Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost

Príspevok v téme: Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost
poliewoocka

Zakladam tuto temu,pretoze si myslim,ze sa porobilo uz vela chyb,koluje mnoho velakrat nepravdivych mytov.Kedze mnohym z nas zalezi na zdravi a udrziavani si postavy,najdete tu zopar rad,ako dosiahnut to,po com tuzite.Mozete sa inspirovat,kombinovat,ale aj pridavat rady.
Ak chcete chudnut a schudnut,udrzat si postavu,citit sa fit a pritom sa nestresovat kadejakymi dietami(ktore su nezdrave,jednotvarne a obmedzuju)musite si navyknut na taky styl zivota,ktory vam vydrzi naveky.Nechudnite narazovo,ale dodrzujte urcite zasady.Kila pojdu dole,tak,ako sli hore a nevratia sa.Vedci odporucaju pre trvale chudnutie zhodit max. 1 kg za mesiac.Navyse,pre adolescentov je dolezite poznamenat,aby nedietovali narazovo,to by im len uskodilo,pretoze pre spravnu funkciu tela a optimalnu homeostazu potrebuju komplexnu stravu.
Dam vam par tipov:
-ranajkujte!Ranajky su dolezite,mali by byt vyzivne,komplexne.Celozrnne pecivo,chuda sunka,vela zeleniny.
-vela pite!Pite stale,aj ked nemate pocit smadu.Ked si telo pyta vodu,uz je neskoro.Vypite kazdu hodinu za pohar vody.
-pite nesladene vody a bylinkove caje.Nepite rovnaku mineralku,vystriedajte vsetky znacky.Bylinkove caje su zaroven aj vhodnymi antioxidantami.Zihlavovy caj je vhodnym detoxikantom,ale nie je vhodne ho pit dlhodobo,lebo zanasa organizmus.
-jedzte castejsie a male porcie.Udrzite si tak metabolizmus culy a aktivny.Nejedzte narazovo,to len zatazi vas zaludok.
-neodopierajte si maskrty.Tym sa len vyhecujete k tomu,ze pri najblizsom zlome zjete vsetko,co vam pride pod ruku.dajte si kludne cokoladu,aj chipsy...ale v obmedzenom mnozstve
-Jedzte pomaly,jedlo dobre prezujte.Naberajte si menej,pamatajte,ze hlad ma velke oci a "zaludocny" nerv je opodzeny,takze,ked citime pocas jedenia sytost,sme uz plni.Nedojedajte nasilu vsetko,co mate na tanieri,ak ste uz syti.
-pred jedlom aj pocaj jedla pite.Zaplni sa vam tak zaludok vodou.
-pite nalacno odstatu prevarenu vodu,do ktorej ste pridali stavu z citrona,je to pradavny "napoj krasy a zdravia"
-cerstvy ananas a jablcny ocot odburava tuky a chudne sa lahsie
-pouzivajte panenske rastlinne oleje,kde sa len da.Pri tepelnej uprave jedla netreba,vtedy sa narusa dvojita vazba v tuku a stracaju sa esencialne vlastnosti
-nenakupujte hladni!NIKDY.
-servirujte na modre taniere.Znizuje to apetit.
-ak mate neprekonatelnu chut na sladke,dajte si jablko.Pomaha,aj ak si umyjete zuby.
-vsetko robte so svihom,neopustajte sa.Spalite viac kalorii.
-cvicte,pohybujte sa na cerstvom vzduchu.Hocikedy cez den napinajte iste svalove skupiny.
-pri sprchovani striedajte teplu a studenu sprchu,rozprudi to krv v povrchovych cievach,vyskusajte aj masaz specialnou hubkou

TAKZE: nechudnut dietami,ani tabletkami,ale dodrziavat iste pravidla.Cvicit,cvicit,cvicit...svaly su mensie a tazsie ako tuk,tak sa neorientujte podla vahy.Svaly potrebuju viac energie na existenciu,preto mozu svalnati viac papat.

rachab

pusate a cim to je ze takto chudnes a priberas? Ja som mala pred rokom o 7 kil menej a neviem sa dostat k tej vahe. A to som schudla vtedy 16 kil.

pusate

poliewoocka, ja som už schudsla velakrát,ale vždy som to pribrala naspäť aj s úrokmi,a teraz mám taký spomalený metabolizmus,že priberám aj ked nejem vela a cvičím:((( a vážim tak vela kolko som ešte v živote nevážila ato ešte pred 2 mesiacmi som mala o 9kg menej ako teraz:(((

pipinka

Ahoj Blackjack88 ja som vyplnila dotaznik už pred niekolkymi mesiacmi a nikto sa mi neozval....neviem prečo ale čakala som a zbytočne takže neriešim papa

Ninulienka

Alebo ani nejde tak o vahu,ako telo..Skor by som vlastne chcela schudnut z noh,mat stihle stehna..Lytka mam vypracovane tancom..,bo sa aktivne venujem tancu uz odmalicka..a brucho mam tiez ploche,ale tie stehna by bodli..Mate napad?

