kto mate celiakiu?dodrziavate uplne dietu?a co s vyrobkami typu-moze obsahovat stopy psenice, alebo lepku, alebo psenicnej bielkoviny?uplne sa mi vyhybate?
celiakia
Marisa, to netvrdim ja, ze je liecitelna. To tvrdia ini. Ja nie som vedec, ja sa zaujimam o vyhladavanie studii, ich analyzu a, ak su nestranne, prednasam to ludom.
Pri celiakii, napisem velmi zjednodusene, sa kvoli zapalovym procesom narusa priepustnost creva. metabolicka a Cinska medicina pise o prilis zvysenej priepustnosti (increaded premeability), cim sa do tela dostavaju toxiny z creva, zapalove latky..., a v konecnom dosledku, ak sa pacient nelieci spravne, dochadza k alergiam na ine potraviny. To vsetko je zvratitelne, treba liecit crevo, znizit jeho priepustnost, odstranit zapalove procesy a dodat telu probiotika a hlavne enzymy ktore si poradia s lepkom, konkretne s gliadinom.
mozte mi odpovedat prosim??? napr. damian?
uff, trosku zlozite pre laika z anglictiny...
ako sa da celiakia vyliecit? je mozne, ze narastu klky v tenkom creve?ved toto je hlavnou pricinou, nie?tu nepomozu ziadne bylinky zazracne z druheho konca sveta..len prisne drzanie diety..a to len zlepsi priebeh,ale nevylieci..
Marissa, nie je to az tak komplikovane. Vec komplikuju siriace sa bludy. POdla statistik metabolickej (vyzivovej) mediciny sa da celiakia jednoducho zvratit. POdla Cinskej Tradicnej Mediciny je celiakia uplne vyliecitelne ochorenie, potvrdil mi to kvalifikovany cinsky doktor. Zasadou je PRAVDIVA glutenova dieta, enzymy, probiotika, dehydratacia organizmu, tetoxikacia, pouzitie niektorych bylinnych cajov.
chcem sa opytat. som objednana na gastroskopiu. sestricka mi povedala, ze oni nerobia vysetrenie tenkeho creva na celiakiu alebo na al. na mliec. vyrobky. ze to robia len z krvi. staci to vysetrenie iba z krvi alebo radsej sa mam objednat tam kde to robia aj sondou???
zacinam mat v tom chaos...celiakiu mam cely zivot a stale o nej neviem vsetko..
Osobne som presvedceny, ze celiakom by saa zilo omnoho lahsie, ak by informacie, ktorymi su krmeni, boli objektivne a dostatocne. Nikde sa na SK nepise o pohanke, malo sa pise o probiotikach, este menej o dolezitosti enzymov a uz vobec nie o spravnej strave a o hydratacii organizmu VODOU, nie inymi napojmi. Vsade sa len pise o tej bezlepkovej diete (ktora ja takmer zbytocna ak pacienti papaju pohanku), avsak aj v tej diete je vela bludov a celiakia nie je len o diete.