Som už v koncoch. Mam problem s mojou dcerkou, ktora ma už 7 rokov a ma panicky strach z lekarov, najma zo zubara. Už sme ich vystriedali niekoľko/teda zubarov/ a stale je to to isté. Detské zubarky sme už vystriedali všetky, no odmietli nas zobrať, nakoľko mi povedali, že mam problematické dieťa a poslali nas domov. Malá sa ledva posadi do kresla a o otvorení ust možem iba snivať.Dokonca dnes nas opať vypoklonkovala posledna detska zubna lekarka s odovodnením, že už ma po 40-tich rokoch praxke po krk problémových detí a ani nas nezobrala-bola som z jej reakcie šokovaná, preboha načo potom išla študovať za DETSKU stomatologičku, keď jej deti lezu na nervy. To predsa nie je moj problém. Ja viem, že problém je v mojej dcere, ale už som fakt bezradná. Neviem, čo mam robiť.Zase hľadať dalšieho lekara? A dokedy to taktom pojde ďalej? Veď každy nas odmietol s tym, že sa s malou neda spolupracovať. Zubari pre dospelých mi odporučili, nech idem za detskou, nakoľko bude mať trpezlivejši prístup k malým pacientom, tak som posluchla a ako vravím, prešli sme už všetkými detskými v meste-a ich pristup k deťom? KATASTROFA.Ako može jedna lekarka priamo pred dieťaťom rozpravať, že má detí po krk, ina zase začne mať nemiestne poznamky na malu -že či sa nehanbí taka veľka a takto cirkusovať,alebo fuj a poviem to tvojim spolužiakom a budu sa ti v škole smiať....
Ja už neviem, čo robiť. Prosím mamičky, mate aj vy taketo problemy? Ak ano, tak mi poradťe, ako to riešite. Možno že mate šťastie na ludskejšich DETSKYCH zubarov.
SOM V KONCOCH, PROSIM PORADTE...
Bohužiaľ sme z Lučenca, ale si zlatá, že si chcela pomocť. A vieš mi povedať, ako v takejto ambulancii prebieha ošetrenie chrupu? Lebo inak moja dcera je po psych. stranke v poriadu, nie je chorá, len sa nenormalne bojí zubarov a nevie ju tam dotiahnuť. Dokonca navštevuje aj školu pre nadané deti, je talentovana a má vysoké IQ, jednoducho je šikovna, ale keby ste ju videli čo stvara u zubara - ako keby to nebola ona, normalne som z nej v šoku. Akonahle z ambul. odídeme, za sekundu sa zmení a je to zase ona. Niekedy sa mi zda, že to zneuživa a skuša nás pokiaľ može zajsť. Ale už to naozaj ďalej takto nejde, predsa nemožeme prejsť s nou po všetkých zubaroch v meste - odkiaľ nas samozrejme povyhadzuju a čo potom ak ich vyčerpáme všetkých? Pojdeme do druheho mesta?
Dokonca, keďže som psychologička, skušam to na ňu aj po tejto stranke, ale zlyhali už aj tieto pokusy.
Ahoj, neviem, odkiaľ ste, ale keď to už nepôjde inak, v Bratislave sú ambulancie pre ťažko ošetriteľné deti. A tuším je taká možnosť aj v B.Bystrici. Ak by si chcela, do BA ti dám kontakt.