asi kolo 3 litrov.
A k mlieku by som povedala jedno. Pijavala som mlieko pravidelne, neskor mi vsak byvalo zle a stale som mala hnisave vyrazky po tele, aj ked som uz bola mimo pubertalneho obdobia. Skusila som nechat mlieko bokom a zmizlo. Aj ked po dlhsom case. Pijem mlieko, len ked mam vyslovene chut a telo si pyta prave to mlieko. Na moju komunikaciu s vlastnym telom som hrda.
Mala som obdobie, ked som jedla istu znacku jogurtov, nechcem menovat, po istej dobe mi zacinalo zase byt zle a vyliezali vyrazky. Az neskor som pochopila, ze vacsina jogurtov je iba o mlieku a nejakom stuzovadle. Na tvaroh vsak reagujem velmi dobre. Takze u mna je to jasne: voda - ANO , mlieko - NIE.

sisina

Kazdopadne Damian tu robi propagaciu zdraveho zivotneho stylu, za co mu patri vdaka. Kazdeho, kto si jeho riadky precita to nuti prinajmensom k zamysleniu sa.