Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

SMRŤ VYKUPENÍM?

Príspevok v téme: SMRŤ VYKUPENÍM?
chorôbka

Mili citatelia, myslite, ze je normalne, ze coraz castejsie pomyslam na smrť, s radostou? Nie ze by som mala samovrazedne myslienky, ale vobec by mi nevadilo odist z tohto sveta, ktory je plny zla, spiny, problemov, honby za majetkom, bolesti. Mam 28 rokov a dlhodobe zdravotne problemy, velmi bolestive, ale zase nie nevyliecitelne. Mam blizkych, ktorych lubim, ale verim, ze sa stretneme v dokonalejsom svete. Som slaboska, ktora to dopredu vzdava? Mala by som vyhladat pomoc? Mavate aj vy taketo myslienky? Ked o tom zacnem s niekym hovorit, hned povedia ze som morbidna, tak si to radsej nechavam pre seba.

aduliena

Chorôbka, bola si už niekedy u psychológa porozprávať sa? Lebo ak nie, skús to. Ja som chodila k psychologičke a bolo to super pre moju psychiku, netreba sa za to hanbiť, naozaj to pomáha.

d.j.

aduliena, mám 29 rokov, deti, rodinu a veľmi mi je ľúto chorých ľudí.Aj ja chodím po doktoroch s chrbticou. Niekedy si poviem že už ani net neotvorím, lebo som lútostivá a predsa ho otvorím a potom mám z toho aj depky.

chorôbka

no to zo mna by mal ten tvoj psycholog radost :-) ciel zivota som nikdy nemala, ani ked som bola zdrava ako buk. dokonca raz sa so mnou jeden muz rozisiel a odovodnil to, ze nechce mat frajerku, ktora nema idealy.. a co si ich mam nasilu vtlct do hlavy? :-)

joni

nie som vobec odbornik, len si pamatam ked mne robili testy na depresiu ze tam boli dost podstatne otazky ako: mas ciel zivota? myslis ze by bolo na svete lepsie keby si tu nebola? a dalsie veci ako nechut do jedla, unava, busenie srdca atd... myslim ze je normalne ze obcas ma clovek chvilky ked sa mu uz nechec zit, zvlast ked zapasi s chorobou. Aj ja to mavam, ale napriek tomu akosi vzdy mi zostava pred ocami moj ciel zivota, a vzdy sa zase pozbieram a idem dalej. Niekedy mi dokonca pomaha nachvilu vypnut a nesnazit sa, nebojovat - ale len na chvilu. Ak je to dlhodobe, psycholog sa ma pytal hlavne na obdobie tak 3 tyzdne a viac, tak potom je to uz problem.