Chcela by som poznat skusenosti tych,ktore tam uz boli. Nie ludi, ktori to odporucaju a nemaju vlastnu skusenost, ale zazitky a hlavne pocity tych, ktori si to sami vyskusali.
Pobyt v psychiatrickej liecebni
zuju, pochybujem o tom že v Pezinku je voľný režim, však tam sa nič nemôže, baby s PPP môžu piť kávu len raz denne a nemôžu chodiť ani von ani do bufetu kúpiť si hyg. potreby, minerálku a pod....
mam 35 rokov 180 cm a zhruba 64 kil neviem vahy mi ukazuju kazda inak ale od tych 62- 65 rano nalacno, lebo vtedy je vaha najpravdivejsia a v Pezinku som bola presne pred siestimi rokmi, ked som tam dosla s vahou 63,75 kil, moj jedlanicek vyzeral priblizne takto jogurt, ovocie, zelenina, nejaka vyziva, vsetko co v najmensom tuku a ked som dostala zachvat zozrala som co prislo, Vracala som pravidelne, vsetko co som mla zjest a nechcela skoncilo vyliatim do zachodu, vyhodili ma vtedy z roboty a ja som sla do Pezinka, Prve dni som sa jedla bala, strierala som tuk z masa, nemohla zjest nic naviac, ale zrazu som si uvedomila ze musim, ze chcem, nikto ma tam neutil, nikto ma tam nepresviedcal, dnes si spominam ako som nechapala ze som zjedla nejaky keks a nepocitala kolko ma kalorii, revala som po kazdom jedle vnutrone, jedla som ale nervozne a stae som sa nejako kontrolovala ci nepriberiem, Vaha mi ale nikdy v Pezinku neukazala viac. Nastolila som pravidelny rezim v jedle bez ohladu na kalorie jedla.
Dnes po siestich rokoch sicem nie som z toho von, najdu sa problemy, ale jem vsetko nezvraciam, viem co mi skodi ktore jedla mi vyvolaju zachvat... Hoci nie vzdy sa dari uspiet a sem tam si poviem som tucna, na co moji priatelia zagulaju ocami. Som rada ze som Pezinko prezila celych 12 tyzdnov. Nejde tam o to co tam je, aky je tam rezim tam je dostatocne volny rezim, ide tam o Vas. Ked len presviedcate okolie ze to bude dobre, ale mate nejake vyhovorky ale ja nechcem to a to, tak tam ani nechodte zbytocne zaberiete miesto druhym. Ale ked sa rozhodnete ze to skusite neviem sice aky je tam teraz personal ale viem ze vtedy som kaslala na to, co budem mat v zanamovych harkoch vzdy som sla za lekarom, za skupinou, za sestrou ci napisala do dennika ze mi je tazko ze tomu neverim, ale vzdy som sla dalej.
ladyinred, prepac ale co si cakala od liecby? to si si vazne myslela ze vyliecenie je len zmena mysle a mozes pokojne ostat vychudnuta???????
Qui.:tak bolo to tam asi takto: Režim: ráno o pol siedmej budíček, o ôsmej raňajky, komunita, desiata, pracovná terapia, obed o 12., skupina, olovrant o 3.hod, o piatej večera, o 19.15 druhá večera, o pol ôsmej večerný klub...medzitým nejaké individuálne terapie, kľud na lôžku po večeri pol hodinu, tesne po obede sme museli pol hodinu sedieť so sestrou v spol. miestnosti, aby sme nemohli ísť vracať...a ja som sa takto rozhodla, lebo mi to tam už začalo ísť na nervy, nemohla som tam vydržať už ani minútu, neviem čo to do mňa vošlo...a nechcela som ani pribrať, lebo mám 41 kíl a s vyliečením vraj musím nutne pribrať, a s tým som sa ešte nestotožnila...Dr. mi pri odchode vravela, vraj keď si to rozmyslím a budem sa CHCIEŤ naozaj liečiť že sa môžem kľudne vrátiť, ale ja neviem...
