Ahojte, v poslednom case manzel zacal velmi chrapat. < aj predtym, ale to len obcas, ked bol velmi unaveny, alebo po nejakej party. Rano som unavena, nevyspata, a casto ma bolieva hlava hned zrana. Take cmukanie, kopanie donho :-), vobec nezabera, tak tvrdo spi, ja mam zase naopak, velmi lahky spanok. Najradsej spi na chrbte, ani zaspat nevie inak, a vtedy teda "pili drevo", ja sa ho snazim otocit na bok,
< vtedy je bozske ticho> aj sa otoci na chvilu, ale kym ja upadnem do spanku, je opat na chrbte. Uz som aj odisla na inu postel vedla do izby, ale tam som nevedela zaspat. Vata v usiach mi nepomaha, chcela som prenho kupit naplaste na nos, sam lekarnik mi povedal, ze su to zbytocne vyhodene peniaze. Viem, ze sa to da aj operovat, mate s tym niekto skusenost? Dakujem.
Manzel strasne chrape
s muzom sme sa smiali, ze teda by mi v noci nemohol odist nikde " na zalety" hihi, hned by som bola hore a na druhej strane, keby ja som mu v noci v posteli aj umrela, zistil by to az rano, ked sa zobudi
napad s tou druhou izbou - postelou sa mi da poriesit, len ked daktore dietko nie je doma, inac su postele obsadene, este skusim zajst dakde do obchodu pozriet nejake stopliky, co pouzivaju vo fabrikach, kde maju velky hluk, alebo co...vata nepomaha
Jajbolik a tvojmu muzovi to nevadi, on moze spat, alebo chrape aj on?
Keby som spala normalne, ale ja mam taky strasny spanok, staci, ze muz sa otoci a ja som hore, zavidim tym, co si lahnu a "idu" a mozu pri nich aj delobuchy padat < jak ten moj >
No ja som nikdy nechrápala, ale ako ma operovali, zrejme mi niečo v hrtane počas narkózy porušili, lebo som veľmi zle znášala pooperačný stav. To bolo v r. 2000 a odvtedy chrápem. Veľakrát čakám pri PC, kým sa manžel pri TV vyspí a prejde do postele a zaspí tam, aby som ho nebudila svojim chrapotom. Je mi to veľmi nepríjemné a mnohokrát sa na to budím, že chrápem. Ale čo mám sedieť na posteli celú noc? Nuž a potom som cez deň unavená. To manžel spozoroval, že nedýcham. Ináč aj to povedali v TV, že keď za 1 hodinu sa vynechá 30x dýchanie, tak je to veľmi nebezpečné. Už som mu hovorila, nech ma nahrá,ale kým to v noci nastaví do mobilu, tak som hore(hihi) A chcela som si kúpiť dudlík, ale keď taký veľký nemajú a malý ja by som asi prehltla(hihihi)
jajbolik, tak mi prislo smiesne, ked som si muza predstavila s tym dudlikom :-))))
ale aspon by mal zavrete usta a nechrapal hihi. Jemu asi nevynechava dych, to skor mojmu ocinovi, on chrapal tak, < dakedy som sa cudovala mamke, ako s nim moze byt v jednej izbe>, tak si chrapkal, chrapkal - pianissimo, cloveka to aj ukolisavalo do spanku a zrazu na par sekund ticho a hned nato taky nahlas chrapot, ze som od laku sla vyletiet meter dvadsat. On asi prestal dychat a potom takto chrapajuco zalapal po dychu, ale hrozne nahlas a dlho, ze ja som dostavala z toho infarkt < bolo to pocut aj ked som spala v druhej izbe> On mal z toho take mindraky, nechcel nikam ist ani do nemocnice, ked trebalo, aby neotravoval ludi na izbe, alebo sa snazil nezaspat, kym druhi nepospali. Takze to je trapenie nielen pre toho, co nemoze kvoli tomu spat, ale aj pre samotneho chrapajuceho. A zaujimave je, ze on teraz ako je starsi, prestava chrapat a zacala mamka:-)
Ahoj, tak ja chrápem tiež, bohužiaľ aj keď nie som na chrbte. Všimni si, či mu v noci nevynecháva dýchanie. Ak áno, tak doporučujem navštíviť pľúcne, alebo kardiológa, pretože ani môžu doporučiť do spánkového laboratória a môže to spôsobovať nedokrvenosť. Vynechanie dýchania sa volá spánkové apnoe a je veľmi nebezpečné. JA som tam tiež objednaná. Dva labor. sú v Košiciach, jedno v Martine a v Blave niekoľko. Dosť dlho sa na to čaká. Ináč som počula, že si treba dať dudlík(hihi), aby nezapadol jazyk. Určite sa treba poradiť s lekárom. Minule dávali v TV reláciu, že chrápanie je choroba a netreba to zanedbať, ale hľadať príčinu. Aj fajčiari chrápu. V dutine ústnej je všetko uvoľnené a tak to spôsobuje chrapot.
no, ja som tiez mala tento problem a pred asi 14 rokmi som nahovorila manzela, aby sa dal operovat. odporucal nam to ORL-lekar. manzelovi vybrali krcne mandle, ale chrape este viac ako predtym. vyriesili sme to tak, ze spavam v inej izbe. nema vyznam nespat a trapit sa, treba si zvyknut na inu postel. alebo posli jeho do tej inej izby, ved chrape on, nie ty, preco by si sa mala ty prisposobovat. ty jeho nerusis, ale rusi on teba. sice nie naschval, ale predsa. dohodni sa s nim, ze pojde spat inde a budete to mat vyriesene. na operaciu sa nespoliehaj.