Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
skodi fajcenie pri uzivani Paretinu?
ake mate skusenosti s tymto AD? pokusali ste sa niekto vysadit?
s cim alternativnym sa moze kombinovat?
dik O
RNG, ja som si doteraz myslel, že 27 hodín má polčas rozpadu hypericin a 9 hodín hyperforin. Proto som si tipol na väčšiu kumuláciu hypericinu.
navi, vdaka za dobry prehlad na ten serotoninovy syndrom.
Ale privela serotoninu aj ked nevedie az k syndromu zvysi mnozstvo melatoninu, ktory sa zo serotoninu vyraba v tele a to je pricina ospanlivosti.
Presne co bolo predavkovane,jt prilis zhromazdene, ci hypericin (9 hodin polcas rozpadu) alebo hyperforin(polcas rozpadu 27 hodin) to je este otazka. Inac celkovy ucinok zloziek lubovnika je viacmenej neznamy, z vytazkov su ucinne tie, co obsahuju nasledujuce zlozky, beriem z literatury:
"hypericin and pseudohypericin along with phloroglucinols such as hyperforin and adhyperforin are known to be effective in alleviating mild to moderate depressive symptoms (see below). St. John's wort also contains various flavonoids and proanthocyanidin polymers.
RNG, ja som nemal serotoninový syndróm. Mal som kumuláciu zrejme hypericinu, čo sa prejavovalo obyčajnou únavou, a potrebou spať. Nič iné v tom nebolo. Aké sú prejavy Serotoninového syndrómu, a aké kombinácie liekov k tomu najviac prispievajú, si môžete prečítať tu: www.psychiatriepropraxi.cz
parentin(paroxetin) je synteticky liek na zvysovanie hladiny serotoninu(SSRI ucinnost). Podobnu ucinnost ma aj prirodny SJW(lubovnik bodkovany)
Medovka(melisa oficinalis) je sice ukludnujuca, ale nevidim, ze by sa nejak zle krizovala s uvedenymi.
Valerian je utlmovadlo a pravdepodobne sa tiez nekrizuje a
pamajoran(oregano) je antimikrobialny a iste nema nic s inymi spomenutymi.
Ahojte, chcem sa spytat, ci sa moze paretin kombinovat s medovkou, valrianou lekarskou, pamajoranom... popripade nepoznate nieco ine, s cim by sa dal kombinovat? dik O
farmacewutka, serotoninovy syndram je aj pri samotnych syntetickych antidepresivach. Dostavi sa vdzy pri prebytku serotoninu. Moze sa dostavit aj pri brani privela SJW, co je tiez latka s SSRI efektom. Na to nemusis ist daleko, navi ti to potvrdi, ked sa predavkoval SJW
Predavkovanie je velmi individualna zalezitost, preto treba "pocuvat svoje telo" a brat doplnky aj lieky podla potreby tela.
V medicine na to maju teraz termin "nastavit" vsakze.
Pokial je mne zname, tak na serotoninovy syndrom sa poukazuje vylucne pri kombinacii syntetickych antidepresiv s 5-HTP a s 5-HT. O tejto nevhodnej kombinacii existuju dokazy, presne popisane pripady.
ADAME...ten serotoninovy syndrom pri 5-htp je asi dost velky blud. ja som uzival aj 6 (poznam ludi, co uzivali aj viac) kapsli denne a som tu, ziaden serotoninovy syndrom sa nedostavil. mimochodom, rad by som vedel, co to vlastne je.
adame, ja som pozeral na ten 5-HTP len z hladiska zvysovania serotoninu a melatoninu pre ludi, ktory maju s tym problemy a lekari im predpisuju casto neucinne a zdraviu skodlive antidepresiva, miesto toho, aby najskor vyskusali nieco prirodne a ovela bezpecnejsie.
Moj ciel je podat iny pohlad na zdravotne problemy a ich riesenie, samozrejme je to od lekarov a nie od laikov a len s pouzitim potravinovych doplnkov, ktore podla defuinicie nesmia mat ziadne skodlive ucinky v odporucenych davkach. To je kriterium podstatne prisnejsie, ako na lieky, kde sa skodlive ucinky pripustaju a ocakavaju na urcitom percente ludi, vcitane dokonca smrti a vazneho poskodenia jednotlivych organov.
Z toho dovodu by lekari mali najprv siahnut za neskodnymi potravinovymi doplnkami a az ked tie nezaberu, siahat na chemicke lieky s moznostou poskodenia zdravia.
To sa zialbohu nedeje u velkej vacsiny lekarov a preto som si to dal za ulohu aspon na cas.