kto mate celiakiu?dodrziavate uplne dietu?a co s vyrobkami typu-moze obsahovat stopy psenice, alebo lepku, alebo psenicnej bielkoviny?uplne sa mi vyhybate?
celiakia
keby som vedela..je mozne, ze aj ano.objednavam si chlieb a ine vyrobky z netu.. no ale jedla som hlavne zo psenice!
no ako som uz raz pisala, ja mam celiakiu cely zivot..ako dodrzujem dietu prisne, no niekedy proste neodolam a tak raz za mesiac si dam nieco z muky, ci mamin kolac,alebo keks...ale potom to velmi lutujem,lebo ta bolest brucha je neznesitelna, vyhadzem sa na tvari a bez toho som mohla byt!
nezalezi, koho sa pytam, len nech mi niekto odpovie...:-)
marissa, ak jemto psenicna, razna,prosova, ovsenna alebo jacmenna muka, budes mat velke problemy, ked mas alergiu na gliadin.
Muky ale su aj pohankove, kukuricne, ryzove, sagove(tapioca),quinoove, zemiakove a tie by nemali robit problemy ani celiakom.Pochopitelne, treba si to v malo odskusat, ako kazde nove jedlo.
Samozrejme tieto si vyzaduju casto ine recepty, lebo vela receptov je viazanych na tradicne zrniny v Europe.
a co sa stane (moze stat), ked niekedy zjem nieco z muky?napriklad nejaky jeden kolac, alebo keks?
mira--co to tu trepes, prosim ta?! sa zobud a zacni citat info, ktore sa ti asi zidu, ako tak pozeram....