Mili citatelia, myslite, ze je normalne, ze coraz castejsie pomyslam na smrť, s radostou? Nie ze by som mala samovrazedne myslienky, ale vobec by mi nevadilo odist z tohto sveta, ktory je plny zla, spiny, problemov, honby za majetkom, bolesti. Mam 28 rokov a dlhodobe zdravotne problemy, velmi bolestive, ale zase nie nevyliecitelne. Mam blizkych, ktorych lubim, ale verim, ze sa stretneme v dokonalejsom svete. Som slaboska, ktora to dopredu vzdava? Mala by som vyhladat pomoc? Mavate aj vy taketo myslienky? Ked o tom zacnem s niekym hovorit, hned povedia ze som morbidna, tak si to radsej nechavam pre seba.
SMRŤ VYKUPENÍM?
Chorôbka, bola si už niekedy u psychológa porozprávať sa? Lebo ak nie, skús to. Ja som chodila k psychologičke a bolo to super pre moju psychiku, netreba sa za to hanbiť, naozaj to pomáha.
aduliena, mám 29 rokov, deti, rodinu a veľmi mi je ľúto chorých ľudí.Aj ja chodím po doktoroch s chrbticou. Niekedy si poviem že už ani net neotvorím, lebo som lútostivá a predsa ho otvorím a potom mám z toho aj depky.
no to zo mna by mal ten tvoj psycholog radost :-) ciel zivota som nikdy nemala, ani ked som bola zdrava ako buk. dokonca raz sa so mnou jeden muz rozisiel a odovodnil to, ze nechce mat frajerku, ktora nema idealy.. a co si ich mam nasilu vtlct do hlavy? :-)
To je v pohode. Ďakujem, len škoda, že to uzdravenie nie je žiaľ možné, aspoň v mojom prípade nie.
chorôbka aspoň napíš v čom máš zdrav. problém, určite ti mnoho ludí pomôže - psychicky.
nie som vobec odbornik, len si pamatam ked mne robili testy na depresiu ze tam boli dost podstatne otazky ako: mas ciel zivota? myslis ze by bolo na svete lepsie keby si tu nebola? a dalsie veci ako nechut do jedla, unava, busenie srdca atd... myslim ze je normalne ze obcas ma clovek chvilky ked sa mu uz nechec zit, zvlast ked zapasi s chorobou. Aj ja to mavam, ale napriek tomu akosi vzdy mi zostava pred ocami moj ciel zivota, a vzdy sa zase pozbieram a idem dalej. Niekedy mi dokonca pomaha nachvilu vypnut a nesnazit sa, nebojovat - ale len na chvilu. Ak je to dlhodobe, psycholog sa ma pytal hlavne na obdobie tak 3 tyzdne a viac, tak potom je to uz problem.
no,sorry, nechcem vyzvedať. Prajem skoré vyliečenie. Všetkým.
D.J. nie, nemám SM.
Možno by bolo lepšie, keby si ich brala. Iste by ti to pomohlo.
aduliena máš SM?