Ahojte, mam starosti, priatel ma 26rokov a dost vysoky tlak..Skusali sme par volnodostupnych veci ale akosi to nezabera..Mam z toho nervy ze sa mu nieco stane..Viete poradit co na vysoky tlak a hlavne ako upravit svoju stravu?Bola by som moc rada ak by sa ozval aj niekto kto ma vysoky tlak v mladom veku ako sa stravuje ako k tomu pristupuje a tak..Dakujem moc kazdemu..
Vysoky tlak
Sasanka, volaj v pracovnom case. Z Lucenca ti poslu na postovu dobierku.
Troch draslika tam mam vo Water pill, pilulky na odvodnovanie=diuretikum, ktore zaroven pomahaju znizit tlak-prirodne,(bylinny vytazok),
ale odporucim ti kupit(a kazdemu) v Bille napr sol so znizenym sodikom(38% KCl, ostatok NaCl + jod), ktora ti znizi mnozstvo sodika v tele a zvysi mnozstvo draslika, co je klucove dolezite na znizenie tlaku.
Hloh(Hawthorne) si pytaj od mojich predavaciek
Inac rastie vselikde na Slovensku, je ho mnozstvo druhov, ale lisia sa v ucinnosti(obsah ucinnej latky, vitexinu)
Ja sa snazim mat tie najucinnejsie doplnky, takze je v nich ten najlepsi druh hlohu zbierany pri maxime ucinnych latok v plodoch.
A suhlasim..ani ja by som nebola rada keby uz od takehoto veku bol na liekoch..radsej som za prirodnu formu, pokial sa da..
RNG, suhlasim, kazdy by sa mal starat o svoje zdravie stale..Inak niektori doktori tak nepristupuju len k starsim ludom ale vseobecne ku kazdemu..nechapem na co taki ludia vobec vystudovali medicinu..Priatelovi pri tlaku 145/95 doktorka povedala, ze je to v poriadku..ze ved je mlady a kym je mlady tak sa mu nemoze nic stat..Tak zrejme podla toho by mal cakat do 50tky, kde by mal uz tlak dosledkom neliecenia 200 a potom sa asi nad tym az vzrusovat..Mimochodom..ten draslik najdem v com?A rng,v zozname tvojich doplnkov som hloh nikde nenasla..skusala som tam volat viackrat ale vobec som sa nedovolala..
Inac moj nazor je, ze bez ohladu na vek, treba sa snazit aby telo fungovalo perfektne.
Ja taku lekarsku argumentaciu:'ved co chcete, na vas vek ste na tom este pomerne velmi dobre" ked ma starsi clovek celkom seriozny problem nijak neakceptujem. To by som potom musel akceptovat aj tvrdenie, ze po osemndesiatke nema zmysel nikoho vobec osetrovat, ved toho veku sa vacsina nedozije a moze byt rad, ze sa toho dozil a nie dozadovat sa, aby vyzdravel.!
A veru tak sa lekari velmi casto stavaju ku problemom u starsich ludi....
Ved ja som za, aby si ten tlak doniesol pod 130, ale nie chemicky. Za tu cenu to nestoji.Taka "naprava" je horsia ako ten maly problem.
Okrem toho, cistenie zil, spruznovanie antioxidantami, extra draslik-to je dobre pre kazdeho, zvyseny tlak alebo nie.
Vies RNG ale je rozdiel mat tlak 140/80 v padesiatke a v 26tke..
sasanka, infarkt je zo zapchanych koronalnych ciev na srdci. Srdce zastane, lebo nie je vyzivovane.
Mozgova porazka je tiez obvykle zo zapchanych ciev, ale moze byt aj z prasknutia skrehnutych ciev.
Krehnutie je tiez sposobene nanosmi v na stenach ciev ktore ich robia nielen zuzene, ale aj krehke.
Vysoky tlak vedie k zvysenej pravdepodobnosti problemov z cievami a srdcom, ale len statisticky, nie individualne.
Ja som mal krstnu mamu, ktora bola velmi nad vahu a tlak mala merany nad 200 vyse 20 rokov.Zoparkrat dokonca vyssie, nez vedeli s tlakomermi namerat!
Kazdy lekar jej predpovedal, ze moze zomriet na porazku zo dna na den a nakoniec ju dostala rakovina. A to tiez uz v pokrocilom veku.
Ja som vyrastol s tym, ze po patdesiatke normalny tlak je 140/80.
Od vypustenie drog na tlak sa zmenili odrazu kriteria a je to 120, co ma v tom veku malokto. Tj zrazu je kazdy "chory", co pred tym nebol....
A este taka otazocka..pri akom tlaku to zacina byt naozaj nebezpecne z hladiska infarktu? :((..Ci je to individualne?
andie..priatel nechce ist k lekarovi ani za zivy svet..Ziadne zdravotne problemy nepocituje tak to neberie ako velku tragediu..jasne ze ho to trochu stve..ale myslim ze skor kvoli tomu ze vidi, ze to trapi mna..Neviem kolko casu mam dat alternativnej liecbe..chcela by som tak zo tri mesiace poskusat vsetko mozne..a ak to neprejde budem ho nutit aby siel k lekarovi :(..
hmmm..nie nefajci ani nepije kavu..Ale ma rad pivo..cez zimu vobec nie..ale cez leto ked je pekne a teplo..tak vypije 2-3 piva takmer denne..Co nie je bohvieco kedze alkohol zvysuje tlak..