Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost

Príspevok v téme: Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost
poliewoocka

Zakladam tuto temu,pretoze si myslim,ze sa porobilo uz vela chyb,koluje mnoho velakrat nepravdivych mytov.Kedze mnohym z nas zalezi na zdravi a udrziavani si postavy,najdete tu zopar rad,ako dosiahnut to,po com tuzite.Mozete sa inspirovat,kombinovat,ale aj pridavat rady.
Ak chcete chudnut a schudnut,udrzat si postavu,citit sa fit a pritom sa nestresovat kadejakymi dietami(ktore su nezdrave,jednotvarne a obmedzuju)musite si navyknut na taky styl zivota,ktory vam vydrzi naveky.Nechudnite narazovo,ale dodrzujte urcite zasady.Kila pojdu dole,tak,ako sli hore a nevratia sa.Vedci odporucaju pre trvale chudnutie zhodit max. 1 kg za mesiac.Navyse,pre adolescentov je dolezite poznamenat,aby nedietovali narazovo,to by im len uskodilo,pretoze pre spravnu funkciu tela a optimalnu homeostazu potrebuju komplexnu stravu.
Dam vam par tipov:
-ranajkujte!Ranajky su dolezite,mali by byt vyzivne,komplexne.Celozrnne pecivo,chuda sunka,vela zeleniny.
-vela pite!Pite stale,aj ked nemate pocit smadu.Ked si telo pyta vodu,uz je neskoro.Vypite kazdu hodinu za pohar vody.
-pite nesladene vody a bylinkove caje.Nepite rovnaku mineralku,vystriedajte vsetky znacky.Bylinkove caje su zaroven aj vhodnymi antioxidantami.Zihlavovy caj je vhodnym detoxikantom,ale nie je vhodne ho pit dlhodobo,lebo zanasa organizmus.
-jedzte castejsie a male porcie.Udrzite si tak metabolizmus culy a aktivny.Nejedzte narazovo,to len zatazi vas zaludok.
-neodopierajte si maskrty.Tym sa len vyhecujete k tomu,ze pri najblizsom zlome zjete vsetko,co vam pride pod ruku.dajte si kludne cokoladu,aj chipsy...ale v obmedzenom mnozstve
-Jedzte pomaly,jedlo dobre prezujte.Naberajte si menej,pamatajte,ze hlad ma velke oci a "zaludocny" nerv je opodzeny,takze,ked citime pocas jedenia sytost,sme uz plni.Nedojedajte nasilu vsetko,co mate na tanieri,ak ste uz syti.
-pred jedlom aj pocaj jedla pite.Zaplni sa vam tak zaludok vodou.
-pite nalacno odstatu prevarenu vodu,do ktorej ste pridali stavu z citrona,je to pradavny "napoj krasy a zdravia"
-cerstvy ananas a jablcny ocot odburava tuky a chudne sa lahsie
-pouzivajte panenske rastlinne oleje,kde sa len da.Pri tepelnej uprave jedla netreba,vtedy sa narusa dvojita vazba v tuku a stracaju sa esencialne vlastnosti
-nenakupujte hladni!NIKDY.
-servirujte na modre taniere.Znizuje to apetit.
-ak mate neprekonatelnu chut na sladke,dajte si jablko.Pomaha,aj ak si umyjete zuby.
-vsetko robte so svihom,neopustajte sa.Spalite viac kalorii.
-cvicte,pohybujte sa na cerstvom vzduchu.Hocikedy cez den napinajte iste svalove skupiny.
-pri sprchovani striedajte teplu a studenu sprchu,rozprudi to krv v povrchovych cievach,vyskusajte aj masaz specialnou hubkou

TAKZE: nechudnut dietami,ani tabletkami,ale dodrziavat iste pravidla.Cvicit,cvicit,cvicit...svaly su mensie a tazsie ako tuk,tak sa neorientujte podla vahy.Svaly potrebuju viac energie na existenciu,preto mozu svalnati viac papat.

