Vysoky tlak

Príspevok v téme: Vysoky tlak
sasanka

Ahojte, mam starosti, priatel ma 26rokov a dost vysoky tlak..Skusali sme par volnodostupnych veci ale akosi to nezabera..Mam z toho nervy ze sa mu nieco stane..Viete poradit co na vysoky tlak a hlavne ako upravit svoju stravu?Bola by som moc rada ak by sa ozval aj niekto kto ma vysoky tlak v mladom veku ako sa stravuje ako k tomu pristupuje a tak..Dakujem moc kazdemu..

sasanka

Viem, ale snazime sa merat tlak vzdy v pokoji a v tej istej dennej dobe..Tak teraz neviem, ze ked jeden tyzden v nedelu mal o siedmej v pokoji tlak 135 a druhy tyzden v nedelu o siedmej 110..mi to pride strasne velky skok..Moze ist o kolisavy tlak, aj ked predtym nikdy kolisavy nemal-iba vysoky?A ak to fakt kleslo (super), tak to moze byt ze systolicky tlak nizky 110 a diastolicky 90?Co to potom znamena?

RNG

sasanka, rozdiel je "informacia" od predajcu od publikovanych lekarskych sprav z nezavislych zdrojov.
Ale to len tak mimochodom. Co sa tyka merania tlaku, ten sa meni z minuty na minutu a z najnizsieho(ranajsieho pred vstanim v posteli sa cez den zdviha az 30 mm, podla zataze, nervozity atd.

sasanka

RNG, nasla som si par veci o sisiaku a je velmi dobry na vysoky tlak, uspesne ho znizuje..Moja otazka bola o niecom inom-ci mozem pokladat to znizenie ktore sme namerali za spolahlive alebo ci to moze byt len vykyv sposobeny vytazkami, lebo z tyzdna na tyzden mu to kleslo zo 13 na 110, co mi prislo cudne..Aj ked by bolo by super kebyze to je tak..

RNG

sasanka, podla medickej literatury sisiak(korene)(scutelaria baikalenses, bajkal scullcap alebo chinese scullcap, Huang Quin, Hwanggum, Wogon)obsahuje plno flavonidov, je velmi dobry proti zapalom, tiez ako adaptogen, ale to znizovanie tlaku nie je nijak potvrdene, hoci mu to pripisuju.
Tiez pomaha pri boji s virusmi.

Co sa tyka ale znizovania tlaku, hloh(Hawthorn) je osveceny a mechanizmus(ACE) vasodilatacie mnohonasobne potvrdeny.

sasanka

Ahojte..len sa chcem podelit o info..nejako zacinam byt jelen z toho priatelovho tlaku..proste dlhu dobu mal stale tlak okolo 140 a vyssie.Potom raz mal 120 (ale to mohol aj tlakomer blbnut)..no a potom to trochu kleslo na 135 a tak mal asi 2 tyzdne. Dnes sme merali tlak a mal 110/90..tak uz tomu nerozumiem, ci blbne tlakomer, ci mu siel dole systolicky tlak alebo ci zacal mat kolisavy (ale predtym som kolisavy nepostrehla ze by mal). Uz asi 2 tyzdne uzivat vytazok zo sisiaka, moze to byt tym ze ten horny tlak siel tak dole?Ja som sice rada ze siel dole, len neviem ci tomu mam verit..

sasanka

huraaa huraaa..len tak pisem bo mam velku radost..v nedelu sme si merali tlak..a priatelovi klesol tlak..teda aspon systolicky..(Dufam ze tlakomer neblbol ;) )..Tak som sa len chcela podelit o radost,lebo ma to strasne potesilo..Lebo predtym som mala stres ze nie nie to ist ani o trochu dolu..

RNG

sasanka,nemam k dispozicii informacie na sisiak a diacerein kombinaciu.
Ak ho hnacky od toho neodozenu, hadam nie.
Telo vie, co mu robi dobre a co treba vyhodit co najrychlejsie hnackou.

RNG

colafit je trochu kolagenu a absorbent chitosan. To rozhodne nie je klinicky ucinny prostriedok na udrzbu a regeneraciu klbov.