Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost

Príspevok v téme: Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost
poliewoocka

Zakladam tuto temu,pretoze si myslim,ze sa porobilo uz vela chyb,koluje mnoho velakrat nepravdivych mytov.Kedze mnohym z nas zalezi na zdravi a udrziavani si postavy,najdete tu zopar rad,ako dosiahnut to,po com tuzite.Mozete sa inspirovat,kombinovat,ale aj pridavat rady.
Ak chcete chudnut a schudnut,udrzat si postavu,citit sa fit a pritom sa nestresovat kadejakymi dietami(ktore su nezdrave,jednotvarne a obmedzuju)musite si navyknut na taky styl zivota,ktory vam vydrzi naveky.Nechudnite narazovo,ale dodrzujte urcite zasady.Kila pojdu dole,tak,ako sli hore a nevratia sa.Vedci odporucaju pre trvale chudnutie zhodit max. 1 kg za mesiac.Navyse,pre adolescentov je dolezite poznamenat,aby nedietovali narazovo,to by im len uskodilo,pretoze pre spravnu funkciu tela a optimalnu homeostazu potrebuju komplexnu stravu.
Dam vam par tipov:
-ranajkujte!Ranajky su dolezite,mali by byt vyzivne,komplexne.Celozrnne pecivo,chuda sunka,vela zeleniny.
-vela pite!Pite stale,aj ked nemate pocit smadu.Ked si telo pyta vodu,uz je neskoro.Vypite kazdu hodinu za pohar vody.
-pite nesladene vody a bylinkove caje.Nepite rovnaku mineralku,vystriedajte vsetky znacky.Bylinkove caje su zaroven aj vhodnymi antioxidantami.Zihlavovy caj je vhodnym detoxikantom,ale nie je vhodne ho pit dlhodobo,lebo zanasa organizmus.
-jedzte castejsie a male porcie.Udrzite si tak metabolizmus culy a aktivny.Nejedzte narazovo,to len zatazi vas zaludok.
-neodopierajte si maskrty.Tym sa len vyhecujete k tomu,ze pri najblizsom zlome zjete vsetko,co vam pride pod ruku.dajte si kludne cokoladu,aj chipsy...ale v obmedzenom mnozstve
-Jedzte pomaly,jedlo dobre prezujte.Naberajte si menej,pamatajte,ze hlad ma velke oci a "zaludocny" nerv je opodzeny,takze,ked citime pocas jedenia sytost,sme uz plni.Nedojedajte nasilu vsetko,co mate na tanieri,ak ste uz syti.
-pred jedlom aj pocaj jedla pite.Zaplni sa vam tak zaludok vodou.
-pite nalacno odstatu prevarenu vodu,do ktorej ste pridali stavu z citrona,je to pradavny "napoj krasy a zdravia"
-cerstvy ananas a jablcny ocot odburava tuky a chudne sa lahsie
-pouzivajte panenske rastlinne oleje,kde sa len da.Pri tepelnej uprave jedla netreba,vtedy sa narusa dvojita vazba v tuku a stracaju sa esencialne vlastnosti
-nenakupujte hladni!NIKDY.
-servirujte na modre taniere.Znizuje to apetit.
-ak mate neprekonatelnu chut na sladke,dajte si jablko.Pomaha,aj ak si umyjete zuby.
-vsetko robte so svihom,neopustajte sa.Spalite viac kalorii.
-cvicte,pohybujte sa na cerstvom vzduchu.Hocikedy cez den napinajte iste svalove skupiny.
-pri sprchovani striedajte teplu a studenu sprchu,rozprudi to krv v povrchovych cievach,vyskusajte aj masaz specialnou hubkou

TAKZE: nechudnut dietami,ani tabletkami,ale dodrziavat iste pravidla.Cvicit,cvicit,cvicit...svaly su mensie a tazsie ako tuk,tak sa neorientujte podla vahy.Svaly potrebuju viac energie na existenciu,preto mozu svalnati viac papat.

zujky

Ahojte dievcence... .
Kupila som si orbitrac.
Ale je nejaky divny...
pred tym som mala taky.. ze som na nom bola uplne vyrovnana.. .Ale na tom som v miernom predlkone... . Je to narocnejsie:)makacka!
Nieje to zle??
Mate s takymto skusenosti??

