odlúčenie na rok

katka26

ja som na vlastnej kozi zazila, co je byt s partnerom v odluceni, zacala som chodit s chalanom, vtedy mal 25 a ja sladkych 19. po pol roku odisiel na 3 mesiace pracovat na vyletnu lod, potom sa vratil, pol roka bol doma, a potom odisiel do ameriky, boli sme od seba rok, ja som tiez v tom case studovala na VS, po tom roku som prerusila studium na 2 roky a sla za nim. po roku sme sa tam aj zobrali. no ja som musela dostudovat, chybali mi este 2 roky na VS, on sa so mnou vratit este nechcel, viac menej z objektivnych pricin. lucenie bolo strasne, doma som si sama tazko zvykala. na slovensku som bola bez neho 1 a pol roka. bolo to hrozne obdobie, nikomu ho neprajem a keby som vedela do coho idem, nikdy by som nepristupila na takuto moznost, no vydrzali sme. ja som svojmu priatelovi, neskor manzelovi vzdy mohla uplne doverovat. no netvrdim, ze po roku a pol bol nas vztah super, zanechalo to iste stopy a uz nikdy nechcem absolvovat. nikdy! teraz cakame dietatko a to nas zbizilo este viac. Janka, chapem ako sa citis, ste spolu len 4 mesiace, ten rok sa da vydrzat, mozno sa ukaze aky je vztah hodnotny...

mademoiselle

Jani a myslim, ze my ti nemozme napisat, co mu mas vraviet. Piseme tu len nase nazorx, co mu povies, musisi vediet ty, neplanuj si to, len bud k nemu uprimna a povedz mu vsteko co ta trapi, uplne vsetko. Strasne drzim palceky

mademoiselle

noooo, tak teraz neviem, ci taka kratka doba bude vyhoda,alebo nevyhoda. Pretoze v tomto obdobi by mal byt chalanisko najviac zamilovany. TAkze z tohto hladiska, by som volila asi zostat. Ale ak je fakt na peniaze, tak bude kalkulovat, ze s tebou to nemusi vyjst a ze ste spolu kratko. NO neviem, nepoznam ho. TAkze urcite by mal zsotat, pretoze ste spolu dost kratko, este ste ani nemali riadne cas sa spoznat, teraz sa mate najviac milovat. TAkze dufam, ze da vasemu vztahu sancu a neodsudi ho na zanik. Vies, moj bracho ma 21, je odomna mladsi,ale zase sikovnejsi:-) Studuje na VS, popritom chodi do roboty. Podotykam, je riadne zamestnany a chodi na denne studium. Uz len toto sklbit je napr. pre mna nepredstavitelne. A este dochadza do prace do ineho mesta.A zaraba dost velke peniaze. Na jeho vek a ze je student krasne peniaze. Ked dostuduje bude mat minimalne raz tolko. TAkze krasa. Vies ono je to o tom, kto je ako sikovny a ako sa snazi. A samoozrejme, treba k tomu aj riadnu davku stastia, najst taku pracu. Ale snad ten tvoj pochopi priority. JA som koli 4 mesacnemu vztahu zahodila svoj sen- chcela som nieco studovat a keby som sla, tak by sme sa videli raz za dva mesiace a to nie je vztah, tak som zsotala pri nom. No obcas mi je to luto,ale som rada, ze som sa rozhodla tak ako som sa rozhodla. Ja si svoj sen nesplnim,ale on tie prachy moze zarobit hocikedy. :-)

martin242

A ja zasa súhlasím s mademoiselle, nejaký ten mesiac sa vydržať dá ako nič, budete si volať, písať... Ale rok? Veď ten život je celkom krátky podľa mňa.
Prachy sú hnusná motivácia...

mademoiselle

JAni, neboj, dobre to dopadne. Len sa s nim treba porozpravat otvorene. NAjhorsie su tie prachy, fakt je to strasne, ako sa clovek dokaze zmenit. Najlepsie by bolo, keby si mala vo svojm okoli niekoho, komu sa takto rozpadol vztah a vedel by povedat tvojmu priatelovi, ze to je hlupost, takto vztah na dialku. Ono mesiac, dva sa da, ale rok, to je strasne strasne dlha doba.

martin242

No ak chceš mať rodinu v blízkej dobe a si si istá, že s ním, tak argumentuj rodinou.
Musí sa rozhodnuť sám, čomu dá prednosť.
Vzťahy na diaľku sú vopred odsúdené na zánik.

mademoiselle

nie, nemyslela som rodinou,ale ty vies co na neho plati. Moja prva otazka, keby za mnou prisiel moj partner s takouto spravou, by bola, ze si mu tie peniaze stoja za to roziko, ze ma strati. Samozrejme, ze by som mu vysvtelila, ze nemyslim tym, ze by som mu bola neverna,alebo podobne. Ale za rok sa clovek naozaj zmeni. TAkze uz nidy to nebude take ako pred tym. Mam v okoli kopu takychto vztahov. Ak by mi odpovedal, ze hej, tie prachy mu za to stoja,a si by som sa s nim rozisla. Pretoze, aj by som nikdy nedala do stavky moju lasku. A ak to niekto urobi, ten nelubi.

Inak ako dlho ste spolu??