Lady in Red, dufam, ze to tu najdes, nechcem cele forum spamovat prispevkami, ktore v danej teme moc nemaju co robit.
mohla by si mi trosku popisat, ake to tam v tom pezinku bolo, ked to mas cerstvo v hlave?
a neuvazujes nad tym, ze by si sa zatala, premohla a vratila sa, kym je este sanca, ze by ta mozno zobrali naspat? dievcatko, ja si tiez myslim, ze to nie je o prostredi, ale o tvojej hlavke, ktora sa odmieta zmierit s tym, ze jej niekto chce pomoct a nie sposobom, ako si ona vybajila...
zdravim vas. trpela som anorexiou od 12 do cca 17 som stale chodila po lekároch a bola som hospitalizovana asi 6-krat na Miczkiewicovej a pak posledný krat na kramaroch. ak vám možem doporucit kam sa ist liecit tak asi moja rada je Mickiewicova. bola som liecena u doktorky Dimovej a bola som s nou velmi spokojna. jedneho casu ma liecila aj pani doktorka Havlickova, ale v tedy to nebolo moc uspesne jednak ja som nemala zaujem spolupracovat a za druhe bola tam na vsetky diagnozy sama a nielen na detskom ale aj na dospelom oddeleni. ak sa mozem vyjadrit na liecebnu v Pezinku, co som pocula od bab s ktorými som bola na oddeleni v BA, hovorili, ze to tam nie je moc dobre. Ze tam ma clovek az prislis vela volnosti, co mozem povedat ze pre nas nie je moc najlespie, v tazkych stavoch clovek potrebuje nad sebou tvrdsiu ruku ( nemyslim to az tak doslovne , ale urcite ma chapete ). No samozrejme na to aby sme sa z toho dostali musime chciet same.
Pre Mowing: ahoj rada by som nadviazala na tvoj kometar bo pred nedavnom som mala ja ja dost podbne prejavy. asi rok som nemohla spavat, stale som sa budila v noci minim. aj 5 krat, stale som bola smutna a trapila sa. No nakoniec to skoncilo tak ze mi vobec necgutili jest aj ked som chcela nemohla som nic do seba dostat, lebo zo vsetkeho mi bolo zle, no nakoniec sa zistilo ze to bol pravdepodobne druh uzkosti alebo niecoho. mala som vtedy tazke obdobie ( skola, priatelia a podobne. ) no a opatovne som sa objavila u mojej prvej psychologicky, ktorá mi dala lieky na podporu chuti do jedla a tak istolieky na spanie. tak skus ist aj ty k odbornikovi, ktory ti urcite pomoze.a to ze nechces pribrat len naucit sa jest, no vies je to kruta realita asi pre teba, ale je samozrejme, ze ti vaha trosku pojde hore. ale uvidis, ze ti bude lepsie.nebojsa vsetko bude fajn.len to skus a uvids. chod na Mickiewicovu ak mozem doporucit doktorka Dimova, tusim ordinuje len Utorok a stredu nejako do obeda, ale nie som si ista. drzim palceky aj tebe aj vam vsetkým ostatným holcinkam. drzte sa babusky a nebojte sa ŽIŤ!!!!!!
baby drzte sa nech vam to pomoze drzim vam palce
deva s ppp: aj ja idem zajtra na liečene do Pezinka, tak sa tam stretneme. Zober si: pohodlné oblečenie - tepláky, mikiny..., hygienické veci, papuče, pohár a príbor, zošit(denník), pero, nejaké knihy alebo krížovky alebo čo rada robíš vo voľnom čase (ručné práce a pod...), mobil s nabíjačkou, ak piješ kávu, káva sa tam môže piť len raz denne, ráno po raňajkách, každá baba s PPP platí tuším vtedy to bolo 10 eur na mesiac za tzv. prídavky, to sú desiate, olovranty a druhé večere, ktoré sa z tých peňazí kupujú...ešte si zober toal. papier, uteráky, ak si zďaleka tak aj prášok na pranie, čo si tam budeš prať spodné prádlo, ponožky a také menšie veci...ale hlavne si nezabudni doklady, odporúčanie od svojho obvodného psychiatra a kartičku poistenca...to je asi tak všetko, ak si do zajtra ešte na niečo spomeniem tak doplním...držím palce
co vsetko si mam do pezinka zobrat?
baby prajem vam vsetko dobre do Noveho roka, vela trpezlivosti a sily pri prekonavani vlastneho handicapu, nech tu skutocne piseme ze sa nehanbime za to co sme zjedli ale v tom dobrom slova zmysle, nemusia to byt idealne jedalnicky to od nas nikto necaka, len pravdu a kazde susto navyse kazde podrzanie jedla v tele je pre nas vyhra, tak postupne neplaste sa. Vsetkym v Pezinku a v Blave i na inych miestach prajem vela