ahojte ... mam 16 a som chora na stitnu zlazu beriam kazdy den euthyrox 100....jednu tabletku..... chcela by som sa opytat ze ake je to ochorenie a co to prinasa a ake ma to minusi ... pocula som ze ty co su chore na stitnu budu mat potom problemi v tehotenstve ... ze moze sa narodit nejake postihn. babo..... a kto z vas tiez je na nu chory tusim maam ju zvisenu ...
štitna žlaza
Ivka 1 vy ste dr? mozem vam napisat? rada by som sa tiez nieco spytala. dakujem
a pri kašičke netreba už brať euthyrox?
Samozrejme som nemala na mysli, že nebudeš mať bábo alebo že bude postihnuté. Pri spávnej liečbe budeš určite maminou zdravého bábätka. Veľmi často mi píšu ženy,ktoré majú ťažkosti s otehotnením. Po vyšetrení činnosti štítnej žľazy,je príčina práve tam. Môžeš sa liečiť euthyroxom a pod. ale veľmi dobrý na poruchy štítnej žľazy je včelí peľ a včelia materská kašička.Sú hormonálnej povahy ale na prírodnej báze.
neplašte, porucha štítnej žlazy nie je bohviečo, ale nijako to nevylučuje, že dieťa mať budeš. Ja beriem Euthyrox 50 a chystám sa otehotnieť, lekár povedal, že v tom nevidí problém. Postihnuté dieťa býva jedno z tisícky a to pre nezodpovednosť matky nie ako následok poruchy štítnej žlazy. Keď berieš lieky a chodíš na pravidelné kontroly, tak sa nemusíš báť toho, že neotehotnieš. Samozrejme pchať do seba umelé hormóny ako euthyrox nie je bohviečo, ale neviem o inej liečbe, aj keď tu stále hovoria niektorí, že stačí jesť jód...