Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

elesar

FARMACEUTKA...no ja taky mudry ako ty urcite nie som, lebo vela z tych pojmov nerozumiem, ale viem, ze srdce mi bilo tak, ze mi islo vyskocit (depresia), tlak som mal zvyseny (depresia), hnacka (depresia), zrychlene myslenie=neovladatelny tok myslienok (depresia), zmatenost (depresia). smrt v dosledku kardiovaskularneho kolapsu som este nezazil :))) ale to ostatne, co som popisal vyssie su u mna priznaky depresie. asi to teda ma s depresiou nieco spolocne...

ooo

NAVY tak som sa rozhodla napísať aj ja ten Svetlane - resp. už som napísala práve - lebo moja dereálka posledné dni je peklooooo. Tak uvidím.

farmaceutka

RNG, samozrejme ze serotoninovy syndrom je aj pri samotnych syntetickych AD, ale ja hovorim o davkach teraputickych, nie prekrocenych. Samozrejme ked sa niekto predavkuje syntetickymi AD, ktore inhibuju vychytavanie serotoninu, tak sa u neho vyvinie serotoninovy syndrom. Ale ten moze nastat aj pri nevhodnej kombinacii odporucanych davok a to som mala na mysli v mojom prispevku.

farmaceutka

Serotoninovy syndrom ma tieto priznaky:tachykardia, hypertenzia, hyperhidroza,tras, myoklonus, dysartrie,nekoordinovanost pohybov, abdominalne krce, meteorizmus, hnacka, manioformne priznaky, zrychlene myslenie, logorea, elevovana alebo dysforickna nalada, zmatenost, smrt v dosledku kardiovaskularneho kolapsu.
Hovorime o tom istom, elesar???

elesar

...este k serotoninovemu syndromu...stale som nepochopil, ako je mozne zistit, ci u niekoho ide o depresiu alebo o serotoninovy syndrom - prejavy vyzeraju byt zhruba rovnake. ja neviem, mozno som uz serotoninovy syndrom zazil, ale povazoval som to za depresiu :)))

elesar

FARMACEUTKA... ja som kombinoval aj synteticke AD s 5-htp. je pravda, ze ucinok je vyraznejsi, preto to pri brani klasickych AD s 5-htp radsej neprehanajte. pri brani AD mi ulavu pri depresii urobila uz jedna kapsulka 5-htp... a mimochodom, tiez to trochu uspavalo :))) ale ten pocit ulavy doprajem kazdemu, kto trpi depresiou.
...je to púresne tak, ako pise RNG...riadte sa signalmi svojho tela.

Navy

Najnovšie považujú za účinnejší hyperforin. Niektoré firmy už udávajú aj percentá stabilizovaného hyperforinu. Raz som písal nejakému riaditeľovi firmy, ktorá mala v ponuke hyperforin. Bola to česká firma. Odpísal mi, že už s tým nerobia, lebo sa im to nedarilo dostatočne stabilizovať.

RNG

navi, co je naviac typicke, ze vo vytazkoch je obvykle 0.3% hypericinu a az 3% hyperforinu!
Nehovoriac o tych dalsich, na tie zatial ani nemam ziadne informacie.