Vysoky tlak

Príspevok v téme: Vysoky tlak
sasanka

Ahojte, mam starosti, priatel ma 26rokov a dost vysoky tlak..Skusali sme par volnodostupnych veci ale akosi to nezabera..Mam z toho nervy ze sa mu nieco stane..Viete poradit co na vysoky tlak a hlavne ako upravit svoju stravu?Bola by som moc rada ak by sa ozval aj niekto kto ma vysoky tlak v mladom veku ako sa stravuje ako k tomu pristupuje a tak..Dakujem moc kazdemu..

sasanka

no je to tazke..neviem si predstavit ze by som ho dostal k lekarovi..blahozelam si k tomu ze po mojom dvojmesacnom masirovani mu mozgu zacal pit hlohovy caj a jest cesnekove tabletky..zatial to bere len tri dni..ale slubil ze to bude stale..Ja to vidim asi na tu genetiku a este na to, ze celkovo v rodine maju strasny stravovaci styl, len maso, klobasy..atd..Priatela som uz trochu spracovala, uz sa stravuje trochu lepsie ale 26rokov klobas sa len tak nevymaze..A chapem ho v tom, ze ked je navarene u nich to, co je..tak ho nedonutim aby si varil pre seba, aby mal nieco zdravsie..

martin242

140/100 je ralatívne moc, nemusí sa ničoho báť, lieky na krvný tlak niesú ani drahé, spolu zájdite k lekárom na vyšetrenia, keď sa bojí.
Ale stravovacie návyky a životosprávu zmeniť bude musieť, v opačnom prípade sa treba pripraviť na najhoršie, pretože vysoký krvný tlak zabíja.

lurika

Tvoj priateľ je mladý človek a ak má mladý človek vysoký krvný tlak,tak treba hladať príčinu,aby za tým nebolo nejake ochorenie srdca alebo obličiek.

sasanka

Este k tym stresom, priatel je taky ze posobi flegmaticky, ale to len navonok..inak je velmi vnimavy a strasne zle nesie stresove situacie..A aj teraz akurat vravel cez vikend ze je vynervovany a ma stres..

sasanka

Dakujem moc..
Martin tlak ma zhruba 140/100, niekedy o par cisel niezsi niekedy trosku vyssi ale zhruba taky..Mozno sa to nezda vela ale ma len 26 a cely zivot pred sebou..A dost blbe stravovacie navyky, ktore len tazko meni..Velmi by som chcela keby sa to nejako podarilo upravit prirodnymi pripravkami..tie leiky maju aj neziaduce ucinky ale sa to nezlepsi budem nanho tlacit aby siel ku doktorke..len on urcite nebude chciet..
Herba, moc dakujem za recept odskusam..A zabralo to na dlhsi cas?,neskocilo to po vysadeni toho caju naspat?A ake je davkovanie?

herba

skus imelo bielo, sypane v lekarni, zvykne sa pouzivat kura 3 tyzdne po 3 salky denne, 2 tyzdne po 2 salky denne a tyzden po 1 salke denne. Znamemu to zabralo, lebo nechcel brat lieky potom, co si precital neziaduce ucinky.Kavu nepije. JE dolezite vyhybat sa stresom. Urcite Ti poradi aj magistra v lekarni. daj vediet ze ako.

martin242

Aký má presne tlak? Voľnodostupné prípravky sú na dve veci, tu zaberú len lieky na predpis, neváhal by som, pretože vysoký tlak zabíja.