Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
Ahojte v prvom rade Vám všetkým chcem popriat do noveho roka : Štastny a hlavne bezbolestný rok . A ešte by som sa chcela opýtat či mi niekto nevie poradit . Moj obvodný lekar mi vypisal papiere na socialku kvoli tomu že už mi konči rok PN a ešte stále mam problemy aj po operacii . potrebujem vediet či stači ak mi tie papiere vypiše a pošle on alebo mam ist aj ja na socialku.Ďakujem a ešte raz veľa veľa zdravia ahojte.
Ahojte, aj ja sa pridávam, šťastné a veselé bez bolesti :-))))
Prajem Vám všetkým aj ja na tomto fóre šťastné, veselé a hlavne pokojné Vianoce. V Novom roku 2012 predovšetkým veľa ZDRAVIA!!!
Príjemné prežitie vianočných sviatkov a úspešný nový rok 2012, ale hlavne podstatné zlepšenie vertebro-problémov všetkým účastníkom tohto fóra!!!
Tie linky sa síce zobrazujú rovnako, ale sú tam štyri rôzne typy cvikov, keď ich preklikáte.
Roolie,
Po rehabilitácii môžeš skúsiť niektoré jednoduché cviky z tejto stránky:
www.spine-health.com
www.spine-health.com
www.spine-health.com
www.spine-health.com
Ale opatrne, sama musíš cítiť čo ti nerobí dobre, tie náročné radšej necvič. Pod každým videom je aj prepis textu. Je to síce v angličtine, ale v súčasnosti nie je problém preklad cez google.
Miro70,
O relaxačnom kresle neviem ale s prácou na notebooku s herniou mám bohaté skúsenosti. Ja takto pracujem denne niekoľko hodín už od apríla. Nemám relaxačné kreslo, lebo ani na ňom by som nevydržal robiť celý deň. Ja som najčastejšie robil na bruchu, ale po niekoľkých mesiacoch som začal mať problémy s krčnou chrbticou. Najlepšie je striedať polohy aj keď nie každý má to šťastie, že má takú prácu, ktorá mu to umožní. Najlepšia pre našu diagnózu je práca z domu, kde sa dá zriadiť špeciálne pracovisko, kde chvíľu sedíš, ležíš, stojíš, medzitým cvičíš :-).
Zdravim,
chcem Vam zaželat Stasne a Vesele, vela, vela zdravicka a vsetko po com tuzite!!!
Vela zdaru!!
Všetkým na tomto fóre prajem jedinečné prianie:
„Každý okamih je jedinečný.
Každý človek je jedinečný.
Len niekedy na to zabúdame......
Prajem Vám, aby Vaše Vianoce a celý rok 2012, boli plné jedinečných okamihov a jedinečných ľudí, na ktorých nezabudnete.
Príjemné prežitie vianočných sviatkov a veľa splnených prianí v Novom roku 2012 Vám praje Nanenka
malaanka:
Polohovateľná posteľ – teda zapožičanie na určitú dobu, tak to mám zabezpečené cez spoločnosť, ktorá poskytuje ošetrovateľské služby v našej lokalite. Inak dá sa to aj cez rôzne charitatívne organizácie príp. u výrobcu polohovateľných postelí (Trenčín).
Pre mňa je to naozaj skvelá pomôcka, pretože mám ešte spomínané „štartovacie problémy“.
Bosco:
Tak to dúfam aj ja, že to najhoršie mám za sebou. Teraz len pomaličkými krôčikmi vpred. Pôjde to, verím tomu. Ten vankúš si dávam pod obidva kolená keď si idem ľahnúť, lebo mám ešte nepríjemné bolesti a vtedy sa mi to ukľudní a stabilizuje.
Prajem aj ja šťastné a veselé vianočné sviatky nám všetkým z tohoto fora.