Moji rodičia ma nechcú púšťať von. Môžem iba do 16:00, nikdy nie viac. Myslím si, že má mna to právo, ale neviem si rady. Ak končím školu o 15:00, tak nie som vonku ani hodinu. Poraďte mi-čo mám robiť?? Na koho sa mám obrátiť?? Správajú sa ku mne ako k decku. Mám 14.
Nemôžem ísť von!
moja zlata este sa tomu cuduj preco ta nechcu pustat von dlhsie ako do 16:00 - co by si chcela ked mas 14 rokov??? v tvojom veku som von poriadne ani nechodil :) a to som chalan.... jednoducho maju o teba strach - a to opravnene... teraz sa mozes na nich hnevat kolko chces, raz to sama aj tak pochopis (napr. ked budes mat vlastne deti)
hrcka, chcem vidiet ako by bola plne zodpovvedna, keby sa jej cosi stalo, napr.ak by ju niekto znasilnil a otehotnela ,hmm asi by si napr.interupciu vybavila tazko sama.sa zobud.
hlavaxxii nemyslim si,ze nieco ovplyvnim, koniec koncom jej rodicia to necitaju:-)) a nie som skodoradostna,len davno dospela, s prehladom o zivote, co sa o tebe neda povedat.zrejme patris k podobne vekovej a podobne postihnutej kategorii:-))skodoradost s tym nema nic spolocne, ja pisem ,ze ak je spolahliva azospovedna, tak sa kompromis da najst. ak nie je a mala problem v minulosti,ty by si svoje dieta pustala potom von??a to je len domienka,kedze nic blizsie nenapisala, ale ide tu o celkovo doveru medzi rodicom a dietatom.
no ved ona praveze nespecifikuje/teda uplne v prvom prispevku, ci pred dom alebo do mesta a to som obe alternativy rozobrala.ano, svetlo je do pol siestej, ale pred 2 tyzdnami to bolo este inak.ano, su aj takyto rodicia a preco ich za to odsudzujete??preco by mali byt retardovani??pretoze ti vasi mozno ani netuslili kde sa tulate??a je to individualne, ak jej doveruju a nemala prusvih v minulosti a je spolahliva, zrela, tak snad by sa dal urobit kompromis, ale mnoho tragedii by sa dalo predist, keby rodicia vedeli kde sa ich dcko flaka, po nejakych partach a skusa pit, fajcit,sexovat a drogy nespominajuc/to len spominam tie katastroficke,nehovorim ,ze vsetko musi ist polda tohto scenara/.ja by som svoje dieta pustala von, len ak by som si bola ista ,ze sa da na nu spolahnut a to len na vopred dohodnute miesto.samozrejme ze 14 nema co chodit do mesta,dobre, ak si chce zajst nieco kupit, napr.oblecenie a s kamoskou,o.k. ak sa dohodne srodicmi,ja som nenavidela nakupy s mojou maminou, lebo vzdy to skoncilo pri tom, co ona chcela mi kupit, nie to co sa mi pacilo:-)ale slecna nespecifikovala, co tym myslela, ist von.v 14.pred dom??:-DDD
za prve nam hana nic viac ako jeden prispevok nenapisala, takze nemame pravo odsudzovat jej rodicov, kedze nepoznam skutocny dovod preco to robia a za druhe, ja mat 14 rocne decko doma, tak cez tyzden by som ho tiez dlhsie nenechavala vonku... mno mozno do tej 18:00 ale to zalezi aj od toho ako sa stmieva a vikendy to je nieco ine, ale tiez by som nenechala decko behat neviem kade same az do tmy... tak by som to uzavrela...
hana teraz to citis ako krivdu, ale o nic neprichadzas, si este dieta a chodenia von si este uzijes dost a ak chces vacsiu volnost musis sa porozpravat s rodicmi a nie to brat ako krivdu...
a poviem ti stale to mas lepsie ako moja kamoska zo zakladnej, ju rodicia nepustali nikdy nikam ani do 16:00... mozno raz za rok na disco aj to az od 16 rokov... takze nenariekaj, lebo ona ma omoc despotickejsich rodicov ako ty a stale zije (aj ked je diskutabilna kvalita jej spolocenskeho zivota)
ja ked som bola na zakladnej mohla som do 17:00 aby som to uzavrela a ak im dokazes, ze ti mozu doverovat, tak to casom nechaju lôen na teba, to uvidis
Co si myslis, ze takymito dojimavymi pribehmi nieco ovplyvnis? Preboha, ved to nie je normalne!!! Ty si asi taka skodoradostna ako jej rodicia!
HRCKA AK SI MALOLETA TAK ZA TEBA ZODPOVEDAJU RODICIA, AK SA TI NIECO STANE.NEHOVORIM O JEJ TRESTNOPRAVNEJ ZODPOVEDNOSTI, AK ONA NIECO VYVEDIE, TAK MA ONA PLUS JEJ RODICIA PROBLEM.ALE AK JE ESTE MALOLETA, CO JE, TAK AK SA JEJ NIECO STANE, STIHAT BUDU RODICOV !!!A TO CI JEJ MOZU ZAKAZOVAT BYT VONKU DO , O 18, MOZU, SU JEJ RODICIA.
vobec si na tebe nic nevybijaju, ja som napriklad prisla o mamku v siestich rokoch a moj otec ju moc miloval a nikdy si uz inu nenasiel a ak sa bal aby neprisiel aj o mna a taku vec mu nemozem mat za zle
no straaaasne vtipne, takymito poznamkami mozete akurat tak nechcene donutit ku zdrhnutiu z domu, ja som to tiez raz urobila, sice len na chvilu,potom som sa bala ze ked pridem ma otec zabije, no miesto toho sa stalo este horsie, on naopak hrozne plakal a to bolo este horsie vdiet vzdy tvrdeho otca plakat. Nic sa tym naviriesilo, akurat este viac klesla dovera.
Co je na tom starostliveho, ze ju nepustaju po 16tej, ked v tom case je vonku svetlo a kopec malych deti!!! Nepisala, ze ju nepustia neviem ako daleko, ale VOBEC - ani pred dom. A to nema nic spolocne so starostlivostou - to je len obmedzovanie. Rodicom zrejme nieco v zivote nevychadza a preto sa vrsia na Hane. Ked musia posluchazt oni v robote, dokazuju si svoju prevahu aspon nad dcerou. Je to chore a ubohe!!! Napis nam viac - je to kvoli znamkam? Alebo si prisla domov opita? Pristihli ta na schodoch polonahu s frajerom? Ak nic z tohoto, su to proste tyrani a mali by vyhladat odbornu pomoc.