Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost

Príspevok v téme: Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost
poliewoocka

Zakladam tuto temu,pretoze si myslim,ze sa porobilo uz vela chyb,koluje mnoho velakrat nepravdivych mytov.Kedze mnohym z nas zalezi na zdravi a udrziavani si postavy,najdete tu zopar rad,ako dosiahnut to,po com tuzite.Mozete sa inspirovat,kombinovat,ale aj pridavat rady.
Ak chcete chudnut a schudnut,udrzat si postavu,citit sa fit a pritom sa nestresovat kadejakymi dietami(ktore su nezdrave,jednotvarne a obmedzuju)musite si navyknut na taky styl zivota,ktory vam vydrzi naveky.Nechudnite narazovo,ale dodrzujte urcite zasady.Kila pojdu dole,tak,ako sli hore a nevratia sa.Vedci odporucaju pre trvale chudnutie zhodit max. 1 kg za mesiac.Navyse,pre adolescentov je dolezite poznamenat,aby nedietovali narazovo,to by im len uskodilo,pretoze pre spravnu funkciu tela a optimalnu homeostazu potrebuju komplexnu stravu.
Dam vam par tipov:
-ranajkujte!Ranajky su dolezite,mali by byt vyzivne,komplexne.Celozrnne pecivo,chuda sunka,vela zeleniny.
-vela pite!Pite stale,aj ked nemate pocit smadu.Ked si telo pyta vodu,uz je neskoro.Vypite kazdu hodinu za pohar vody.
-pite nesladene vody a bylinkove caje.Nepite rovnaku mineralku,vystriedajte vsetky znacky.Bylinkove caje su zaroven aj vhodnymi antioxidantami.Zihlavovy caj je vhodnym detoxikantom,ale nie je vhodne ho pit dlhodobo,lebo zanasa organizmus.
-jedzte castejsie a male porcie.Udrzite si tak metabolizmus culy a aktivny.Nejedzte narazovo,to len zatazi vas zaludok.
-neodopierajte si maskrty.Tym sa len vyhecujete k tomu,ze pri najblizsom zlome zjete vsetko,co vam pride pod ruku.dajte si kludne cokoladu,aj chipsy...ale v obmedzenom mnozstve
-Jedzte pomaly,jedlo dobre prezujte.Naberajte si menej,pamatajte,ze hlad ma velke oci a "zaludocny" nerv je opodzeny,takze,ked citime pocas jedenia sytost,sme uz plni.Nedojedajte nasilu vsetko,co mate na tanieri,ak ste uz syti.
-pred jedlom aj pocaj jedla pite.Zaplni sa vam tak zaludok vodou.
-pite nalacno odstatu prevarenu vodu,do ktorej ste pridali stavu z citrona,je to pradavny "napoj krasy a zdravia"
-cerstvy ananas a jablcny ocot odburava tuky a chudne sa lahsie
-pouzivajte panenske rastlinne oleje,kde sa len da.Pri tepelnej uprave jedla netreba,vtedy sa narusa dvojita vazba v tuku a stracaju sa esencialne vlastnosti
-nenakupujte hladni!NIKDY.
-servirujte na modre taniere.Znizuje to apetit.
-ak mate neprekonatelnu chut na sladke,dajte si jablko.Pomaha,aj ak si umyjete zuby.
-vsetko robte so svihom,neopustajte sa.Spalite viac kalorii.
-cvicte,pohybujte sa na cerstvom vzduchu.Hocikedy cez den napinajte iste svalove skupiny.
-pri sprchovani striedajte teplu a studenu sprchu,rozprudi to krv v povrchovych cievach,vyskusajte aj masaz specialnou hubkou

TAKZE: nechudnut dietami,ani tabletkami,ale dodrziavat iste pravidla.Cvicit,cvicit,cvicit...svaly su mensie a tazsie ako tuk,tak sa neorientujte podla vahy.Svaly potrebuju viac energie na existenciu,preto mozu svalnati viac papat.

veronika

ahojt poliewocka a vsetky ostatne babenky, zdravim vas:) konecne som uz mala promociu a idem sa zamerat na doformovanie postavy:) objednala som si nieco ako orbitrec elipticky rotoped cez internet, a chcela by som sa ta poliewocka alebo aj vas ostatnych spytat, ci mate skusenosti s objendnavanim cez internet takychto pristrojov a ci su dobre?ja som zvedava, ci mi to fakt poslu,a dovezu aj priamo domov..uz sa tesim na spalovanie kcal:)))

