Potrebujem surne poradit,prosim.Vsimla som si,ze mi mizne z prednych hornych zubov zub.sklovina a zuby su velmi citlive na dotyk zub.kefky i tepleho jedla.
Poslednych par tyzdnov som intenzivne vracala a obavam sa ci nepridem o zuby.Myslite,ze ked prestanem {uz asi tyzden to nerobim},ze sa mi to zastavi? Pripadne ci sa moze obnovit? Ako tomu mozem napomoct?
Stratim zuby?
myslim,ze si to vsetky dobre uvedomujeme.
u mna je to tak,ze ja normalne jedlo nevraciam,len sladke.jednoducho ak sa ho prezeriem,co dokazem aj kazdy den, a vo velkom mnozstve,tak musi to ist von.
inak sa stravujem velmi racionalne,len tie prekliate sladkosti....
Predstav si, co sa deje v tvojom tele ked zamerne vracias.Aj ked zjes potravu, telo si s nej nevie zobrat ziviny, lebo ty ich vyvratis.Cez tvoje telo prechadza este nestravena potrava...nici zuby...citlivost pier a ustnej dutiny...Po case ked telo nebude mat ziviny, zacnu ti vypadavat vlasy, lamat sa nechty, tvorit sa kruhy pod ocami,budes blednut, stratis menstruaciu...dost som ta vystrasila? Ale to neni horor to je skutocnost. Ak s tym neprestanes, o niekolko mesiacov s teba nebude clovek ale zombi. A to predsa nechces. Tu mas dost prikladov ze tvoje telo energiu a jedlo potrebuje, aby normalne fungovalo. A ak sa budes stravovat rozumne, urcite na 100000000pro nepriberes!
zuju,
chod na pohotovost a vypytaj si nech ti tu plombu da dole.
vetsinov tam byva hnis ( nespravne zalozena plomba-spinave instrumenty atd chyba zubara za co by ti mal zaplatit).
skus si najst ineho a hlavne lepsieho zubara.
Dobry vecer vlasne dnes je to prvy krat co niekomu alebo niekam pisem ze uz vlastne jedenast rokov mam bulimiu a ked mi je fajn tak s tym prestanem a drzim sa ale potom pride zle obdobie a je zase koniec, prosim vas niektoru ktora ma tento problem asi tak dlho ako ja vie mi niekto povedat kedy to skonci? Ja momentalne som na tom asi tak ze ani jablcko neudrzim a navonok je vsetko ok
evcca diky za rady.mala by si byt mementom teda.akoze tu nejde len o zuby, ide tu o zaludok , pazerak, vies preco sa ludia liecia na gastrofagealny reflux/zatekanie obsahu zaludka do pazeraka a ust, palenie zahy/??napr.aj aby nevznikla mozna komplikacia tzv.Barretov pazerak, ked sa epitel sliznice v pazeraku nasledkom drazdenia kyselinami nezmenil na taky ktory ma predispoziciu na rakovinu.
ano Panika dovod viem,vyplachujem si usta vodou a potom ustnou vodou a stale zujem zuvacky.
Ine problemy nemam.Dokonca sa mi minuly mesiac vratila m...co som nemala asi 3roky.Na 1str.ma to potesilo,ale teraz sa s tym ''ostarovat''.
Aj mam strasne suche ruky,nech kremujem ako kremujem.
evcca:
hej, jasne... urcite je to lepsie..ja si teraz dopredu planujem aj co si nakupim na druhy den, co a v akom case budem jest.. a radsej nakupujem kazdy den male mnozstva.. ale niekedy ani to nepomaha... :(
natalienka:
juuj, to ma mrzi... a co sa ti stalo vlastne?