nikča

jaaaj sakra co mam robit ? ja som si uz davnejsie upravila jedalnicek,jem vsetko "tak ako treba"... ale tie moje boky.. :(( uz som zufala.. uz ani jedno tricko na mne nevyzera dobre ! vsak mam akoze stihle nohy a maly zadok,male prsia... a total brutal siroke boky ! a teraz akoby sa zacali rozsirovat.. uz ich mam asi sto cm urcite ! no co s tym mam robit ? .. ale to nie su kosti ! je tam tuk !!!! aj predtym som to tam mala.. samozrejme.. ale ne az tak ! vsak uz si neviem vybrat normalne tricko .. ja vychadzam z obchodov normalne s placom :(( .. co sa to deje s mojimi bokmi ? :(( .

bebe1

Ahojte kočky :-). Chcem sa s Vami podelit. velmi sa tesim na leto ... prazdniny... budem moct mat svoj jedalnicek viac pod kontrolou ... kedze isto viete, ze popri skole to nieje vzdy najruzovejsie ... . Som rada, pretoze som zacala uz davno so sebou nieco robit ... a dnes .. aj ked to do plaviek nieje este ,,wow" :-))) mam zo seba dobry pocit. Stoji to za to, verte mi :-))!! Vcera som len tak zahliadla krasne riflove kratasky ... dost kratke .. som si pomyslela .. tak do tohto sa nenapracem ... bolo to v sekaci, takze hladat vacsie cislo ... no neviem neviem :))... predstavte si su mi este aj trosku volne:-))): taketo ,,malickosti" ma vedia raidne nakopnut :_)))) a upevnit moju volu ... :-). Vezmite si nohavice.. co vam boli dobre pred rokmi a povedzte si, ze do nich chcete schudnut... . Ja sa riadim podla toho ... nez akoby som mala byt sklamana z kil... . Kedze niesom obezna a nemam z coho ,,az tak" zhadzovat. Cvicim na orbitreku, pijem zeleny caj, pu erh (ktory mi inak velmi chuti ... a ked je zemity),uplne som vylucila sladke vody( skuste-- urcite ich nepotrebujete:) ) pijem len vodicku najdrahsiu, jedalnicek upraveny- t.j mensie davky viac krat za den . . Zboznujem sladkosti a priznam sa, ze si ich neodopieram .. ale uz mi staci trebars len do keksa parkrat zahriznut... alebo pol tycinky.. som miernejsia. Nemusite sa vzdavat neviem ako toho,co mate radi ... len musite vediete kedy a hlavne KOLKO si toho mozete dovolit.. . Prajem Vam VELA VELA TRPEZLIVOSTI,VOLE ... robime to vsetko hlavne PRE SEBA ... no nie? :-). vasa BeBe

poliewoocka

Cvicit nalacno a hned zrana-nie. Je to pre telo sok, ked sa zo spankoveho rytmu ma hned aktivizovat na rezim sportovy a vykonny. Mne osobne sa najviac osvedcilo sportovat okolo 17-18tej, vtedy mam v krvi dost glukozy na spalenie a mozem ist naplno:) Ak ale chcete cvicit rano, dolezite su kvalitne ranajky bohate na sacharidy. Vela ovocia, vlocky a pod. Pockajte minimalne hodinku a potom mozte ist. Dolezite je aj zostavenie si vyzivoveho jedalnicka, ktory by mal byt zostaveny tak, ze od rana znozujete davky sacharidov, tj. na ranajky jedlo bohate na sacharidy, doobedu, a poobede uz minimalne, skoro vobec. Potom sa orientujte prevazne na vlakninu a bielkoviny. Na veceru nekombinovat bielkoviny so sacharidmi. A, samozrejme, tuky tiez minimalizovat. Medzi zeleninou a ovocim nechajte odstup aspon 2 hodinky.

