Mam 21 rokov, sennu alergiu, ktora sa mi po dvoch poslednych letach stravenych pri mori zlepsila az vytratila. Minulu zimu som mal dlhotrvajuci kasel, ktory prestal po vyse mesiaci. Tento rok to zacalo opat v rovnakom case s podobnym priebehom. Z testov z krvi mo bol zisteny aj zapal aj zvysene hodnoty alergie. Kedze som nemal zvysenu teplotu, antibiotikami som sa liecil az pred tyzdnom, ale doteraz kasel nepresiel. Kortikoidne spreje urcene astmatikov by som nerad bral, kedze zatial mi astmu nediagnostikovali. Z diskusii som prisiel na viacero moznych rieseni a pricin. Kedze je obdobie suchych bytov a okrem toho byvam momentalne na internate kde je pravdepodobnost zvyseneho vyskytu alergenov, roztocov, prachu atd. domnievam sa, ze kvoli tomu mam kasel. Ako riesenie by pomohla cisticka vzduchu s jonizatorom a zvlhcovac v jednom.? Su tieto 3 in 1 zariadenia dostatocne ucinne.? Myslite ze by to vyriesilo moj problem.? Pocul som aj o akupunkture, ktora moze liecit aj alergiu.? Takisto som nasiel detoxikacnu medicinu... Co by ste mi odporucili.? Pripadne aku kombinaciu.? Nedavno som zacal brat aj Aerius, no zatial nezabral. Vopred dakujem za pochopenie a rady.
-----------
Článok na tému Kašeľ www.zdravie.sk
Dlhotrvajuci kasel...alergia.?
Takze pre zhrnutie, na kasel by mal pomoct Aerius spolu s tymi potravinovymi doplnkami a syrupom...?
Do buducnosti urcite pracku vzduchu s jonizatorom a aj zvlhcovacom v jednom.?
Takisto proti alergii skusit tu detoxikacnu metodu, mozno ihlicky a?
No snad ten kasel nejaku neviem ako prejde, lebo neverim, ze zatial kym nakupim tie potr. doplnky pomoze Aerius...
No a my,co nemame mandle krcne sme na tom este horsie,kto nevie ,alebo nemoze dychat nosom,tak vsetko nam ide na priedusky.Teraz som si vsimla,ze cisticky nie su az take drahe,len ta novinka z ionizatorom je dost draha.Ale,ak clovek na to ma,tak preco nie,ja som tiez dala za PRACKU VZDUCHU pomaly 9000sk,ale teraz je aj lacnejsia,a oplatilo sa.
Zda sa, lebo na jednej strane znecistujeme vzduch(pozne priemyselne vyrobky s toxickymi obsahmi, ktore postupne prechaddzaju do vzduch), na druhej ked to chceme prezit, tak to musime z toho vzduchu aktivne odstranovat.
Vzduch vovnutri je az 20 x tak spinavy, ako vonkajsi, preto ludia vetraju. Cisticky vzduchu su ucinne na odstranovanie vnutorneho zamorenia, ja ich pouzivam uz vyse 20 rokov a poznam to. Pravidelne vymienanie ultrafiltrov jasne ukaze, kolko sa na nich svinstva zadrzalo,, co by sme inac vydychali.
Kurnos,mi mame doma PRACKU VZDUCHU,lebo moja dcera ma tiez kasel,sice teraz uz pomenej,ale ked bola mala,mala taky kasel,ze sa az dusila-modrala-a museli sme volat pohotovost.Potom som celu noc nespala a davala som pozor.Zistili jej,ze je alergicka na chlad.Ja som z TRIANGLU,kupila PRACKU VZDUCHU,lebo som uz bola bezradna.Velmi som tomu neverila,ale kupila som to.Ked sme ju pustili,tak som bola zhrozena kolko svinstva bolo v nadobe....a tak postupne den po dnI ako sme pustali tu PRACKU bolo menej a menej znecistena voda,a aj na dcere bolo vydno,ze jej pomaha.Je tomu uz pomaly 7rokov,ale stale ked kasle tak tu PRACKU PUSTIME,A HL.V ZIME.Citala som aj O tom ionizatore,co Ty pises,je to mozno uz modernejsie,ale urcite ucinne.Ja tiez mam problemi a som alerg.Pouzivam BIO-PYCNOGENOL,TO JE PRE ALERG.NIE CHEMIA.Urcite by som TI odporucala kupit si tu CISTICKU VZDUCHU.