Ninulienka

Ahojky..:))Mam 16,174 cm a 59 kg...Mam chudnut?Vraj mam zdedene tazke kosti po rodicoch,ale asi by som trosku mala zhodit..Chcela by som tak na tych 54 kg..Za aky cas sa to da a co mam preto spravit??Dikyy..Kiss:))

master

k tomu chudnutiu o ktorom písala Poliewoocka, by som dodal asi toľko, že jesť treba len vtedy keď sme hladný. Raňajky sú veľmi dôležité ale ak nie ste hladný tak neraňajkujte. Jedzte vyváženú stravu v pomere zhruba 55-65% uhľohydrátov, 25-35% bielkovín a 10-20% tukov. Viď potravinová pyramída na www.vup.sk Obmedzte konzumáciu vyprážaných pečených a slaných jedál. Posledné jedlo dňa by malo byť minimálne tri hodiny pred spaním aby ste večer žalúdok nezaťažovali.
Nato aby ste schudli, musíte viac energie spáliť ako prijať, čo znamená, že treba byť aktívny. Uprednostňujte aeróbne aktivity ale nevyhýbajte sa ani posilňovni. Posilovaním svalov si zvýšite metabolickú aktivitu tela, čím dosiahnete, že váš organizmus spáli viacej energie aj v pokoji. Pri cvičení s ľahšou váhou s ktorou dokážete urobiť 15 až 20 opakovaní si svaly pekne vytvarujete a nemusíte sa báť, že budete objemný. Stačia 2-3 série na každú svalovú partiu.
Chudnutie je dlhodobý proces, vyžaduje si čas, trpezlivosť a aj zmenu životného štýlu. Robte všetko s mierou, nič nepreháňajte. Zdravie nie je niečím čo by sme mali pokladať za samozrejmosť. Dobré zdravie si treba zaslúžiť!

puma127

Zdravim, meriam 156cm a 67kg,doktor na endrokologii mi povedat ze ak priberiem maximalne 2kg tak mi nieco hrozi so stitnou zlazou ..preto sa chcem opytat,kto sa v tom rozumie na co mam pozerat na KJ vyrobku alebo na BIELKOVINY SACHARIDY CI TUKY..teda KALORIE?co je pri diete podstatnejsie?a kolko KJ by som mala prijat aby som nepribrala?totiz moja vaha sa stale kolise ...poradi niekto?dakujem

poliewoocka

Mozzi!!!
12 rocny chlapec ako ty nepotrebuje chudnut! Potrebujes stravu bohatu na bielkoviny a na ine dolezite zlozky a vitaminy, aby si narastol na poriadneho vysokeho svalnateho chlapa! Ak nechces ostat vysoky 157cm a nemat ziadne svaly, prosim. Ale je to to, co chces? Papaj 5x denne, tvoje mlade telo to potrebuje! Tymto ho len nicis a podvyzivujes..Jedz, cvic a uvidis, co z teba vyrastie:) budes mat pevne, zdrave telo, baby sa budu len tak otacat a ty sa budes citit fit:) Len prosim.. zelenina a nejake chrumky na veceru nestacia! Neboj sa jedla, v tvojom veku to ide vcetko do vysky a vyvoja... Ak by si mal okolo 25 rokov, vysku 180 a 150 kil, prosim. Ale 12 rocny, 45 kilovy chlapec a chudnut? Ak sa ti zda, ze si "mlandravy", zacni pomaly cvicit, aby si si vypracoval svaliky...
Vela stastia, este sa ozvi:)

mozzi 2008

Mam 12 rokov váha 45 kg výska asi 157 cm a k tomu cvičeniu mame drsného telocvikára takže mame hodini v stredu a v piatok v tedi rano ani vecer necvicím iba na hodine telocviku ale ostatné dni asi 10 drepov 10 klikov precvicenie zápestia a nôh.Réžim:ráno nejem na obed tiez nic a vecer trochu zelenini a obcas chrumki.