Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost

Príspevok v téme: Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost
poliewoocka

Zakladam tuto temu,pretoze si myslim,ze sa porobilo uz vela chyb,koluje mnoho velakrat nepravdivych mytov.Kedze mnohym z nas zalezi na zdravi a udrziavani si postavy,najdete tu zopar rad,ako dosiahnut to,po com tuzite.Mozete sa inspirovat,kombinovat,ale aj pridavat rady.
Ak chcete chudnut a schudnut,udrzat si postavu,citit sa fit a pritom sa nestresovat kadejakymi dietami(ktore su nezdrave,jednotvarne a obmedzuju)musite si navyknut na taky styl zivota,ktory vam vydrzi naveky.Nechudnite narazovo,ale dodrzujte urcite zasady.Kila pojdu dole,tak,ako sli hore a nevratia sa.Vedci odporucaju pre trvale chudnutie zhodit max. 1 kg za mesiac.Navyse,pre adolescentov je dolezite poznamenat,aby nedietovali narazovo,to by im len uskodilo,pretoze pre spravnu funkciu tela a optimalnu homeostazu potrebuju komplexnu stravu.
Dam vam par tipov:
-ranajkujte!Ranajky su dolezite,mali by byt vyzivne,komplexne.Celozrnne pecivo,chuda sunka,vela zeleniny.
-vela pite!Pite stale,aj ked nemate pocit smadu.Ked si telo pyta vodu,uz je neskoro.Vypite kazdu hodinu za pohar vody.
-pite nesladene vody a bylinkove caje.Nepite rovnaku mineralku,vystriedajte vsetky znacky.Bylinkove caje su zaroven aj vhodnymi antioxidantami.Zihlavovy caj je vhodnym detoxikantom,ale nie je vhodne ho pit dlhodobo,lebo zanasa organizmus.
-jedzte castejsie a male porcie.Udrzite si tak metabolizmus culy a aktivny.Nejedzte narazovo,to len zatazi vas zaludok.
-neodopierajte si maskrty.Tym sa len vyhecujete k tomu,ze pri najblizsom zlome zjete vsetko,co vam pride pod ruku.dajte si kludne cokoladu,aj chipsy...ale v obmedzenom mnozstve
-Jedzte pomaly,jedlo dobre prezujte.Naberajte si menej,pamatajte,ze hlad ma velke oci a "zaludocny" nerv je opodzeny,takze,ked citime pocas jedenia sytost,sme uz plni.Nedojedajte nasilu vsetko,co mate na tanieri,ak ste uz syti.
-pred jedlom aj pocaj jedla pite.Zaplni sa vam tak zaludok vodou.
-pite nalacno odstatu prevarenu vodu,do ktorej ste pridali stavu z citrona,je to pradavny "napoj krasy a zdravia"
-cerstvy ananas a jablcny ocot odburava tuky a chudne sa lahsie
-pouzivajte panenske rastlinne oleje,kde sa len da.Pri tepelnej uprave jedla netreba,vtedy sa narusa dvojita vazba v tuku a stracaju sa esencialne vlastnosti
-nenakupujte hladni!NIKDY.
-servirujte na modre taniere.Znizuje to apetit.
-ak mate neprekonatelnu chut na sladke,dajte si jablko.Pomaha,aj ak si umyjete zuby.
-vsetko robte so svihom,neopustajte sa.Spalite viac kalorii.
-cvicte,pohybujte sa na cerstvom vzduchu.Hocikedy cez den napinajte iste svalove skupiny.
-pri sprchovani striedajte teplu a studenu sprchu,rozprudi to krv v povrchovych cievach,vyskusajte aj masaz specialnou hubkou

TAKZE: nechudnut dietami,ani tabletkami,ale dodrziavat iste pravidla.Cvicit,cvicit,cvicit...svaly su mensie a tazsie ako tuk,tak sa neorientujte podla vahy.Svaly potrebuju viac energie na existenciu,preto mozu svalnati viac papat.

poliewoocka

Ahoj velvet:)
Vidavala som ta tu na fore, aj v inych temach, videla som aj tvoje fotky. Myslim, ze orbitrek je pre Teba ako stvoreny, neboj, dolne partie sa ti nezvacsia ani nenarastu. Orbitrek je urceny na vyformovanie, spevnenie a schudnutie. na narast hmoty by si musela cvicit anaerobne cviky a papat vela bielkovin:) Cize, kludne mozes cvicit:)
Mozzi:
napises nieco o sebe blizsie? Aky mas rezim jedenia a cvicenia? Kolko mas rokov, vaha, vyska?

