Ahojte, mam starosti, priatel ma 26rokov a dost vysoky tlak..Skusali sme par volnodostupnych veci ale akosi to nezabera..Mam z toho nervy ze sa mu nieco stane..Viete poradit co na vysoky tlak a hlavne ako upravit svoju stravu?Bola by som moc rada ak by sa ozval aj niekto kto ma vysoky tlak v mladom veku ako sa stravuje ako k tomu pristupuje a tak..Dakujem moc kazdemu..
Vysoky tlak
cesnak zevraj pomaha. Ja by som najprv pomalicky zacala menit stravu namiesto brania tabletiek:)) drzim palce
Ahoooj, ja som mala problemy s tlakom ked som mala len 12 rokov. Bola som koli tomu aj v nemocnici, ono som bola dost baculata vtedy a moje stravovacie navyky neboli dobre...teraz sa snazim stravovat zdravsie, nejem vyprazane, tucne jedla, nesladim caje a nepijem sladke vody...Myslim,ze to mi pomohlo a teraz mam tlak niekedy az nizky:)
Komu co este zabralo na znizenie tlaku z volnodostupnych prostriedkov, byliniek..atd.?Prosiiiiim napiste..
RNG..lecitin bral skoro 3 mesiace v kuse..teraz ma chvilu pauzu..Uziva ten hloh, cesnek, magnezium a od zajtra ideme pridat aj B-cko..Za aku dobu ma posobit ten hloh?Rng, je este nieco naozaj uspesne na znizenie tlaku?
Tak som tu spat..lebo mam strasne nervy..Priatel bol dnes akurat u mna..merali sme si tlak..mal az 146/90..strasne ma to ubija..Uziva tyzden aj nieco cesnakove tabletky, pije caj z hlohu.Viem ze to nepojdete dole za tyzden..ale mam z toho stres..Meranie tlaku sa vseobecne u nas vyznacuje stresom..ja mam stres z nameraneho tlaku a priatel za mna :((..
Lecitin cisti cievy(a cele telo od prebytocnych tukov) a zlepsuje priechodnost=znizuje tlak
Hloh relaxuje steny ciev(vasodilatant, ACE inhibitor) a zaroven ako silny antioxidant spruznuje cievy.
Ahoj, prave si hladam clanky o vysokom krvnom tlaku, lebo mi v pondelok namerali 140/90 a tiez mam 26 a zda sa, ze nie je dovod mat tak vysoky tlak..
Nasla som strucny ale obsazny clanok na
a zaujimavu kucharsku knihu
Naozaj je to cele o strave, pohybe a nestresovani sa.
V dnesnom svete sa to naozaj spravne vola CIVILIZACNa CHOROBA.. Je na ludi vyvijany velky tlak (praca, obchody, konzumizmus)..
Drzim palce, aby ste s frajerom mali zilu menit a zriekat sa zauzivaneho.. Ide o zivot. Treba ho prezit zdravo. :o)
dakujem za kazdu a radu a budem rada ked sa este ozvete
A aby toho nabolo malo..ma blbu obvodnu, ktora ked mal problemy s chrupavkou v kolene a ledva chodil na tu nohu, tak vyhlasila ze ona mu neda odporucaci listok na ortopediu, lebo podla nej to netreba..Kebyze moja mama nie je sestricka v nemocnici a nevybavi mu ortopediu bez vymenneho listka tak neviem..Lurika, ked sme si robili volnodostupne testy na oblicky a vsetko bolo ok, tak potom by mal mat oblicky v poriadku, nie?
A na ten tlak sme prislo nahodou..na moj napad sme si isli dat odmerat cholesterol a spol do poradne zdravia a tam mu ho namerali,lenze tam bola "doktorka", ktora nechapem co vystudovala lebo ked mu tam namerala 144/95 tak len povedala ze "ved to je v poriadku, ste tak na hranici normy..ale zatial to nie je vysoky tlak"..Na moje znepokojenie ci by nemal navstivit obvodneho ma vysmiala, ze"ved je to mlady clovek, nebojte sa v jeho veku infarkt nedostane, to by musel ma40rokov"a ked som sa jej spytala na zmenu stravy tak ma odpalila"ze to chcete aby zul mrkvu?Chlap nie je zajac, potrebuje maso a slaninku, ved to spali".Priatel to samozrejme pocul a kedze doktor=mudry, len oci v duchu vyvracia nad mojimi obavami..