O tyzden sa rozvadzam,poradte prosim, ako to tam prebieha, resp. ake podrazy by som mohla tam zazit od "manzela". Poradte z vlastnej skusenosti, budem vdacna a mne to hadam pomoze a nezaskoci. Dakujem
SKUSENOSTI S ROZVODOM
Moj rozpad manzelstva taktiez zavinil manzel,ale podavala som ja. Hoci treba priznat,ze chyby sme robili obaja. Rozvadzala som sa v r.2003 a ako to tam prebiehalo? No najlepsie na tom bolo,ze ja som sa s manzelom na vsetkom dohodla,takze to prebiehalo hladko a pomerne rychlo. Sedeli sme oproti sebe on vedla seba nemal pravnika ja ano. Medzi nami sedela sudkyna s pisarkou a v lavici pre verejnost sedela nejaka zena,nevedela som kto je najprv,ale potom som sa dozvedela,ze je to nejaka kuratorka ohladne deti. Mala sa vyjadrit k tomu ako je moj syn vychovavany atd. Som bola dost prekvapena,ze ako to moze vediet,ale pekne o nas rozpravala. No a este sa vas budu snazit udobrit,ci nahodou nechcete skusit manzelsku poradnu a tak..my sme nechceli,lebo ako vravim boli sme na rozvode dohodnuti. Takze to situaciu velmi ulahcilo. Neviem ako ste na tom vy,ale najlepsie bude ak sa pokojne dohodnete na urcitych veciach a date to na papier...
Rozpad manzelstva zavinil manzel. Podporuju nejak sudcovia taketo zeny psychicky ak vidia ze su utrapene??? Alebo je to individualne...?Mate skusenosti?
naši ked sa rozvadzali to prebehlo vsetko dobre, rychlo, na prvykrat. pokial viem tak zaleži aj na dovode rozvodu co sa tam uviedlo. nasi mali neprekonatelne rozdiely, sudkyna bola skusena a presne videla pretvarku otca, a dost do neho rypala, ihned odhadla v čom je naozaj problem, a to jeho workoholizmus a ine zeny. okamžite. vynadala mu a prehovorila do duše že či si uvedomuje že jeho vinousa rozbila rodina. pokial dostanete dobreho sudcu myslim že nebude problem. je to rozhovor medzi vami a sudcom, kde sa vas bude vypytovať, mpžno aj deti ak ich tam budete mať. naozaj zalezi uz len od jeho/jej profesionality, a či vie dobre odhadnut ludi. netreba robit sceny, na tom sa dohodni s manzelom už teraz. aby to prešlo v klude a bez hadok, vtedy to bude velmi rychle.
Preboha Emmma, co chces vediet, ako to vyzera v sudnej sieni a co bude mat sudca na sebe??? Ako ti napisala Mamca, to len ty najlepsie vies, co mozes ocakavat od svojho manzela. Najlepsie je sa dohodnut hned, ale aj tak tam moze robit problemy, je to fakt len o tych dvoch ludoch. Mna rozviedli za 15 min, sudkyna precitala navrh, povedali sme ze s tym suhlasime, ze sa vzdavame odvolania a bolo to. Ostatne veci ako majetok sa dohaduje ked rozsudok nadobune pravoplatnost. To ti uz tvoj pravnik hadam vsetko povie a bude ta dobre smerovat.
necitala som celu diskusiu,ale,necuduj sa ze kazdy teraz posiela pravnikov za seba je to velmi vyhodna a dobra vec...ja ked som sa rozvadzala nemala som pravnika a dopadla som velmi zle...takze ked mas moznost aj ty posli za seba pravnika...a zalezi ako ste sa vy dvaja rozisli atd.myslim si ,ze niektory chlapi su aj seriozny pri rozchode. To
musis sama posudit aky je a ako sa chova, co ta caka od neho...len ty vies pricinu rozpadu manzelstva...vela stastia ti prajem...a najmi si pravnika,ak mozes...
ale ona chce vediet, ako to to tam vtzera co sa tam vsetko deje a tak ake prekvapenia moze zazit... To tu nikto nie je ,co by jeje aspon nejaku skusenost popisal ??
Asi ti tu ťažko niekto povie,aké podrazy môžeš očakávať od manžela,keď ho nikto nepozná.
Rozvody sú niekedy rýchle,ak sú manželia dohodnutí a nemajú žiadne námietky voči opatrovníctvu detí,súhlasia s užívaním bytu-to sa tiež zvyčajne rieši pri rozvode.Pozor,ide o užívanie,nie o vlastníctvo,to je vysporiadavané v rámci delenia BSM (bezpodielového spoluvlastníctva manželov),ktoré sa delí po rozvode,až keď rozsudok nadobudne právoplatnosť.
Počula som priveľa príbehov z rozvodových konaní na to,aby som ti odporučila riešiť to bez právnika,alebo aspoň poradenstva.
Co to vsetci si posielate miesto seba pravnikov??? To sa nič nedozviem??? :-((
Naozaj, ak sa chces usetrit od stresov, posli tam za seba pravnika, navyse ak tvoj skoro byvaly je nejaky sviniar, budes to mat tak asi jednoduchsie ako tam sediet a pocuvat jeho klamstva do oci. Pravnikovi vyrozpravaj svoju verziu so vsetkym a nech ta zastupuje.
ahoj emma:no mna to čaká tiež v apríli, takže sa vcelku rada zúčastním tejto diskusie.