znizena funkcia stitnej zlazy

Príspevok v téme: znizena funkcia stitnej zlazy
oja

Dobry den.Z vysetrenia z krvi mi doktorka oznamila ze mam asi problem so stitnou zlazou.Moje hondoty su FT4 13,22 a norma je 11,4 do 23,2,tak to je v poriadku ale TSH mi vyslo 5,793 a norma je 0,35 do 5,50. Tak vyzna sa v tom niekto? To TSH je zvysene,ale nechce sa mi hned utekat k endokrinologovi,ale ak budem musiet tak pojdem. Tak dik za rady

RNG

Podla mojich lekarskych zdrojov informacii vsetci suchozemci maju nedostatok jodu, co sa prejavuje aj na stitnej zlaze. Jod je zodpovedny za tvorenie viacerych hormonov, enzymov a ineho.
Systematicky nedostatok vedie k problemom(zamorenie tela z nedostatku enzymov a vykolajenie hormonalnej cinnosti, co ma dosledky v celom tele.
Podla mojich zdrojov informacii(lekarske periodika) pobrezne narody(napr Japonci) ktore maju prisun jodu az 80 krat taky, ako my(odporucene denne davky boli stanovene z tohoto hladiska zrejme chybne, mnozstvo vyskumov to dokazuje)
maju radove menej problemov s roznymi prejavmi zaspinenia-zamorenia tela(cysty, hrcky, myomy, polypy, tumory dokonca aj acne, ako si mozete vsimnut na porcelanovej pleti japoniek v zrovnani s vyrazkovou Americasniek.) Dokaz, ze to nie je v genetike je ked sa Japonky nastahuju do Ameriky a jedia tunajsiu stravu, zhorsi sa im plet na uroven tunajsich a s tym aj ine problemy zamorenia, ako som uz napisal: hrcky, cysty, myomy, polypy rozne tumory a pod.

oja

Mamca,Rng a neviete preco sa to v tele deje,preco sa znizi funkcia stit.zlazy? Alebo preco ta zlaza v mozgu nevytvara dostatok jodu,alebo coho este vsetkeho? dakujem krasne za odpovede

mamca

TSH je stimulačný hormón pre produkciu tyroxínu (hormónu štítnej žľazy). Znížená funkcia štítnej žľazy=nízka hladina tyroxínu,na ktorú telo reaguje zvýšením produkcie stimulantu TSH.

oja

Teraz ma napadlo ze TSH mam zvysene a lekarka sa vyjadrila ze ide o znizenu funkciu stit. zlazy,nemalo by to byt naopak ked mam vysledky zvysene??????????? PORADTE

RNG

Na znizenu funkciu stitnej zlazy pomaha jod(kelp, spirulina, kombu jodova tinktura na kozu) tema je mnohokrat opakovana.