Akne na chrbte

Príspevok v téme: Akne na chrbte
stanley

ahoj vie mi niekto poradit co mam robit? robi sa mi akne na chrbte.. mam tam pupaky uhre hnisaky a tak a neviem cim si to mam natierat alebo co s tym ... na tvar mam vodu ktoru si davam pred spanim to pomaha ale ked som to daval na chrbat tak sa to zhorsovalo .. tak si to natieram alpou ta mi trochu pomaha ale nemizne to uplne .. neviete co nato ?

janka0876

Ahoj :-) Ja za seba môžem odporučiť bylinnú masku Tarika, ktorá pomáha na akné, nedokonalosti pleti ale aj čierne bodky. Myslím, že by si ju v pohode naniesol aj na chrbát -odkaz odstránený- :-)

smolej

mne pomohlo hlavne more po 2 tyzdnoch sa kupania a vypekania na slnku mi presla chripka aj akne ...ale teraz po roku som ich dostal opat na chrbat a opat musim nieco vymysliet

Fleur-de-lis

skús si dať u obvodnej z krvných testov zistiť vitamín D.
Čítala som veľa o tom, že okrem iného, jeho nedostatok sa môže u niektorých prejavovať formou akné. Dostatočnú hodnotu uvádzajú myslím nad 50.
Ja mám deficit.
Začala som brať kapsule D3(nie tie predpísané, to je forma D2), dávka 2000-4000u.i. denne. Ale ešte len 2 dni, takže nakoľko pomôže neviem.
Je rozpustný v tukoch, čiže buď mať kapsule kde je v oleji, alebo ho konzumovať s hlavným jedlom, kde sú snáď nejaké tuky ;)
Niektorí berú ešte vyššie dávky,a niektorým zas pomohlo už 1000 U.I. na deň.
Ak budeš brať vyššie dávky, treba si po čase dať opäť skontrolovať jeho hladinu v krvi. Nadbytok tiež nie je výhra...

vitavi

Ak máš vyrážky na hornej časti chrbta, zahlienené sú črevá, ak v strednej, hlien je v oblasti pľúc, srdca. I jednotlivé časti tváre odzrkadľujú stav orgánov : brada - reprodukčný systém, líca - pľúca, strany nosa - priedušky, špička nosa - srdce atď.
Najvýznamnejšími pôvodcami akné sú mlieko a mliečne výrobky, živočíšne a "rastlinné" stužené tuky, stav zhoršujú sladkosti a chémia.

hmpf

Pena La Roche Posay- rad Effaclar, chrbát v sprche neumývať sprchovým gélom, ale touto penou. Drahá, ale vystačí aj 3 mesiace, z 99% som sa môjho dosť ťažkého akné zbavila. Už len prísť na to, ako sa toho hnusu zbaviť na tvári a budem si gratulovať celý život :D U kožnej som bola pečená-varená, až som to vzdala, snáď neexistuje prípravok proti akné, ktorý som na tvári nemala- od receptov starých mám, drogériovej kozmetiky, lekárskej (Bioderma, Vichy, La Roche Posay, Eucerin, CutisHelp...), antibiotických roztokov- Zineryt, Eryfluid, mastí- Differine, Eclaran, Duac, Dalacin, Aknemycin, kalciové, zinkové, aloe vera... Takže príčina musí byť inde, lenže nemám potuchy, ako na ňu prísť, keď lekár ma nepošle ani len ku alergológovi a zakaždým som sa stretla s otrasným prístupom, mám dojem, že robia všetko, len aby človeka náhodou nevyliečili.

rb111

pijete malo vody. skúste vypiť 3-4 litre vody denne minimálne týžden a uvidíte. Masticky a podobné nezmysly sú úplne zbytočné. Ide to od pečene ktorá nemá na detoxikáciu dostatok vody ;)