Polopatisticky: ber 30 kvapiek GSE do 1/2 litra vody, pi postupne cely den
Ber 3x2 tobolky oreganoveho oleja, vzdy s jedlom!
To je navod na vytlcenie roznych moznych infekcii.
Pripadne pred spankom zober probiotika, s jablkom.Tiez mozes brat selen a zinok na zvysenie imunity, to radim kazdemu.
Proti samotnym alergiam som tam spomenul Quercitin, bromelain a vitamin C
4RNG: dakujem za odpoved, ale vobec som tomu nerozumel, nemozes aj trosku laickejsie :o) Asi ked poviem v potravinach ci nemaju sirokospektralnymi antimikrobialnymi potravinovymi doplnky na doliecenie patogenov v malych mnozstvach , ktore po case sposobuju autoimunne choroby...Asi by na mna trosku zle kukali :D
Kde teda mozem zohnat tie doplnky? V lekarni? A ako to funguje.?
A ci je alergia nasldkom infekcie netusim...Podla mna a vysledkov to je jedno a druhe sucasne. Kedze som alergik mam asi oslabene sliznice alebo priedusky alebo nieco a preto sa mi uz pri mensom zapale to tazko hoji...No stale nechapem preco stale kaslem.
4beb: Nestras prosim ta :P Astmu neprosim. Asi si idem objednat ten cistic vzduchu, lebo som cital niekde ze by to mohlo pomoct.
2zuzana175: tych 175 je vyska? :o)
Teda vitam v klube asi :( No napriek tomu ze som laik, sa s tebou stavim, ze ty budes mat tiez alergiu nejaku...Bola si na krvne testy.? A stavim sa, ze ti alergologicka predpise kortikoidny sprej co stoji 2333Skk a ona aj kvoli tomu moze ist na "skolenie" do Dubaja ;) Ale vraj to pomaha...Ja sa tomu zatial chcem vyhnut.
A ze to zacalo v lete. Presne kvoli tomu to vyzera podla mna na alergiu. A okrem ineho vzduch moze byt suchy aj v lete....Ale riesime tu teraz mna :D
4 ethel: No vsetky mozne vysetrenia co spominas som si dal spravit. Odisiel som od plucarky s antibiotikami a sprejom. Tak neviem ci ho mam ozaj zacat brat.? Alebo to bude tymi alergenmi v zime.?
Dakujem velmi pekne za odpovede a nazory.
Co odporucate dalej O-)
Ak je alergia nasledok infekcie, pre istotu by som pokracoval v liecbe sirokospektralnymi antimikrobialnymi potravinovymi doplnkami. Totiz mnohe patogeny su nedoliecene a v malych mnozstvach zostanu aktivne v tele(napr chlamidia pneumoniae, aspergilus pneumoniae) a po case mozu sposobit tzv. "autoimunne choroby"
Na pluca je specificky dobry oreganovy olej, tiez roztok GSE.
Ahoj, ja sa už roky liečim na alergológii na astmu, ktorá sa mi prejavovala "len" dlhotrvajúcim kašľom. Ten sa začal zvyčajne po prekonanom infekte, trval mesiac i viac, kým nezabrali nejaké lieky od alergológa. Zvyčajne sa mi to zhoršilo v zime, keďže mám alergiu na chlad. Dlho som neverila tomu, že je to astma a musím užívať spreje až kým sa mi nezhoršil stav v lete, ktoré mám strašne rada a robí mi dobre.Odvtedy statočne a pravidelne užívam spreje a antihistaminiká a je to relatívne v pohode. Rada- treba to liečiť u alergológa. Beba.