Tiez som tam parkrat bola. Vyhody: termin zo dna na den, vsetko rychlo, ziadne cakanie, kvalitne plomby. Nevyhody: vysoke ceny, plus u mna podozrenie, ze naozaj nie na kazdy zub, na ktory ukazu, ze ma kaz zasahujuci do nervu a povedia, ze treba endodonciu, je ta endodoncia naozaj potrebna. Preco si to myslim? Raz mi robili rontgen a nasli niekolko kazov. Zubarka urobila v priebehu par dni endodonciu na niekolkych zuboch a o jednom zube sveto-svete tvrdila, ze to netreba, ze postaci obycajna plomba. Preto som suhlasila s osetrenim a vypytala som si termin na dalsi den. Nakoniec to skoncilo tym, ze endodonciu akymsi zazrakom BOLO TREBA a ja som nemala peniaze ani na cestu domov, co som tam za jeden zub nechala viac ako 500 €. Fakticky ci je, ci nie je kaz zasahujuci do nervu, plus urobenie tomu primeraneho zakroku, je len a len vecou svedomia toho-ktoreho zubara, myslim tym, ze zubar moze lahko pacienta oklamat, ze mu kaz do nervu zasahuje, hoci aj nie... a teraz sa naskytne otazka, KTO VLASTNE MA V DNESNEJ DOBE ESTE SVEDOMIE??? To nemoze clovek vediet, ked nie je vestica ani nic, nema jasnovidne schopnosti, nie je ani vystudovany zubar, ako moze vediet, kto ho klame, kto nie? Pre blizku buducnost potrebujem 10 000 € na vyriesenie mojich problemov. Dolne zuby: jedna strana: dva vytrthnute a dva mrtve zuby. Druha strana to iste. Horne zuby: dva mrtve. Zhrnutie: dva mrtve horne zuby bude treba vytrhnut, namiesto kazdeho z nich dat implantat. Styri mrtve dolne vytrhnut a na kazdej strane urobit toto: kde bola pätka, tam pojde jeden implantat, kde bola sedmicka, tam druhy a na to sa nalepi mostik. Pisala som inemu sukromnemu zubarobi, ktory robi implantaty, este sa neozval. Co si myslim o klinike Schill? Ma to tam aj vyhody, aj nevyhody a nevyhodnocujem to ako vyslovene zlu kliniku, ale ospevovat to tiez nebudem. Nech si vytvoria nazor pacienti, co tam boli. Akoze keby som bola bolestivy pripad, ze by ma zajtra rano rozbolel zub a niet kam ist, stacilo by o siedmej rano zavolat tam a o desiatej mam termin. Ze som suhlasila s endodonciou, to bola uz moja asi chyba a asi problem. Mala som krive zuby a chcela som strojcek, ale nie aby sa nalepil na zuby s kazmi. Akoze bolo mi treba piliere, na ktore sa strojcek zavesi, na co posluzili mrtve zuby, ale bez koruniek. Endodoncia 500 €, korunka tiez 500 €, to su ich ceny, z coho vyplyva, kto ma zuby dokonale rovne a strojcek nepotrebuje a nie je v takej situacii ako som ja bola vtedy... pred par rokmi... tomu je lepsie dat si VYTRHNUT kazdy zub, o ktorom zubari tvrdia, ze je treba endodoncia + korunka (cize dokopy 1000 €) a radsej si tam dat spravit implantat, co je uz trvale riesenie. Ale zubar, a to urcite kazdy, navrhne tiesenie take, ake je vhodne pre JEHO PENAZENKU a nie pre PACIENTOVU PENAZENKU!!! Je to na zvazenie, neodradzam od navstevy tejto kliniky, skor odradzam od suhlasu s endodonciou a korunkami, lebo na take veci miniete majland a vysledok docasny, ze za takych cca 7 rokov je zub aj tak v prdeli uz. Plomby robia super, kvalitne, bezproblemove. Ako chcete. S poistovnami nespolupracuju, tak treba dobre draho zacvakat. Nic pre chudobnych, nic pre strednu vrstvu. Jedna plomba asi tak medzi 70 a 100 €, co je tak vcelku zvladnutelne, ale problem je len vtom, ze pacient tam prichadza naisto, ze mu bude stacit dat plombu (100 €) a odide s (vymyslenou???) diagnozou, ktora znie: kaz zasahuje do nervu, treba endodonciu, plus korunku (1000 €). Snad som trochu pomohla realistickym prispevkom. Nelomcuju mnou emocie :) Co sa stalo, stalo sa pred mnohymi rokmi. Uvadzam vyhody, aj nevyhody tejto kliniky... a rozhodnutie je uz len na vas :) ze ci tam pojdete :)