Pridam link :-).

static.zlacnene.sk

Dakujem Vam!!

majuska125

a este,ze ja nwjm ja som raz shcudla tiez 90 dnovou dietou,ale to je somarina makal som riadne vo fitku vsetko ale co mesiac,a potom som sa na to vykaslala ale ked idete do chudnutia z rozumom ze to budem robit stale alebo tak vtedy naozaj zvitazite ppodla mmna spravne si napisala ze chudnutie dlhodoby proces,je to take tazke sa neobmedzoivat hlupymi dietami,sportovat a pit dostatok,a kranse chudnut aj pomalicky 2kilo mesacne a s tym ze uz sa vam to nevrati a ked shcudnete na danu hmotnost ktoru chcete sa budete stae takto stravovat,ako sa trapit ked po diete shcudnuute date si dva kolace a vycitky nenormalne chudnutie je aj na psychyku troska preto ja zasadne podporujem dlhodoby takyto zivotny styl:)ak nechcete jo-jo efekt

majuska125

poliewocka:mas podla mna uplne spravne nazory,chudnutie ma byt dlhodobe tak aby sme to nenabrali spat podla mna co tu pisu ze chcem schudnut 5,8,10kilo mali by si dat ciel 3mesiace a nie mesiac to musia dost obmezdit jedlo a potom aj tak na to doplatia,moja kamaratka schudla tak,ze zacala behavat,ale v strave nic nezmenila,jedla wsetko aj sladkosti porste ako stale za pol roka dost wela schudla,a kila sa jej nevratili,stravuje sa stale rovnako,jedzte vazne vsetko,a s tym chlebom to co tu za blbosti riesit zaklad je pravidelnost ja ked om bola na internate osm si myslela no tam urcite neschudnem z tych jedal ranajky:2rozky,obed kura s ryzou vecera:daka sladka,alebo langose,parky a tak pomedzi to som jedla oovocie a zeleninu a schudla som:)pohyb som moc ani nemala,v priebehu mesiacaa urcite,takze si doprajte hocco aj ked zhresite alebo co nevicitajte si to aj tak by ste si to niekedy dali,neda sa na 100%co tu napisete ze ked budem takto takto jest ci schudnem

hojo

poradte mam30kg nadvahu a neviem ako zacat chudnut.cely zivot som bola chuda aza rok som nabrala 20kg a potom este 10a stale to ide hore pomooc

poliewoocka

Sarka,
zaludok stravi potravu za cca za 3-4 hodin, ale u kazdeho sa to moze lisit. Samozrejme, ovocie treba papat, ma v sebe vela vitaminov a vlakniny, a doobedu sa z neho nepribera, fruktoza ti doda energiu, ktoru pocas dna spalis:) je len na tebe, ako sa citis. Ak ta nenafukuje alebo ti nie je tazko, vsetko je v poriadku:)
blinky,
aj pocas "dietovania" a chudnutia je dobre obcas si dopriat sem-tam nejaky prehresok, aby sa potom nedostavili abstaky a nevyjedla si celu skrinu..a navyse, je to dobre na psychiku:) ale na co treba davat bacha, je MNOZSTVO, CAS a PRAVIDELNOST, kedy si nieco doprajes. Nech sa z kocky cokolady nestane neskor pasik a cela tabulka, a nech sa z jedneho-dvoch dni do tyzdna nestane kazdodenny ritual:) casovo je to najidealnejsie doobedu alebo tesne po cviceni.
Zivot nam ma prinasat radost, za obcasne "prehresky" nemaj nikdy vycitky, ale si ich vychutnaj:)

blinky

ahoj, mozem sa spytat ci mozem pocas udrzovcej diety sem tam aj nieco sladke? pred dvoma mesiacmi som schudla 3kg a teraz som si upravila jedalnicek tak aby som uz dalej nechudla. len sa bojim aby sa mi to vsetko nevratilo spat ked nieco take spapkam.predsa lenm som sa uz dost dlho obmedzovala:D

sara13

Ahoj poliewoocka, mam na teba dotaz. Ked si dam ranajky cca o 7.15 napr. celozrnnu zemlu so sojovou natierkou a k tomu zeleninku , mozem si v pohode asi za dve hodinky dat nejake ovocie napr. ked je teraz sezona tak jahody? A potom idem asi za 2 az 2 aj pol hodinky na obed. Bud mam cestovinovy salat so zeleninou alebo kura so zeleninou. Nebije sa to nejako? Dakujem