Dobry den.Z vysetrenia z krvi mi doktorka oznamila ze mam asi problem so stitnou zlazou.Moje hondoty su FT4 13,22 a norma je 11,4 do 23,2,tak to je v poriadku ale TSH mi vyslo 5,793 a norma je 0,35 do 5,50. Tak vyzna sa v tom niekto? To TSH je zvysene,ale nechce sa mi hned utekat k endokrinologovi,ale ak budem musiet tak pojdem. Tak dik za rady
znizena funkcia stitnej zlazy
RNG kelp od walmarku bol najlacnejsi. Ako dlho by som to mala uzivat? Zo pol roka staci?
Opakujem: cysty su smetisko tela, ktore sa vytvoria aby malo telo kde odhadzovat odpad, ktoreho sa nevie zbavit inymi cestami(ako moc stolica, pot vyhodenie cez kozu, vylucky zo sliznic ...)
Na cistenie tela telo pouziva hlavne enzymi(rozbije vacsie zhluky ma malicke, ktore vie vylucit von alebo znovu pouzit na nieco)
Ked mame privela odpadu alebo primalo enzymov, telo sa zamoruje a casto vytvori tieto rozne "odpadove kose" aby ostatok tela odmorilo.
Takze da sa vytvarat menej odpadu(menej masa, vajec a mliecnych vyrobkov) alebo jest viac enzymi obsahujuce jedla a doplnky, ktore zaroven menej zamoruju(zeleniny=surove, ovocia=surove), alebo si dodat extra enzymi na cistenie tela, pripadne zvysit vyrobu vlastnych telesnych enzymov branim extra enzymotvorny jod.
ako si mam tie starsie temy pozriet,to musim byt prihlasena,lebo ked hladam,tak mi to dava len odborne clanky.nie diskusiu a co je teda pricinou vzniku cyst,ja mam vela na oblickach a jednu na stitnej zlaze ale neviem ako postupovat :(
150 mcg je oficialna odporucena davka. V skutocnosti ale podla novsich vyskumov telo potrebuje podstatne viac.
Ako som spomenul, Japonci maju PRIEMERNU spotrebu 12.5 miligramu denne.
Ja sice tolko neodporucam, ani vacsina tych, co sa tymto vyskumom zaoberali, ale je to skor medzi 1 az 6 mg.
Preto som viackrat odporucal transdermalnu metodu(dodanie jodu cez kozu z jodovej tinktury) kde kazda kvapka obsahuje vyse 2 mg jodu.
Takze na jednu kvapku jodu by si musela zobrat 13 tabletiek kelpu, co by islo do penazi, hlavne ked nakupujes produkty Walmarku
RNG berem 150ug od firmi walmark.Dufam ze ta davka staci, ako dlho by som to mala brat?
Zlaza,
o cystách na štítnej žľaze platí to isté,ako o cystách na vaječníkoch,pozri tieto témy,sú tam aj rady o doplnkoch,jód,enzýmy...
Dobré referencie má popri tom aj čaj z vilcacory,treba si dať pozor na kvalitu,aby to bola vnútorná časť kôry vilcacory,nie vonkajšia,ktorá sa u nás bežnejšie vyskytuje v predaji.
S tou stolicou-pozri si tému o čaji Lietajúca lastovička,upravuje metabolizmus celkovo.
oja Nenapisala si kolko beries toho kelpu, ci je to dostatocna davka na klinicku ucinnost.
Tak som si kupila kelp,je to na mesiac uzivania,ako dlho to mam uzivat na upravu stitnej?Za pol roka skusim zopakovat odbery,az ked sa to potom neupravi,tak navstivim endokrin.A ked este mozem dodat,hnacky nemavam,skor zapchy,uz mesiac ma trapi tvrda stolica,skusam probiotika,lanove semienka,zeleninu,jablka ale stale nevydim zlepsenie.Nemate nejaky dobry typ?A dik Mamca a Rng za vsetky rady,velmi pomohli,tato stranka je lepsia ako vysedavanie po doktoroch.
mne pri poslednom sone objavili cystu na stitnej zlaze,nijak sa to ale neriesi... neviete niekto,cim to moze byt sposobene a ako mam postupovat?inak ci mi poriadne funguje neviem,ale som stale unavena