mozzi 2008

noo chcel by som sa spitat ako mam chudnut zacal som pred 2 mesiacmi a stale nemam odvtedi chut jest.Ako by som mal teda chudnut?

velvet

Ahoj Poliewoocka... aj ja by som sa ta chcela nieco opytat..:-)). Tiez mam orbitrek... ale je pre mna vhodny... kedze mam silnejsiu dolnu cast tela ... nohy... hlavne stehna,boky.. zadocek :-ooo!. Nezvacsim si nim len svoje problemove partie ??? :-)) DAKUJEM VELMI PEKNE !!! :_)

poliewoocka

Ivka, skusila by som skor elipticky trenazer-orbitrek nakolko je zamerany na posilnenie a spevnenie celeho svalstva tela. Stacionarny bicykel precvicuje vacsinou len nohy a zadok a horna cast tela trpia povacsinou pasivitou.
Z kremikov sa mi najviac osvedcil ElastiQ, je za celkom prijatelnu cenu, cca 300 sk, uz presne neviem. Je to ale individualne:)

ivkaxxxx

poliewoocka dakujem za odpoved.cvicim brusaky spravne.partner ma naucil.len rozmyslam ci si mam kupit bicykel do bytu.ci tiez pomoze a oplati sa investicia.ake kremy doporucujes s kys.hylaurenovou?

poliewoocka

Ahoj Janka:)
Najprv by si mala zacat s cvikmi zodpovedajucimi tvojej kondicii. Podla toho, kolko vladzes. Najskor vyskusaj, kolko dokazes bezat na najnizsej zatazi. Ak je to okolo 5-10 minut, potis sa pri tom, zotrvavaj na nej. Postupne pridavaj, az kym neprides k 20-30 minutam. Potom pridavaj postupne zataze. Je dobre, ak bezis v urcitom stupni zatazenia, ktore si vypocitas na -odkaz odstránený- , podla toho, ci chces chudnut alebo pestovat kondiciu. Vzdy je lepsie, ak nebezis plynule, ale napr. prvych 5 minut mas zahrievacie a potom postupne zrychlujes, menis zataze. Ide o to, aby sa telo neadaptovalo na presnu zataz a ryzmus, aby nestagnovalo. Orbitrek je skvela vec, nedam nan dopustit:)
Ivka,
strie su esteticky problem, ktory vznika pri schudnuti alebo pribrati, zvycajne extremnom. Podkozie to nevydrzi, kolagen "neutiahne" taku nahlu zmenu tlaku a vytvoria sa trhlinky, ktore sa bohuial hoja jazvami. Tieto jazvy nezmiznu, mozne je len ich zmiernenie kremami s obsahom kyseliny hylauronovej, laserom a pod. Ak mas po porode prevysajucu kozu na bruchu, da sa to zmiernit tzv. skracovackami, pricom sa nerobia klasicke brusaky ale sustredene sa napina svalstvo na bruchu. Chce to vela namahy a odhodlania, ale este jedna poznamka, ak cvicis spravnou technikou, uz po 15-30 riadne odmakanych skracovaciek a brusakov mas dost:) dalsou volbou je, a tu, ako pises, nechces podstupit, je abdominoplastika, pri ktorej sa vykona rez tesne nad Venusinym pahorkom, teda, uuuplne pod bruskom, na hranici..odoberie sa tkanivo, napne koza na brusku-tym sa odstrani prevys. Niekedy sa moze vykonat aj kombinovana operacia-abdominoplastika a korekcna liposukcia, ta je najma pre tie zeny, ktore sa jednoducho nedokazu zbavit tukovych zasob z rizikovych partii. Ak by si mala este nejake otazky alebo som nieco nejasne napisala, kludne mi sem napis:))

ivkaxxxx

ahoj poliewoocka.prosim ta.uspesne chudnem, nemam hlad a cvicim.bohuzial mam na celom bruchu strie-od porodu.co mi najlepsie pomoze z cvicenia?nechcem na plastiku.robim aj brusaky.pomoze bicykel?ked sa zohnem mam previs na bruchu....

janka

Ahojte, viete mi niekto poradit alebo napisat nejaky treningovy plan na elipticky trenazer ??? Dnes sme si ho kupili domov a chcem na nom schudnut a udrzat si kondicku ... Kolko minut denne alebo tyzdenne by som na nom mala cvicit ??? DAKUJEM