Moji rodičia ma nechcú púšťať von. Môžem iba do 16:00, nikdy nie viac. Myslím si, že má mna to právo, ale neviem si rady. Ak končím školu o 15:00, tak nie som vonku ani hodinu. Poraďte mi-čo mám robiť?? Na koho sa mám obrátiť?? Správajú sa ku mne ako k decku. Mám 14.
Nemôžem ísť von!
Hana, toto nie je normalne!
Podla toho co pises si myslim ze sa nechces ist ozrat do mesta alebo nieco take... mali by ta pustat von ved o 18:00 este nie je az taka tma! Spytaj sa na dovod pre ktory ta nepustaju. Mohla by si ich poprosit o rozhobor na tuto temu tak aby si mohla byt vonku dlhsie. Povedz im ze ci mas radsej travit cas na pocitaci a ci je to podla nich lepsie. Musis sa s nimi vazne porozpravat.
Na krúžok chodím-na jeden. Ale ja nechcem chodit na kruzky, ale von! Mam sestru o rok starsiu a ona sa von nepyta, lebo nema ist s kym...ona je cudna-sedi doma a cita historicke romany...von nechodi. Kedze je starsia, tak ak sa ona nepyta von, tak ja uz vobec nepojdem.
STIX reagovala som tym na odpoved HLAVY XXII,ktora napisala odpoved co velmi pravdepodobne patrila mne a myslim si ze inteligencie vela nepobrala ona, ked dokaze nazvat to, co som napisala o sebe predtym dojimavym pribehom. Nikdy som na tomto fore nenadavala, ale niektore odpovede sa fakt uz nedaju vystat
sedmikraska>> ak tvoj posledny prispevok bol miereny na mna tak sorry ale toto je forum kde ludia pisu svoje nazory ci uz su odborne alebo iba obycajne subjektivne, takze neviem preco sa rozculujes... tym vulgarnym vyjadrovanim tu len vsetkym dokazujes ze mas velmi malu inteligenciu a dievca s takymto vyjadrovanim nie je dievca, by som si o take ani bicykel neoprel...
A to ta nepustaju ani na nejake zaujmove kruzky? Sport, klavir, jazykovka...atd.
mali sme na zakladnej taku spoluziacku/rodicia ju nechceli nikam pustat, ani do skoly v prirode ju nepustili/bola zlata, mila, ale velmi utiahnuta,nevedela komunikovat s ludmi/ostala z toho taka priblbla...a mas surodencov? asi si jedinacik, na takych byvaju rodicia zvlast citlivi. Mate skolsku psychologicku? Alebo mas niekoho dospeleho, kto by sa mohol za teba u vasich prihovorit? Ked teba zjavne neberu vazne...Lebo toto by naozaj mohlo skoncit zle, zacnes robit blbosti, aby si ta vsimli a uverili ti, ze naozaj je to problem, a...tak skus najst niekoho, napriklad kamaratkinu, spoluziackinu mamu? To by bolo asi tazsie, ze? A to mas takto cely zivot? Ja som tretie dieta a v detstve som dlho behala po vonku, aj sama, a ked prisla puberta, tak to bolo horsie, viac sa bali o mna, ale hodina vonku to je dost malo, aj co sa tyka zdravia. Skus ist touto cestou, najdi si clanky, ukaz im, ako dlho maju deti v tvojom veku byt na cerstvom vzduchu. Ako to ze im vyhovuje ze trcis doma, co vlastne robis, urcite ta nenutia sa tolko ucit, to by si napisala, takze sa nudis a cumis do pc alebo do telky, to nie je dobre na psychiku, chrbticu ani na oci. Prihlas sa do nejakeho sportoveho kruzku, proti tomu snad nebudu mat namietky? Budes sa bavit a zaroven budes robit nieco pre zdravie. Len prosim ta nerob vylomeniny, skus to radsej riesit normalne.
Nič som nespravila. Rodičia mi povedali, že nebudem nikam chodiť do 18. Čo vás ešte zaujíma? A inak keď ja budem mať dieťa-budem ho púšťať von NORMALNE! Mám jednu kamarátku, ktorá môže byť vonku koľko chce a má výborné známky, nefajčí, nepije alkohol, nebere drogy... + je vo veľa veciach SAMOSTATNÁ!!! Jedine, čo chcem vonku robiť je rozprávať sa s kamarátmi aspoň pred vchodom. Veď všetci moji kamoši vonku byť môžu, iba ja nie!
Ked ju nebudu pustat a nepovolia jej nic, raz sa naserie a vyskusa vsetko to, co jej zakazuju. A just len kvoli tomu, ze sa s nimi neda dohodnut a medzi kamaratmi je zrejme ta trafena, co moze byt vonku do 16tej. Drzat dieta doma je horsie ako nechat ho povalovat po ulici. Co ste neboli mladi??? V Trainspotingu je pekna veta: ,,Pichali by sme si i vitamin C, keby ho postavili mimo zakon´´ V mene strachu a prehnanej starostlivosti jej rodicov, je len v ich zaujme, dohodnut sa s nou, kym nevybuchne a nevzburi sa. Viem, o com hovorim. Tiez som to mala v 14 take, v 16 som byvala na ulici a co je so mnou dnes, o tom uz ani nebudem vraviet. Dobre sa nemam...
V pohode su decka tvojho veku vonku a nie su to zaidny grazly,JA som tiez byvala vonku proste dohoda bola z rodicmi do zotmenia. A som v Bratsialve a na sidlisku.Nikto ma nehcel znasilnit vecer !, paradoxne ma chceli znasilnit ako malu, ked som isla zo skoly o 14 poobede.Tym ze sa zotmieva ,nie je viac uchylov vonku!!!a ani dieta nebude horsie. to su strasne predsudky.V skole sa deti dokazali na wc aj pomilovat,,takze nechaaaaapem! Skor ide o to ak aj si maly ci mala, tak aku mas vychovu a co v zivote chces a to uz mozes vediet teraz.a uz si pomaly mozes uvedomit ze drogy su blbost a ze ti pokazia zivot a ze z nechraneneho sexu su deti.To iste uz vies tiez.Je to na tebe, lebo uz si vies par veci uvedomit nie?Rodicom skus povedat, ze budes mat vzdy pri sebe mobil a mozu ti zavolat.
HLAVA JEBNUTA, sa uvedom co pises laskavo!!!