maruska84

Ahoj Lenuli, mam doma tu knihu, ja som si ju potom aj zakupila, pretoze kniznica ju uz odo mna vydierala :-D takze ti to mozem poslat mailom, ked bude viac casu, prepisem hlavny postup,ale ak budes mat cestu do kniznice alebo do knihkupectva, urcite investuj, je to kniha od pani A. Macingovej, na konci je 28 dnovy program na stravu, ktory ked skoncis, tak ta ohromia ubytky v cm, a potom bud pokracujes v chudnuti,alebo si len udrziavas vahu, na to je jej druha kniha, v ktorej pise, ake jedla mozes s cim skombinovat..ked tak napis mail :) napisem ti aspon tych 28 dni a sama uvidis..ja mam doma obe knihy, ale pokracujem v chudnuti,takze som tu druhu este necitala nejak moc...drzim prsty pa

lenula

Ahoj Maruška.
Celkom si ma s týmto zaujala. A máš to niekde napísané? Mohla by si mi to nejako poskytnúť? Ja som začala s menšiou úpravou stravy, nejem biele pečivo, chlieb, snažím sa vyhýbať vyprážaným jedlám, sladkostiam a tak...
Neviem či som schodla na váhe ale cítim sa fakt lepšie..

maruska84

..a este som zabudla dodat, ze nejde o nejak vynimocne drahu stravu, nekupujete si ziadne koktaily a pod. Pre priklad uvediem - na ranajky mrkvovo-jablkovy salat s medom a orechami, na obed zapekana brokolica so syrom a podobne. Je to fakt chutne a mozem odporucit, pretoze som schudla asi najviac - hoci na vahe sa to az tak enprejavilo, pretoze ide o to co najviac schundut,ale pomalu a hlavne si udrzat svalovu hmotu,takze z vahy ziaden boom, ale centimetre to istia :))) a fakt vas potesi, ked sa vankusiky z bokov stratia...

maruska84

Ahojte, to s tymi tabletkami-tomu by som moc neverila,pretoze pokial by ste aj objavili uzasne tabletky, po ktorych by ste zhodili - len vdaka tym tabletkam, ako nahle ich prestanete uzivat,zacne to cele odznovu to naberanie tukov... Ja som sa vzdy nechala naivne nabalamutit vselijakou chemiou a akurat som mala potom velke problemy so zaludkom a aj tak som neschudla..Rovnakou blbostou su naplaste na chudnutie.Kedysi niekto niekam pisal, ze najlepsie ucinky naplast dosiahne, ak si ju dotycna nalepi na pusu :-D Ale chudnutie nie je ani o hlade, pretoze telo chudne, ale len zo svalov a z tuku minimalne..Preto je zaklad, ako to tu bolo spominane - zmena zivotneho stylu.Ja tiez patrim medzi tych,co kedysi nemali problem s postavou, mohla som jest aj celu noc a potom som prisla na VS, prislo viac stresu, rodinne problemy, nezdrave stravovanie, malo spanku a este menej pohybu a cuduj sa svete, clovek potreboval vacsie velkosti...Bohuzial sa to stale viac stupnovalo a uz som bola zufala.Asi pred mesiacom a pol som pocula v radiu reklamu na detoxikaciu organizmu, pozicala som si knihu z kniznice od spominanej autorky z reklamy a knihu som mala precitanu za pol dna..A tak ma ohromilo chudnutie pani autorky, ktora to ma mimochodom patentovane, ze som jej napisala mail s mojim problemom a ona mi uplne senzacne bezovsetkeho odpisala a dohodli sme sa na "spolocnom" fungovani..Nakolko byvame kazda na opacnom konci republiky, komunikovali sme spolu e-mailom...Na konci jej knihy je 28-dnovy ocistny program, kde je rozpis jedal na kazdy den a ja som jej na konci tyzdna zvestovala, ako sa mi darilo :))) Takze som mala vacsiu volu vydrzat, lebo inak je moja zdrzanlivost hrozna, co sa sladkosti tyka... Musim sa priznat, ze po tretom tyzdni mi uz zacali prichadzat na chut ine jedla, obcas som aj zhresila,ale vysledky ma natolko potesili, ze pokracujem dalej.Poviem vam-po tabletkach a kadejakych koktailoch mozno schudnete,ale zacnete jest normalne a vrati sa to.Toto je tak chutna strava a pestra, ze telu nic nechyba a ide len o volu, potom si telo naprogramuje tento prisun jedla a vydrzi..Navyse,mozete zjest toho tolko,kolko chcete a plati, ze cim viac zjete predpisaneho jedla,tym viac schudnete. Znie to divne,ale fakt to plati, pretoze tam je zaradenej vela korenovej zeleniny, a ta je jangova-teda nastartuje vas k spalovaniu.A tak,ako som mala odpor a lenivost k cviceniu,ako som zacala jest tuto inu stravu, tak sa mi vratila chut do zivota a zacala som aj podla casovych moznosti cvicit na orbitreku :) tak do tyzdna asi 2x po hodinke.Fakt vrelo odporucam, pocitite velku zmenu v energii a navyse vas ten ubytok cm potesi!!!