Dobry den.Z vysetrenia z krvi mi doktorka oznamila ze mam asi problem so stitnou zlazou.Moje hondoty su FT4 13,22 a norma je 11,4 do 23,2,tak to je v poriadku ale TSH mi vyslo 5,793 a norma je 0,35 do 5,50. Tak vyzna sa v tom niekto? To TSH je zvysene,ale nechce sa mi hned utekat k endokrinologovi,ale ak budem musiet tak pojdem. Tak dik za rady
znizena funkcia stitnej zlazy
Celá problematika je trochu zložitejšia,zjednodušene v tvojom prípade by sa mohlo jednať o
Jod je prvok, mineral, my ho nevieme vytvorit, musime ho dostat v strave.
Podla mojich lekarskych zdrojov informacii vsetci suchozemci maju nedostatok jodu, co sa prejavuje aj na stitnej zlaze. Jod je zodpovedny za tvorenie viacerych hormonov, enzymov a ineho.
Systematicky nedostatok vedie k problemom(zamorenie tela z nedostatku enzymov a vykolajenie hormonalnej cinnosti, co ma dosledky v celom tele.
Podla mojich zdrojov informacii(lekarske periodika) pobrezne narody(napr Japonci) ktore maju prisun jodu az 80 krat taky, ako my(odporucene denne davky boli stanovene z tohoto hladiska zrejme chybne, mnozstvo vyskumov to dokazuje)
maju radove menej problemov s roznymi prejavmi zaspinenia-zamorenia tela(cysty, hrcky, myomy, polypy, tumory dokonca aj acne, ako si mozete vsimnut na porcelanovej pleti japoniek v zrovnani s vyrazkovou Americasniek.) Dokaz, ze to nie je v genetike je ked sa Japonky nastahuju do Ameriky a jedia tunajsiu stravu, zhorsi sa im plet na uroven tunajsich a s tym aj ine problemy zamorenia, ako som uz napisal: hrcky, cysty, myomy, polypy rozne tumory a pod.
Mamca,Rng a neviete preco sa to v tele deje,preco sa znizi funkcia stit.zlazy? Alebo preco ta zlaza v mozgu nevytvara dostatok jodu,alebo coho este vsetkeho? dakujem krasne za odpovede
Pre upresnenie-TSH je produkovaný adenohypofýzou,teda žľazou v mozgu,nie štítnou žľazou.
TSH je stimulačný hormón pre produkciu tyroxínu (hormónu štítnej žľazy). Znížená funkcia štítnej žľazy=nízka hladina tyroxínu,na ktorú telo reaguje zvýšením produkcie stimulantu TSH.
Viac ako casto nachadzam zmatene diagnozy medzi znizenou a zvysenou cinnostou stitnej zlazy. Som zvedavy pre co.
Teraz ma napadlo ze TSH mam zvysene a lekarka sa vyjadrila ze ide o znizenu funkciu stit. zlazy,nemalo by to byt naopak ked mam vysledky zvysene??????????? PORADTE
oja,aj prírodnými výživovými doplnkami sa dá pomôcť.ak chceš, napíš meil:duratnakatka@zoznam.sk
Na znizenu funkciu stitnej zlazy pomaha jod(kelp, spirulina, kombu jodova tinktura na kozu) tema je mnohokrat opakovana.