Ahojte chcela som založiť túto tému, že by sme si vzájomne vymienali recepty na hociaké jedlá, ktoré majú doma úspech. Ak sa táto téma chytí tak hned a jedem pridám na burizónový chlebík lepší ako kupovaný v obchode.
----------------
Recepty najdete i u nas :)
www.zdravie.sk
www.zdravie.sk
Super recepty
No niečo pre kočky ako slabá: obyčajná ryža - ale je pravda zo začiatku je úspech ju uvariť:-o
Ryža
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
cca pre 3 osoby :------------------
300g ryže----------------------
350 ml vody-------------------
soľ--------------
vegeta------------
olej
POSTUP PŘÍPRAVY
EŠTE ZHRUBA PRED ROKOM SOM RYŽU NEVARILA , PRETOŽE SOM JU ANI NEVEDELA UVARIŤ. KAŽDY JU ROBIL INÝM SPOSOBOM , A ANI MII NEVEDELI POVEDAŤ PRESNÝ NÁVOD. A TAK ANI NEVIEM AKO SA TO STALO, A ZRAZU SOM SA JU NAUČILA . NECHCEM SA CHVÁLIŤ ALE SOM SO SEBOU SPOKOJNÁ, PRETOŽE JE VEĽMI CHUTNÁ.
TU JE PRESNÝ POSTUP PRE TIE Z VÁS , KTORÉ SA EŠTE NEODHODLALI JU VYSKÚŠAŤ.
Ryžu si dôkladne opláchneme vo vode, keď máme tak potom dáme do hrnca, pridáme trošku viac vody ako je ryže , preto tých 350 ml . Osolíme podľa chuti, ovegetíme a nakoniec pridáme cca 1 lyžičku oleja , POZOR NETREBA VOBEC PREMIEŠAŤ. Prikryjeme a dusíme do bodu varu , čo bude asi 10 minút, potom úplne stíšime plameň a varíme 9 minút, potom vypneme a ešte necháme chvílu prikryte dojsť. Nakoniec dáme pokrievku dole, premiešame a ryžu a môžeme papkať.
no baby a pozrite na tuto ryžu - vážne toto som nerobila a vyzerá to super. Len ako by som spravila tú pyramídku?
Tofu perkelt - nakrajam neudene tofu na kocky, dam do misky,posypem majorankou, mletou rascou,polejem asi lyzickou sojovej omacky, ovegetim, osolim a este asi za lyzicku - mal by byt olivovy, ale mne nchuti - rastlinneho oleja,misku prikryjem tanierikom, celym obsahom potrasiem a ulozim do druheho dna do chladnicky. Na druhy den nakrajam cibulu na kocky, dam ju prazit na oleji, pridam tofu z chladnicky, posypem sladkou cervenou paprikou,zalejem vodou a varim asi pol hodiny. Na konci este dochutim vegetou a solou. To je vsjo. Podavam s cestovinami -kolienkami a do taniera navrch perkeltu nalozim za velku lyzicu pochutkovej kyslej smotany. Dobru chut
no a upozorním na tieto koláčiky pre detičky - uprimne musím vyskúšať ale moja babka robila takého prasiatka, len sa zapatrošil recept a my ako deti sme to milovali. Možno mariaa to bude poznať
by som ešte chcela že sú tam recepty pre detičky aj s obrázkami a postupom, takže hádam to aj slabej pomôže:-O - ale aj mne človek má aspon predstavu tak dobru chuť
Ahojte
baby vidím že ste tu:-O no ja som pre syna k tým meninám spravila domáceho pribináčika z tejto web. stránky a bolo toho asi naozaj 500ml. Takže stačilo. No a ešte tú smotanovú tortu. Tie ktoré máte detičky odporúčam.
šalát z krabích tyčiniek
Ingrediencie
Krabie tyčinky 1 balenie, 1 majonéza, 3 lyžice bieleho jogurtu, mrazená zeleninová zmes/ mrkva,hrasok,kukurica, karfiol.../ sol, biele korenie,kari korenie
Postup prípravy
Mrazenú zeleninu podusíme, vychladnutú zamiešame s majonézou a jogurtom. Okoreníme a podávame s bielym pečivom.
no vidím chuťovka koľko tipov:-O super, ja som teraz našla na nete tento recept a chválili si ho baby tak vyskušame, nie?
Šalát s krabími tyčinkami
1/2 sáčku mrazenej zeleniny (kukurica, hrášok, mrkva)
krabie tyčinky
1 nízkotučný biely jogurt (podľa možnosti hustejší, príp. + 1 PL kyslej smotany)
1 cibuľa, morská soľ, čierne korenie
Do uvarenej zeleniny pridáme na malé kocky nakrájané krabie tyčinky, nadrobno cibuľu, zalejeme bielym jogurtom, podľa chuti pridáme korenie, soľ a všetko spolu dobre premiešame.
Necháme odležať v chladničke niekoľko hodín.
Podávať môžeme vo vydlabaných paradajkách alebo v lodičkách z paprík a s kúskom celozrnného (grahamového chleba).
Kysnuté pizzové rohlíky:
Potrebujeme:
1/2 kg hladkej múky
1 vajce
soľ
1 dcl oleja
mlieka podľa potreby
kvások
Ako na to:
Z polovice kvasníc 42G urobíme kvások s jednou kávovou lyžičkou cukru,3 PL mlieka a necháme vykvasiť
múku posolíme 1 kávovou lyž. soli, pridáme kvások, vajce, olej, mlieka podľa potreby,aby bolo cesto hustejšie, vymiešame, necháme podkysnúť
vykysnuté cesto rozdelíme na dva, tri bochníky, ktoré samostatne vygúľame, nie moc na tenko, potrieme kečupom, postrúhaný syr, pizzové korenie a až teraz pokrájame na trojuholníky,na každý trojuholník hore na širšiu stranu uložíme koliesko, dve trvanlivej salámy, stočíme smerom dole, ohneme do tvaru rožteka, dáme na vymastený plech,necháme podkysnúť, neskôr potrieme vajíčkom, posypeme rascou, sezamom, štipku soli a dáme piecť
Šalát cassanova:-O pre pekný večer
Potrebujeme:
1 väčší zeler, 6 vajec, majonéza, horčica, smotana, huby z konzervy (šampiňóny, kuriatka), soľ
Vajcia uvarte na tvrdo, oddeľte žĺtky a bielky. Uvarený zeler pokrájajte na rezance a nechajte vychladnúť. Na rezance pokrájajte aj bielok. Oba druhy rezancov vložte do misy, pridajte smotanu a premiešajte. Potom pridajte majonézu, horčicu, postrúhané žĺtky a znova ľahko premiešajte. Na chvíľu dajte zachladiť do chladničky.
Šalát servírovaný vo vhodných sklenených pohároch, posypte drobnými kúskami nakrájaných húb.