Ahojte mam 16 rokov a meriam 168 cm a vazim 48 kg. Je to anorexia?
mam anorexiu?
uvedom sa..určite že nemáš ja mam o 5cm viac a 2kg menej...pas pod 60cm...a to nemam anorexiu...ale musim uznat,že to nie je od prirody...za den zjem najviac 2jedla , s vynimkou ovocia...
KACO neblázni... mala som presne ten istý problém. OD sladkostí som si odvykla, nechýbajú mi, a nikto nehovorí že jesť znamená jesť MCdonaldove hranolky... Treba sa stravovať zdravo, zeleninky, ovocie, šalátiky, a po takej šiestej večer už radšej nejesť. Riešením nieje nejesť vôbec!! prestaň sa sústrediť na váhu, a počúvaj radšej svoj žalúdok a zakaždým keď si vypýta papať, tak ver že si pýta preto že to potrebuje... ;)
Viete,kes da najem ja tak sa citim strasne previnilo a snazim sa to niekedy dostat zvracanim. Zacala som pit len cistu vodu a stranim sa sladkosti a sladkych veci. Mam 168 cm a 48 kg, ale zda sa mi to strasne vela a stale myslim na jedlo. Uzivala som aj prehanadla a teraz som zacala pit citronovu stavu. Ja nenam pocit ze som anorekticka. Paradte?
Podváha má jednoznačne negatívny vplyv na zdravie, to je jasné, telo trpí nedostatkom výživných látok a energie, môže sa to prejaviť aj neskôr. Rozhodne by si s tým niečo mala robiť a vyhľadať pomoc lekára. Čím skôr, tým lepšie. V začiatkoch sa dá anorexia predsa len ľahšie zvládnuť.
kaco
Anorexia často krát nezávisí od váhy a výšky.. Ide o to čo máš v hlave, v mysli.. Poznám vela dievčat ktoré su chudučké, vysoké, no s jedlom nemajú problém.. Majú jednoducho takú stavbu tela, dobrý metabolizmus, majú to dané prírodou.. Ide o to, ako pristupuješ k stravovaniu, či sa ho strániš, bojíš, či po každom pokrme cítiš pocit viny, výčitky, alebo celý deň na nič iné nemyslíš, iba na jedlo. Jedlo ti začne ovládať život.. Ak si sa pristihla pri podobných javoch, tak sa môže jednať o poruchu príjmu potravy..
dík mifor za nazor,no ja si neviem predstvit ani 2 kilá navyse nieto 5-7..ja si začinam uvedomovat ze nieco nie je v poriadku,to stále važenie a pohlady do zrkadla ale najviac mam obavy zo zdravotneho hladiska,to ze nemam zadok ma nejak netrapi
Kaco, Ty máš BMI rovných 17 a leilin BMI pri hmotnosti 51 kg je 17,4 (pri 53 kg 18,1). Normálna, zdravá hmotnosť má hodnoty BMI od 18,5-24,9, takže obidve máte podváhu! Takže ak nechcete skončiť ako nepríťažlivé anorektičky, vychudnuté na kosť a kožu, tak by ste sa riadnemu jedlu vôbec nemali vyhýbať. A snažte sa pribrať aspoň takých 5-7 kilov! Aby vás chalani mali aspoň po čom potľapkať :-)))
tak preco si potom uzila tie lieky, hmm? :( ja ked toho zjem az talko, ze mi nafukne bruxo, tak potom pockam par hodin, kym mi troxu nesfukne, vecer si dam nieco lahke a do rana ma zvykne sfuknut:) neprestanem teraz predsa jest a brat tabletky alebo este horsie vracat, len aby som mala dobry pocit, ze je to zo mna von...to nafuknute bruxo ma niekedy fayne stve, ale da sa to prezit...ved to zmizne do rana...a popripade sa stahujem:))