Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

celiakia

damian

...ESTE SOM ZABUDOL, ZE AKO POSLEDNA SUROVINA SA MA DO STRAVY OPATRNE PRIDAVAT PSENICA (CELOZRNNA!!!) A VYROBKY Z NEJ. AVSAK, AK BY SA SYMPTOMY VRACALI, JE TREBA ZNOVU JU UPLNE VYLUCIT.

marisssa

to je zaujimave, mne povedali doktori, ze dietu musim drzat cely zivot..samozrejme, tieto priznaky mi uz vobec nepretrvavaju, kedze sa s tym trapim uz 22rokov, ustalilo sa mi to..ale musim v tom pokracovat(v diete),lebo priznaky sa zas vratia....

damian

Ako pisu na spominanej stranke, nesmie sa nasledujuce: psenica, zito, jacmen, ovos, pohanka, otruby, graham, bulgur, proso, slad a nic, co tieto suroviny obsahuje. Vsetko uvedenesa nesmie do stabilizovania choroby, teda, ak uz dlhsiu dobu nepretrvavaju hnacky, bolesti, zapaly. Potom sa mozu tieto suroviny POMALY A POSTUPNE DO STRAVY PRIDAVAT, ZA NEODDELITELNEJ SUCASTI SPOMYNANYCH ENZYMOV.

marisssa

mira---no len skoda, ze som sa s nou uz narodila..narodila som sa uz s poruchou tenkeho creva..tak ked nevies, nikdy si to nemala, neries...viac k tebe nemam co povedat...

marisssa

hnacky su vacsinou "dokaz" toho, ze telo mu tu surovinu nestravilo..no ved ovos vseobecne obsahuje lepok...ja som si zas nebola ista razou..

svetlušik

No, raž sa uvádza ako bezlepková. A nevieš, či iní, ako je to s jačmenným sladom? Máme doma jeden vitamín, ktorý obsahuje výťažok s jačmenného sladu.Aj slad ešte obsahuje lepok?

mira

Nedivim sa ze mas celiakiu cely zivot. Nepochopila si priciny, tak ich nemozes ani odstranit.
Je rozdiel jest bielu muku, jest cele zrno a jest ine druhy obilnin bez lepku./ryza natural, kukurica/A pochopit pracu tenkeho creva. A jednoduche cukry /napr. i v mede/.