medusa

pre meandy:sú to tobolky,360ks, ktoré obsahujú vápnik,draslík,horčík,sodík, na zistenie prekyslenia tela sa používajú PH prúžky, ktoré sa namočia do ranného moču a podľa stupňa sfarbenia pásika sa určí kyslosť. Najlepšia je hodnota 6,8-7,4Ph.Tieto tobolky sa môžu používať pri diete počas celého obdobia,ako doplnok výživy pri osteoporóze,artritíde, pri prechode u žien, pre športovcov.

comamrobitrano

Cvičenie som si presunula z večera na ráno (myslím že je lepšie ráno, no nie?) A neviem ako by som si to teraz mala usporiadať s raňajkami. Jem najskor ovocie, ktoré nechám polhodku vytráviť a potom raňajkujem niečo normálne... nejaké vločky, tofu alebo tak... A kde mám zakombinovať to cvičenie? (Bicyklujem na stacionarnom 40min. a potom ešte nejaké brušáky a drepy) Mám si dať ovocie, trošku počkať, potom cvičiť, trošku počkať a raňajkovať? Alebo mám cvičiť úplne nalačno hneď ako vstanem a raňajky aj s ovocím až potom? Alebo je to úplne jedno? :-)

meandy

Medusa... povedz niečo bližšie o tých tobolkách či čo si to písala... kde to zohnať, koľko to stojí, aké účinky to má a tak, vieš...

medusa

Ja som na sebe vyskúšala zdravú stravu: pila som ráno a večer koktaily, vylúčila som z jedálnička bielu ryžu,zemiaky a bielu múku,ktorú som nahradila celozrnnými výrbkami.Uvarím si vždy hrniec akejkoľvek zeleninovej, rajčinovej, šošovicovej polievky/ale bez cestovín/,počas dňa jedávam ovocné alebo zeleninové šaláty dochutené olivovým olejom,citrónom a bylinkami a zásadne pijem veľa tekutín a čajov,nesýtených minerálok,urobím si aj mäsko hlavne dusené ryby a kuracinku,ale všetko so zeleninou. Za 1-2mesiace sa dá zhodiť aj 6kg.Ale prvým krokom je vyrovnanie kyslosti v tele pomocou toboliek Probalance od fi LR a až potom má nastúpiť dieta.

salminka

:D:D No, ja viem ze to nieje asi dufam nic vazne:)len je dost neprijemne nosit co najsirsie veci, lebo do tych uzich sa nezmestim, resp. vyzeram v nich strasne:( ... a dnes som este k tomu tak porusila moju dietu jak nikdy snad.(:(:(:( som papala piate cez deviate , zajtra zacnam znovu ...vlastne uz hned teraz radsej:):):) myslis ze to moze spravit az taku velku sarapatu ze som dnes moc papala??:(

poliewoocka

Salminka,
tusim to bude reakciou jednotlivych jedal. Nemusis kazde 2 hodiny, staci aj 3-4 hod:) ovocie jedavaj doobedu, zeleninku poobede. Takto si to odclen, pretoze na travenie ovocia a zeleniny su potrebne odlisne enzymy a potom to robi sarapatu. Jogurty mozes, ak si das kazdy den max. 1, nic sa nestane. Celozrnne pecivo mozes taktiez, ak cvicis svaly, nizkotucny tvaroh, maso-nie vyprazane, skor dusene+ v kombinacii so zeleninou. Nafuknutie mozen sposobovat aj vela celulozy, neboj, nie je to nic vazne:)

salminka

No, snazim sa nejset uz po 18, pokuial nahodou papam, tak sa snazim len zeleninku alebo ovocie, snazim sa kazde tie dve hodky, samozrejme sa mi to nedari vzdy, a pijem strasne vela ... cvcim kazdy den:( nejem ziadne bielei ani ine pecivo, za to mam kazdy den jogurty- mala by som ich vyradit? Ziadne maso, len vynimocne ryby alebo kura, musli jedavam, ryzu atd, vela ovocia a zeleniny celkovo:(:(: a vyzeram jak tehotna:(