schudnut z brucha.... ovladanie chuti na jedlo...

Príspevok v téme: schudnut z brucha.... ovladanie chuti na jedlo...
keira.15

ahojte...mam 15 rokov a mam ten problem ze vlatne nie som tucna..meriam 169 cm a vazim 55 kg..lenze mam strasne tucne brucho ...a je to asi tym ze stale jem..jednoducho sa neviem zastavit...a jem aj vecer respektive v noci...v pase mam obvod skoro 80 cm.,...inak nie som tucna ruky mam chude uplne minimalne prsia...

mama povedala ze mam roztiahnuty zaludok tym ze stale jem..lenze aj teraz..dnes som toho zozrala uz kopu a stale by som si nieco dala..ako sa mam prinutit nejest?..popripade ake cviky na brucho su najlepsie?...dakujem velmi pekne ...

Martin_242

evcca: Tuky telo premiena na výrobu tepla! Tadá! A už to vieš aj Ty!
To, čo vieme zo školy, je už prekonané novými poznatkami.

zuzana175: Ponaučenie si vezmi také, že si možno stratila nejaký telesný tuk a nabrala nejaký ten svalík, preto tá vyššia hmotnosť a možno si len vymenila stravu a neznížila energetický príjem.

Martin_242

Opäť sa mýliš, ak telo nemôže čerpať na tvorbu energie zo sacharidov, lebo ich zužitkovalo, začne čerpať a odbúravať svalové bielkoviny v prospech energie (katabolizmus), tuky si telo šetrí na dôležitejšie veci, než je produkcia energie, už to tu mimochodom RNG veľmi pekne vysvetlil a verte alebo nie, má neuveriteľne bohaté vedomosti o tejto tématike.

evcca

ked sa vycerpaju sacharidy, su na rade tuky. ak uz telo spaluje bielkoviny, ide o kriticky stav, ktory ohrozuje zivot, tu uz nejde o chudnutie, ale o zabezpecenie energie pre mozog a srdce.

Martin_242

evcca: Mýliš sa, tukové zásoby telo neuvoľnuje v prospech tvorby energie.
Na to má sacharidy, obzvlášť glykogén a ak je treba, svalové bielkoviny.

evcca

berie zo zasob, co si robi z nadmerneho prijmu sacharidov, lebo tie sa najcastejsie ukladaju v podobe tukovych zasob.

zuzana175

takze moj pripad: zacala som kazde rano jedavat na ranajky ovsene vlocky s mliekom, namiesto zemiakoveho chleba mam slnecnicovy, pijem viac tekutin, obmedzila som sladke. 4x do tyzdna cvicim doma uz vyse mesiaca a ja som pribrala skoro 2 kg,pritom vidim spevnenie na zadku a stehnach. ako je to mozne?